Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Beheer en Free Up RAM in WindowsManage and Free Up RAM in Windows

RAM (Random Access Memory) is het belangrijkste onderdeel van je computer, waardoor je direct toegang hebt tot je informatie, in plaats van te vertrouwen op een specifieke fysieke locatie. Als u hebt gemerkt dat uw computer traag is of problemen lijkt te hebben met het uitvoeren van uw programma’s, is het meest waarschijnlijke probleem dat u uw geheugen efficiënter moet beheren en het geheugen van uw computer moet opschonen. Dit artikel behandelt enkele veelgebruikte manieren om uw geheugen te beheren en vrij te maken voor Windows XP, 7 en 8.

Te veel programma’s

Te veel programma’s op uw computer kunnen het geheugen beïnvloeden en ervoor zorgen dat uw computer langzamer werkt. Veel computers zijn tegenwoordig uitgerust met programma’s, maar u hebt ze niet allemaal nodig. Misschien wilt u ook programma’s verwijderen die u niet langer nodig hebt of gebruikt. Sommige van deze programma’s kunnen games, invoegtoepassingen voor websites zoals eBay en tekstverwerkingssoftware zoals Microsoft Word of OpenOffice bevatten. Volg deze stappen om een ​​programma te verwijderen in Windows XP, 7 en 8.

Een programma verwijderen

Windows XP:

 1. Klik op Start
 2. Klik op Configuratiescherm
 3. Klik op Programma’s toevoegen of verwijderen
 4. Klik op het programma dat u wilt verwijderen
 5. Klik op Verwijderen
 6. Klik op Ja om te bevestigen in de bevestigingspop-up (let op dat niet alle programma’s om bevestiging vragen)

Windows 7:

 1. Klik op Start
 2. Klik op Configuratiescherm
 3. Klik op Programma’s verwijderen
 4. Klik op het programma dat u wilt verwijderen
 5. Klik op Installatie ongedaan maken boven in het venster
 6. Klik op Ja om te bevestigen in de bevestigingspop-up (let op dat niet alle programma’s om bevestiging vragen)

Windows 8:

 1. Druk op Windows-toets + X
 2. Klik op Desktop
 3. Klik op Configuratiescherm
 4. Klik op Programma’s verwijderen
 5. Klik op het programma dat u wilt verwijderen
 6. Klik op Installatie ongedaan maken boven in het venster
 7. Klik op Ja om te bevestigen in de bevestigingspop-up (let op dat niet alle programma’s om bevestiging vragen)

Manage and Free Up RAM in Windows
Een gemarkeerd programma in Windows 8, met het vak Uninstall boven in het venster

Minder RAM gebruiken terwijl u uw computer gebruikt

Wanneer u uw computer gebruikt, kunt u verschillende programma’s en processen tegelijk uitvoeren. Sommige hiervan worden beheerd door uw computer om uw systeem stabiel te houden, maar sommige zijn persoonlijke programma’s die u op dat moment misschien niet nodig hebt. Om een ​​deel van de druk op uw geheugen te verminderen, moet u programma’s sluiten die u niet gebruikt. Om te zien welke programma’s tegelijkertijd worden uitgevoerd, kunt u Taakbeheer openen.

Het openen van Taakbeheer is hetzelfde, ongeacht welke editie van Windows u gebruikt. Er zijn twee manieren om het te openen door met de rechtermuisknop op uw taakbalk te klikken. Dit is de balk onder aan het scherm waar u programma’s hebt geopend en op Taakbeheer te klikken of door op CTRL + ALT + DELETE te drukken. In Windows XP zou Taakbeheer onmiddellijk moeten verschijnen; in Windows 7 en 8 wordt u naar een zwart scherm met een aantal opties geleid. Klik onderaan op Taakbeheer .

Uw Task Manager kan u helpen een aantal dingen met uw computer te doen, zoals het afsluiten van programma’s die niet reageren, het sluiten van programma’s die u nu niet nodig heeft en in Windows 8, het uitschakelen van opstartprogramma’s. Sluit alleen programma’s waarvan u weet dat ze het systeem niet gebruiken, zoals tekstverwerkingssoftware, games, chatprogramma’s en uw internetbrowser. Als u niet zeker weet wat een programma is, kunt u het het beste met rust laten; Als u systeemprogramma’s afsluit, kan uw computer onstabiel worden en moet deze opnieuw worden opgestart.

Opstartprogramma’s beïnvloeden uw RAM

Opstartprogramma’s zijn die programma’s die automatisch worden gestart zodra u uw computer aanzet. Deze kunnen chatprogramma’s bevatten zoals AIM en Skype, uw antivirusprogramma en sommige games, maar ook de programma’s die essentieel zijn voor het uitvoeren van uw computer. Onbelangrijke programma’s starten zodra Windows opstart je computer aanzienlijk kan vertragen en in sommige gevallen kan het vastlopen als het probeert de programma’s te openen die het eigenlijk moet uitvoeren. Gelukkig kunnen de meeste programma’s van dit type eenvoudig worden gewijzigd door de instellingen te wijzigen. U kunt ook programma’s uitschakelen van opstarten met de computer met behulp van Taakbeheer in Windows 8:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik op Taakbeheer
 2. Klik op opstarten
 3. Markeer het programma dat u niet wilt als opstartprogramma
 4. Klik op Uitschakelen in de rechterbenedenhoek

Manage and Free Up RAM in Windows
Taakbeheer in Windows 8

Als u de instellingen van een programma wilt wijzigen, kunt u het beste de instellingen in het programma zelf wijzigen om te voorkomen dat u het register moet bewerken of naar het systeem zelf moet gaan. Het register bewerken of het systeem wijzigen mag alleen worden gedaan door iemand met technische kennis, omdat anders het risico bestaat dat u per ongeluk iets verwijdert dat cruciaal is voor het veilig functioneren van uw computer. Met de meeste programma’s kunt u dit soort dingen wijzigen in hun instellingen, vaak op het tabblad Algemeen. In het chatberichtprogramma AIM (AOL Instant Messenger) bijvoorbeeld, is de optie om te bepalen of het programma start wanneer Windows start, te vinden door te klikken op Instellingen , Aanmelden / Afmelden en het selectievakje Start AIM te selecteren of te deselecteren wanneer Windows start .

Meer RAM kopen

Als geen van deze oplossingen uw computer helpt beter te werken, hebt u mogelijk meer geheugen nodig voor uw gegevens. Dit kan worden bereikt door een nieuwe computer te kopen of door meer geheugen te kopen om te installeren. Aangezien dit moeilijk kan zijn als u niet weet hoe u het veilig moet installeren, is het een goed idee om alles te doen wat u kunt om het geheugen van uw computer op te ruimen.

Efficiënt beheer van uw geheugen helpt uw ​​computer sneller te werken en u een schonere en stabielere ervaring te bieden. Door ervoor te zorgen dat u onnodige programma’s uitschakelt of verwijdert, uw open programma’s tot een minimum beperkt wanneer u de computer gebruikt en het aantal opstartprogramma’s zo laag mogelijk houdt, zult u merken dat uw computer langer meegaat en sneller zal werken, waardoor u geld en frustratie.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer