Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Welke browser gebruikt tenminste Resources in Windows?Which Browser uses least Resources in Windows?

Illustraties: Gordon McAlpin

Er zijn veel artikelen verschenen die het gebruik van de browserbronnen van de drie krachtigste browsers vergelijken: Google Chrome 10 , Internet Explorer 9 en Mozilla Firefox 4 . Maar we nemen een andere aanpak, omdat het ons doel is om u te helpen uw browserervaring te optimaliseren. We willen weten welke browser de minste bronnen gebruikt (minder CPU en minder geheugen) terwijl dezelfde reeks taken wordt uitgevoerd.

Deze test is met name belangrijk voor netbooks , waar single-core CPU’s vaak voorkomen en RAM een goede prijs heeft. In het ideale geval is er één browser die nog steeds alles kan doen wat u nodig hebt, terwijl u de minste hoeveelheid systeembronnen gebruikt. Laten we beginnen met het testen van het gebruik van onze bronneresources!

We gaan elke browser uitvoeren met vier geopende tabbladen: YouTube met een HD-film, Facebook met een Flash-game, Google Maps in 3D-weergave en Twitter-client Hootsuite. Vervolgens gaan we zien hoeveel elke browser gebruikt in CPU en RAM met Windows Taakbeheer.

Ik voer deze test uit op een dual-core Toshiba-laptop van de afgelopen tijd.

Google Chrome had acht processen met slechts vier tabbladen, die overdreven leken. Zoals met al deze browsers, fluctueerden het RAM- en CPU-gebruik erg, maar als momentopname gebruikte Chrome ongeveer 344.000 megabytes RAM en ongeveer 31% van de CPU. Chrome neemt de kroon op het gebruik van RAM en lijkt bij elke nieuwe versie meer opgeblazen te zijn.

Microsoft Internet Explorer beperkte dingen tot één proces voor elk tabblad voor een totaal van 3 en ongeveer 294.268 MB RAM, vergelijkbaar met Chrome. Het gebruikte echter 60% van de CPU, bijna het dubbele gebruik van Chrome. Zoals typisch is voor Microsoft-producten, is zelfs de nieuwste IE een enorm CPU-varken.

Mozilla Firefox heeft, interessant genoeg, een enkel proces voor een pagina met meerdere geopende tabbladen; het opende echter ook een plugin-container toen de YouTube-film werd afgespeeld. Deze twee processen gebruikten slechts 266.000 megabytes RAM en 35% CPU. De nieuwste Firefox lijkt echt licht op de been te zijn vergeleken met zijn neven en nichten uit de webbrowser voor zover RAM gaat, hoewel het CPU-gebruik hetzelfde is als Chrome.


Dus daar heb je het. Als u een netbook gebruikt en van plan bent veel tabbladen te openen met Flash-games, ingewikkelde websites, enzovoort, lijkt Firefox 4 de juiste keuze. Uw machine zal het veel gemakkelijker afhandelen dan andere browsers.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer