Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Tecknen på en Otillräcklig strömförsörjning i din datorThe Signs of an Inadequate Power Supply in your PC

De subtila tecknen på en otillräcklig strömförsörjning

Din strömförsörjningsenhet (PSU) är det tegelformade objektet i datorn som ger ström till maskinen. Det är där du pluggar in och slår på datorn, och det är också där huvudfläkten är placerad.

Tro det eller inte, ett datorsystem som använder en intern strömförsörjning ger dig subtila ledtrådar att din strömförsörjning misslyckas, har misslyckats, eller är helt enkelt otillräcklig. Det går enkelt att diagnostisera om strömförsörjningen är otillräcklig, eller om ditt grafikkort är otillräckligt, om du vet vad du ska leta efter. Det finns andra subtila tecken som berättar att din PSU är dålig.

En otillräcklig strömförsörjning innebär att effekten på watt inte är tillräckligt hög för att hantera ett bra grafikkort eller resten av komponenterna i din dator. Detta är typiskt för de flesta budget stationära datorer. Det är viktigt att strömförsörjningen kan hantera en uppgradering.


Power Supply
Detta är en Corsair strömförsörjning, vilket är ett bra varumärke.

Om datorn startas om utan varning kan det vara ett tecken på dålig strömförsörjning. En dator är utformad för att hålla på så länge det behövs, eller kommer att dvale eller stänga av baserat på vilka inställningar du anger. En dator startas normalt när Windows installerar en programuppdatering. Om din dator omstartar utan någon anledning alls kan det vara ett tecken på att den inte får tillräckligt med elektrisk utgång.

Den blå skärmen för dödsfall och andra felsökningsmetoder

I Windows-baserade skrivbord kan den ökända “Blue Screen of Death” (BSoD) vara ett annat tecken på en dålig strömförsörjning. Många saker kan orsaka “Blue Screen of Death”, som en uppdateringskonflikt eller felaktigt installerade drivrutiner. Medan det finns många andra saker som kan orsaka “Blå skärm av död”, om strömförsörjningen misslyckas, kan “Blå skärm av död” förekomma slumpmässigt. Här är några tecken på att strömförsörjningen är dålig eller otillräcklig:

  • En otillräcklig strömförsörjning kan orsaka instabilitet i systemet, t.ex. ingen start, slumpvis omstart eller hängning.
  • Om du kör ett program och det kraschar eller hänger ofta kan det vara en dålig eller otillräcklig strömförsörjning.
  • Om det finns prickar, linjer eller blinkar på skärmen.
  • Om du inte kan köra grafikintensiva spel eller applikationer, men ditt grafikkort är tillräckligt, det är ett annat tecken på att strömförsörjningen inte ger tillräcklig ström.

Överbelastat grafikkort eller otillräckligt nätaggregat

Innan du byter ut strömförsörjningsenheten eller grafikkortet, kontrollera strömkraven på videokortet och strömuttaget från din nätaggregat. I många fall kan det vara att ditt grafikkort är otillräckligt för att hantera programmet du kör. Du kan kontrollera de rekommenderade specifikationerna för programmet och matcha den med din grafikkortsmodell. Om ditt spel eller program kraschar kan du försöka starta programmet med de lägsta grafiska inställningarna som möjligt och se om programmet stannar längre. Om det stannar längre, kan det vara antingen ditt grafikkort och / eller din nätaggregat.

Wattage Beräkning och Byte av strömförsörjning

Det finns egentligen bara en sak du kan göra för att åtgärda ditt problem med strömförsörjning, och det är en ny ordning med högre effektutgång. Din bästa satsning är att hålla fast vid namnvarumärkesprodukter som XFX, Seasonic, Corsair och Antec. Om du köper ett bättre eller större grafikkort är chansen att du behöver en större PSU. Ett bra sätt att kringgå den komplexa processen att beräkna PSU-krav är att helt och hållet köpa ett nytt grafikkort och PSU. Ditt videokort kan ha andra strömkrav på paketet, t.ex. spänning, så det är bra att kontrollera att videokortet och PSU-enheten matchar.


Power Supply
Detta är en Antec-strömförsörjning, också ett bra märke. PSU har fans inbyggda.

Om du behöver en PSU bara för vardagliga uppgifter, skulle en 500-600 watt PSU räcka. Om du behöver en PSU för att spela de senaste spelen på högsta inställningar, rekommenderas att du får minst 700-750 watt PSU, men se till att PSU-enheten passar i datorns väska. Den måste passa på väskan och ha rätt stiftkontakter för att ansluta till moderkortet.

Steve Horton

Was this post helpful?
Yes
NoHittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt