Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Is Blu-Ray Dead? Een gedetailleerdere blik op Blu-RayIs Blu-Ray Dead? A Closer Look at Blu-Ray

Is Blu-Ray dood als media naar keuze?

Blu-Ray is Dead
Illustratie: Gordon McAlpin

Blu-Ray is de videoschijf van de toekomst, bedoeld om overal dvd’s te vervangen. Helaas heeft Blu-Ray nooit echt een kans gehad, en hier zijn tien redenen waarom het tijd is om het doodvonnis voor Blu-Ray te schrijven.

We nemen Blu-Rays onder de loep:

1. Het is nog steeds niet de standaard voor nieuwe desktop-pc’s en laptops

Kijk rond: veel nieuwe desktop- en laptop- pc’s van Dell, HP, Toshiba enzovoort hebben geen Blu-Ray. Deze schijven voegen ongeveer $ 100 aan de kosten van de machine toe voor weinig voordeel: de schermgrootte van een laptop en de ingebouwde luidsprekers zijn lang niet alles wat nodig is om te profiteren van de extra resolutie en het Dolby 5.1-geluid van Blu-Ray.

2. Het beheer van digitale rechten aan de schijfkant is ernstig en omslachtig

Blu-Ray-kopieerbeveiligingsnormen zijn voortdurend in ontwikkeling, waardoor het buitengewoon moeilijk is om een ​​Blu-Ray-schijf te converteren naar een ander mediastructuur voor bijvoorbeeld het afspelen op een tablet of telefoon. Ook al ben je de eigenaar van de schijf, ze willen niet dat je dat doet. Sommige Blu-Ray retail-pakketten worden geleverd met een gratis digitale download, maar die download is beperkt tot iTunes of is begraven in nog meer digitaal rechtenbeheer.

3. Het digitale rechtenbeheer aan de kant van de mediaspeler is nog erger

Wie wil een nieuwe pc , met een glanzende nieuwe Blu-Ray-drive, en helemaal geen Blu-Ray-schijven afspelen? Vanwege de esoterische licentie van Blu-Ray moet je elke mediaspeler gebruiken die bij het systeem wordt geleverd, en als je je harddrive formatteert of een crash ervaart, kun je geen schijven meer afspelen. Zelfs populair spel – alles wat mediaspeler VLC heeft veel moeite met Blu-Ray-schijven.

4. Wie wil de firmware op een stuk hardware upgraden? Niet ik

Ik vind het belachelijk dat zelfstandige Blu-Ray-spelers, de soort in je woonkamer die is aangesloten op je tv, niet vaak nieuwere schijven afspelen. U moet goed genoeg zijn om een ​​Ethernet-kabel te gebruiken of de speler op uw Wi-Fi-netwerk aan te sluiten en de firmware te upgraden. Gaan je grootouders dat echt doen, of geven ze het op en brengen ze de machine terug naar de winkel?

5. Macs en Blu-Ray mengen niet

Onze blog is momenteel gericht op pc’s, maar het is nog steeds de moeite waard om erop te wijzen dat Steve Jobs, CEO van Apple, een hekel heeft aan Blu-Ray. Apple-producten hebben deze nooit meegeleverd, ze worden niet ondersteund in OS X en er is een ingewikkelde oplossing voor nodig om met je Mac een externe Blu-Ray-drive te gebruiken. Niet de moeite waard.

6. Streaming video is hier. Wen er aan.

Blu-Ray is meteen in de streaming video-revolutie terechtgekomen. Nu streamt iedereen zijn films in hi-def van services zoals Netflix en Hulu, of mensen gebruiken applicaties zoals PlayOn om films door het hele huis te streamen naar elk apparaat in huis. Omdat de opslagruimte overvloedig en goedkoop is en de internetsnelheden een recordhoogte bereiken, lijkt streaming-video de beste keuze.

7. Het schijfstation is meestal het eerste wat u moet doen

Zoals ik hierboven al zei, voegt de Blu-Ray-schijf $ 100 toe aan de prijs van uw nieuwe machine, en schijven worden vaak afgebroken. De motor en de lens kunnen vuil worden of helemaal kapot gaan, en aangezien veel schijven eigen zijn (wat betekent dat ze niet gestandaardiseerd zijn), zijn ze duur en moeilijk te vervangen.

8. PC retail-software heeft het nooit omarmd

Bijna geen Windows- software, van besturingssystemen tot hulpprogramma’s of games, wordt op Blu-ray-schijven geleverd. Er zijn gewoon niet genoeg mensen die dat soort drives hebben. In plaats daarvan worden, indien nodig, meerdere dvd’s gebruikt.

9. De setup om te profiteren van Blu-Ray is duur en moeilijk

Om volledig te profiteren van de Blu-Ray-ervaring, moet je je video uitvoeren op een grote monitor of televisie en je geluid naar een Dolby 5.1- of 7.1-geluidssysteem. De meeste mensen zijn gewoon niet bereid om dat te doen.

10. Schijven zijn net zo vorige eeuw

Net als cd’s voor muziek verdwijnen dvd’s en Blu-ray-schijven in het voordeel van streaming-bestanden en instant-weergaveservices. Een schijf waarop maar één film staat, is snel een archaïsch concept aan het worden.

In plaats van het extra geld uit te geven om een ​​Blu-Ray-drive voor je pc te kopen, moet je in plaats daarvan een mooie externe harde schijf hebben en leg je deze in met legale films om naar je andere apparaten te streamen. Als je een Blu-Ray-speler bij je hebt, koop dan een PlayStation 3. De Blu-Ray-firmware wordt automatisch bijgewerkt en je kunt er ook games op spelen.

Was this post helpful?
Yes
NoNiet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer