Wat zijn apparaatdrivers en waarom zou ik Driver Reviver gebruiken?Wat zijn apparaatdrivers en waarom zou ik Driver Reviver gebruiken?

Een apparaatdriver, ook wel driver genoemd, is een programma dat een bepaald type apparaat dat aan uw computer is gekoppeld beheert. Het vereenvoudigt de programmering door als vertaler tussen een hardware-apparaat en de toepassingen of besturingsystemen die deze gebruiken op te treden. Drivers zijn afhankelijk van de hardware en het besturingsysteem.

Waarom moet ik ervoor zorgen dat mijn drivers up-to-date zijn?

Indien u een computer hebt die minstens een paar maanden oud is, kan het zijn dat u verouderde drivers hebt die ten tijde van het produceren van de computer zijn ingevoerd. Kritieke drivers zoals drivers voor geluid en video moeten wellicht aan de laatste updates voldoen om storingen, bugs, prestaties en andere betrouwbaarheidsproblemen te voorkomen.

Met oudere drivers kan de betrouwbaarheid een probleem vormen. Daarnaast kunnen deze niet altijd aan de verwachtte prestaties voldoen. Dit is één van de hoofdredenen waarom producenten van hardware en drivers regelmatig updates van de originele drivers uitgeven. Oudere computers kunnen nieuw leven ingeblazen worden door een update naar nieuwere drivers; deze zorgen ervoor dat de hardware aan het verwachte prestatieniveau voldoet.

Door de snelle verbetering en soevereine mogelijkheden van de huidige computerhardware, is het mogelijk dat uw drivers snel te oud zijn om de handige functionaliteiten van verschillende apparaten te kunnen gebruiken.

Lees meer:

Apparaatdrivers vs. Driver Reviver