Kesäale!
Jopa 40%: n alennus

Premium Suite -paketissa plus saada Parallels Toolbox VAPAA!

Tallenna
40
%
Pyrimme paikallistaa sivuillamme niin monella kielellä kuin mahdollista, mutta tämä sivu on tällä hetkellä kone Google-kääntäjän avulla. lähellä

Miten saada selville syy BSODHow to find out the cause of your BSOD

Kuoleman sininen näyttö tai BSOD on ollut jatkuvasti turhautumisen lähde Windows-käyttäjille vuosien varrella. BSOD tapahtuu, kun Windows törmää kriittiseen virheeseen. Kun nämä virheet tapahtuvat, Windows keskeyttää toimintansa, näyttää ruudun, jossa on asiaankuuluvat virhetiedot, ja käynnistää järjestelmän uudelleen. Nämä virheet eivät ole vain häiritseviä, mutta ne voivat johtaa tärkeiden tietojen menetykseen ja merkitä vakavaa ongelmaa koneessasi.

Kuinka selvittää BSOD: n syy

BSOD: t ovat vakavia virheitä, ja valitettavasti niillä on myös monia mahdollisia syitä. Tyypillisesti kuoleman BSOD viittaa vakavaan laitteistovirheeseen. Se voi kuitenkin johtua myös haittaohjelmatartunnasta, viallisesta ohjaimesta tai jopa ohjelmistovirheestä. Virheen tarkan syyn selvittäminen vie jonkin verran vianetsintää.

Win 8 BSOD
“Sininen ruutu kuolemasta (BSOD) Windows 8: ssa”

Mitä kaikki nämä virheilmoitukset tarkoittavat?

Ensimmäinen ajatus, jonka huomaat saamalla BSOD: n, on sinulle esitetyn teknisen tiedon määrä. Tämä voi usein tuntua pelottavalta, ja rehellisesti sanottuna edistyneemmätkin Windows-käyttäjät eivät usein ymmärrä mitä näkevät. Nämä ovat erityisiä virheilmoituksia, joita kutsutaan “STOP-koodeiksi”. STOP-koodit antavat käyttäjälle tarvittavat tiedot saadun virheen tutkimiseksi. STOP-koodit eivät välttämättä kerro täydellistä kuvaa, mutta ne tarjoavat sinulle paikan aloittaa.

Tutustu ReviverSoft Blue Screen Helper -sovellukseen , johon voit syöttää BSOD-koodisi Stop-koodin. Se etsii virhetietokannastamme ja antaa sinulle selityksen virheestä ja suositellun ratkaisun.

Nähdä mitä Windows tietää

STOP-koodien lisäksi Windows tarjoaa myös arvokasta vianmääritystietoa Tapahtumienvalvonnassa . Tapahtumien katseluohjelma on saatavana kaikissa Windows-versioissa XP: stä Windows 10: een. Tapahtumien katseluohjelman käyttämisprosessi vaihtelee kuitenkin version mukaan.

Tapahtumienvalvojan käyttäminen Windows XP: ssä:

 • Napsauta Käynnistä-painiketta .
 • Napsauta Ohjauspaneeli .
 • Valitse Suorituskyky ja ylläpito .
 • Napsauta Hallintatyökalut .
 • Napsauta Tietokoneen hallinta .
 • Etsi Tapahtumienvalvonta ja napsauta sitä.

Tapahtumienvalvojan käyttäminen Windows Vistassa ja Windows 7:

 • Napsauta Käynnistä-painiketta .
 • Napsauta Ohjauspaneeli .
 • Napsauta Järjestelmä ja suojaus .
 • Napsauta Hallintatyökalut .
 • Valitse Tapahtumienvalvonta .

Tapahtumienvalvojan käyttäminen Windows 8: ssa ja Windows 10: ssä:

 • Napsauta Windows-näppäintä .
 • Kirjoita “Näytä tapahtumat”.
 • Paina Enter .

Kun olet avannut Tapahtumienvalvojan, prosessi, jolla selvitetään, mitä Windows tietää BSOD: sta, on sama kaikissa Windows-versioissa. Tehdä tämä:

 • Valitse Windowsin lokit ikkunan vasemmasta reunasta.
 • Näet useita alaluokkia. Jos valitset minkä tahansa näistä luokista, näytön keskelle tulee sarja tapahtumalokeja.
 • Kaikki BSOD-virheet on lueteltu virhenä.
 • Kaksoisnapsauta löytämiäsi virheitä tutkiakseen.

Täällä sinulle annetaan kaikki virheitäsi koskevat olennaiset tiedot. Usein tämä näyttää yksinkertaisesti virheen ilmoittaman STOP-koodin. Muut virheet tai varoitukset voivat kuitenkin antaa vihjeitä BSOD: n syystä. Muista, että voit käyttää ReviverSoft Blue Screen Helper -sovellusta tarkistaaksesi tietoja näistä virheistä ja etsiä viittauksia niiden syihin tai etsiä ReviverSoft-blogista . Suuret hakukoneet, kuten Google ja Bing, ovat myös hyvä resurssi vianmääritykseen.

Event Viewer
“Tapahtumienvalvonta tarkastellaksesi virheitä ja muita järjestelmässäsi esiintyneitä kohteita”

Laitteiston vian määrittäminen

Vaikka on totta, että kuoleman BSOD: lla on monia mahdollisia syitä, laitteisto-ongelmat ovat ylivoimaisesti yleisimpiä. Sellaisena on usein hyvä aloittaa vianetsintä täältä. Oletko tehnyt muutoksia laitteistoosi äskettäin? Jos näin on, yritä asentaa kaikki asiaankuuluvat ohjaimet uudelleen. Voit aina ajaa Driver Reviver -työkalun tunnistaaksesi puuttuvat tai virheelliset ohjaimet puolestasi. Hyvä asia on, että jos BSOD-virheet osuvat samaan aikaan laitteiston lisäämisen kanssa, on erittäin todennäköistä, että tämä laitteisto on syyllinen.

Jos et ole tehnyt mitään muutoksia laitteistoon, sinulla saattaa olla ongelma vanhentuneessa tai viallisessa laitteistossa. Kaksi yleisintä BSOD-laitteiston syytä ovat viallinen muisti ja ylikuumeneminen. Järjestelmässäsi voidaan testata viallinen muisti noudattamalla muistitestin artikkelissa annettuja ohjeita. Jos järjestelmäsi ylikuumenee, sinun on ryhdyttävä toimiin ongelman ratkaisemiseksi välittömästi. Ylikuumentunut tietokone voi tuhota järjestelmän laitteiston ja muuttaa suhteellisen yksinkertaisen ongelman kalliiksi. On olemassa muutama yksinkertainen tapa selvittää, onko tietokone ylikuumenemassa.

Onko tietokoneesi …

 • Suorita epätavallisen kuuma?
 • Ovatko fanit epätavallisen kovia?
 • Onko tuuletus tukossa tai täynnä pölyä?

Jos jokin näistä pitää paikkansa, sinulla voi olla vakava ylikuumenemisongelma. Aloita puhdistamalla pöly tuulettimesta ja varmista, että ilmanvaihto on esteetön. Monet kannettavat tietokoneet ovat perääntyneet liikaa syömiseen, kun niiden tuuletusaukot tukkeutuvat myöhäisillan Netflix-vuotojen aikana sängyssä. Voit myös tarkistaa artikkelimme Ylikuumeneminen mahdollisista ratkaisuista.

Haittaohjelmien haku

Jos et löydä laitteistosi syytä virheillesi, on suositeltavaa suorittaa haittaohjelmien tarkistus. Skannaa tietokoneesi haittaohjelmien tai virusten varalta käyttämällä hyvämaineista haittaohjelmien tai virusten torjuntaa. Tämäntyyppiset ohjelmat koostuvat haittaohjelmista tietokoneesi hyödyntämiseksi tai vahingoittamiseksi. Tämä voi usein johtaa BSOD: hon monien muiden vakavien komplikaatioiden ohella. Voit tarkistaa parhaasta haittaohjelmien torjunta- artikkelistamme valitaksesi ilmaisen ratkaisun skannauksen helpottamiseksi, jos sinulla ei vielä ole sellaista asennettuna.

Was this post helpful?
Yes
No

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta PC:n suorituskyky - Vapaa.

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta

PC:n suorituskyky - Vapaa.

Asenna Driver Reviver


Etkö löytänyt vastausta?
Kysy kysymys yhteisöömme asiantuntijoita ympäri maailmaa ja saada vastauksen hetkessä.

Kiinnitä se Pinterestiin

Muokkaa käännös
Machine käännös (Google):
Ladataan...
Kopioi editor
or Peruuta