Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till ACPI BIOS-fel Blåskärm felA Guide to the ACPI BIOS ERROR Blue Screen of Death Error

Felet “ACPI BIOS ERROR” BSOD (Blue Screen of Death) kan visas under installationen av Windows XP. Det här felmeddelandet kan också visas när du återupptar beräkningen efter en viloläge. I första hand beror felmeddelandet på det grundläggande konfigurations- och strömgränssnittet (ACPI) Basic Input / Output System (BIOS) som inte överensstämmer med ACPI. Skillnader mellan ACPI i operativsystemet och i BIOS påverkar resultatet av samtidiga läs- / skrivoperationer, och funktioner som Plug and Play (PnP) och Power Management.

I det andra läget kan BSOD-felet uppstå när RAM-minnet har lagts till under viloläge, vilket detekteras av operativsystemet när filen FileHiberfil.sys laddas. Ändringen i minnesläge ber om felmeddelandet.

Detta BSOD-fel är också känt som “ACPI_BIOS_ERROR” och “Windows STOP0x000000A5. Vissa Windows XP-användare har rapporterat detta BSOD-fel som normalt visas på skärmen under systeminstallationen som:

ACPI BIOS ERROR

För att åtgärda felet “ACPI BIOS ERROR” BSOD under systeminstallationen, bör du kontrollera med datortillverkaren och säkra en BIOS som helt överensstämmer med ACPI. Eftersom det här felet innebär en växelverkan mellan operativsystemet och BIOS genom HAL-drivrutinen (Hardware Abstraction Layer), kan du också lösa problemet genom den manuella installationen av Standard PC HAL, som automatiskt inaktiverar ACPI HAL. Du kan göra det genom att starta om datorn för att starta om installationen och trycka på F7 när skärmmeddelandet “Tryck på F6 för att installera en tredje parts drivrutin” visas på skärmen.

För att åtgärda BSOD-felet som gäller en ändring av RAM under viloläge, bör du ta bort Hiberfil.sys-filen från systemet. För att göra detta, sätt in cd-skivan i Windows XP i cd-rom-enheten för att starta om datorn. Öppna Recovery Console genom att trycka på R när meddelandet “Welcome to Setup” visas på skärmen. Skriv kommandot del hiberfil.sys när kommandotolken visas och tryck sedan på ENTER för att radera filen. Du kan förhindra sitt fel genom att stänga av datorn innan du lägger till RAM.

Vänligen lämna några kommentarer eller frågor nedan i kommentarfältet eller fråga oss på ReviverSoft Answers .

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt