Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Hoe kan ik een oude PC Revive – Deel 5How to Revive an Old PC – Part 5

Hoe een oude pc nieuw leven in te blazen – Besturingssysteem

Welkom bij deel 5 van onze vijfdelige serie over het herleven van een oude pc. Lees Deel 1 , Deel 2 en Deel 3 en Deel 5 en lees verder voor hoe je een alternatief voor Windows op je nieuw leven ingeblazen pc kunt installeren.

Installeer een alternatief OS

Dus je hebt ervoor gekozen om slechts een beetje of helemaal niet te upgraden, of je hebt gekozen voor goedkope upgrades. U hebt geen extra exemplaar van Windows en een licentiecode en wilt het geld niet uitgeven.

Er zijn talloze keuzes voor gratis besturingssystemen die er zijn, meestal gebaseerd op Linux. Een eenvoudig te gebruiken, kleurrijke en op pictogrammen gebaseerde versie van Linux die geweldig is voor oudere pc’s, heet JoliOS. Ik heb er onlangs een artikel over geschreven .

We hebben de kans gehad om een ​​real-world test op JoliOS uit te voeren. Ga als volgt te werk om het te installeren en dit is wat we hebben gevonden.

Ten eerste hebt u een lege cd / dvd of thumbdrive en een andere computer met Windows geïnstalleerd.

Als u de lege CD-route kiest, neemt u een kopie van de JoliOS ISO, sleept u deze naar de lege schijf (als Windows Vista of 7 wordt uitgevoerd) of gebruikt u een programma zoals ISOBurn om het op schijf te branden (als Windows XP wordt uitgevoerd). Plaats de schijf in het station van de nieuwe pc.

Als u de thumbdrive-route gebruikt, haalt u de JoliCloud USB Creator op en volgt u de instructies vanaf daar. Sluit hem aan op uw nieuwe pc.

Start uw nieuwe pc opnieuw op en druk op DEL of F2 na de pieptoon. Ga naar je BIOS en kies om te booten van je CD of USB-apparaat. Sla op en sluit af, en dan zal JoliOS installeren. Nadat het opnieuw is opgestart, gaat u terug naar uw BIOS en kiest u opnieuw van uw harde schijf te booten, anders begint het proces opnieuw.

Het leuke is dat JoliOS alle mogelijke problemen uit het gebruik van een alternatief OS neemt, omdat het alles voor je doet, inclusief updates, en meestal webgebaseerd is, dus web-apps werken heel snel. Alles is opgeslagen in de cloud, dus zelfs kleine harde schijven zijn prima.

Nadat ik het een paar weken had gebruikt, ontdekte ik dat het problemen had met twee dingen: draadloos internet en seriële poorten. Ik had een muis en een toetsenbord aangesloten via een seriële poort die willekeurig zou worden uitgeschakeld. Een USB draadloze internetadapter zou vaak zonder waarschuwing worden losgekoppeld, dwingt me om de stekker uit het stopcontact te halen en weer aan te sluiten. JoliOS is nog steeds vrij nieuw, dus je kunt enkele van dezelfde problemen tegenkomen, of misschien niet.

Uiteindelijk groef ik een Windows XP-schijf uit de opslag en een licentiecode uit de achterkant van de behuizing van mijn oude pc (die in de kast van mijn schoonzus zat) en begon ik met XP. Hoewel het niet zo geavanceerd en stijlvol is als JoliOS, werkt Windows XP gewoon. (Ervan uitgaande dat je driver-discs hebt voor nieuwere dingen zoals USB draadloze internetadapters, wat ik deed.) Mijn ultieme conclusie is dat een alternatief besturingssysteem niet voor mij is, maar je kunt je anders voelen. Probeer het eens!

Ik hoop dat je deze serie leuk vond om een ​​oude pc nieuw leven in te blazen. We hebben meer artikelenreeksen in de maak, dus zoek ze binnenkort!

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer