Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Hoe de Windows 8 TaakbeheerHow to Use the Windows 8 Task Manager

Alles over de Windows 8 Task Manager

De Task Manager is het venster waarmee u geopende applicaties kunt beheren, CPU- en geheugengebruik kunt bekijken, enzovoort. Dit is een functie die radicaal is vernieuwd in Windows 8 om het veel nuttiger te maken dan in het verleden.

Het bereiken van de Taakbeheer is hetzelfde in Windows 8 als in vorige versies:

Om de Windows 8 Task Manager te bereiken:

    • Druk op Ctrl + Alt + Delete en klik op Taakbeheer
    • Klik op Meer details

OF

  • Druk op Ctrl + Shift + Esc
  • Klik op Meer details

De tweede methode is sneller, dus het is de moeite waard om de sneltoets te onthouden.

Zodra u in de nieuwe Windows 8 Task Manager zit, zult u merken dat het er heel anders uitziet dan voorheen. U begint op het tabblad Processen en u ziet in één oogopslag hoeveel CPU wordt gebruikt, hoeveel geheugen wordt gebruikt, enzovoort. U kunt eenvoudig op een taak klikken en op Taak beëindigen klikken.Het tabblad Processen toont CPU- en geheugengebruik in één oogopslag.
Klik over naar het tabblad Prestaties en u ziet een reeks kleurrijke grafieken waarop u door het gebruik van de weergave kunt klikken in de loop van de tijd, zelfs voordat u Taakbeheer hebt geopend. Dit is allemaal erg nuttige informatie, vooral als je vermoedt dat je onvoldoende geheugen hebt of als je de CPU maximaal gebruikt.Deze overzichtelijke grafieken laten het gebruik in de loop van de tijd zien.
Het volgende is het tabblad App-geschiedenis . Nieuw voor Windows 8, dit geeft aan hoeveel tijd een specifieke applicatie de CPU heeft gebruikt en gegevens heeft gebruikt. De gegevenskolom is vooral belangrijk als u werkt op een gemeten dataplan (vooral als Windows niet weet dat deze gegevens in de kolom Metered Network moeten worden geplaatst).

Merk op dat alleen Metro-toepassingen (die met tegels op het startscherm) op dit tabblad verschijnen.Dit zijn spookpictogrammen die nog niets doen.
Ook nieuw voor Windows 8 Task Manager is het tabblad Opstarten . Vóór Windows 8 was het beheer van opstart-apps begraven in een andere, niet gemakkelijk toegankelijke applicatie met de naam msconfig. Nu kunt u opstart-apps rechtstreeks vanuit Taakbeheer beheren. Als u wilt voorkomen dat een app wordt gestart wanneer Windows wordt gestart, klikt u erop en klikt u op Uitschakelen.Schakel opstart-apps eenvoudig uit vanaf dit tabblad.
Er zijn andere tabbladen in Taakbeheer die handig zijn om gebruikers te beheren en individuele taken en services uit te schakelen.

Zoals u kunt zien, is Taakbeheer veel gebruiksvriendelijker en veelzijdiger dan eerdere versies van Windows.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer