Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hvilken type harddisk trenger jeg?What type of Hard Drive do I Need?

Velkommen til en serie artikler om PCen din og hvorfor det kanskje ikke går så fort som du vil. Selv den nyeste PCen, spesielt en alt-i-ett-modell som en Dell eller en HP, kan ha det som kalles flaskehalser, oppkalt etter den smale halsen på en flaske. Disse viktige områdene på datamaskinen din er mest utsatt for å forårsake ytelsesproblemer, og vi føler at du skal bli oppmerksom på dem og hvordan du kan hindre dem i å bremse PCen din. Disse artiklene vil hjelpe deg når du kjøper en ny datamaskin, og når du optimaliserer en som du allerede eier.

Dagens spørsmål: Hvilken type harddisk trenger jeg?

Så hvilken type harddisk trenger jeg?
Noen utelukkende PCer, selv de siste, kan prøve å spare penger ved å selge deg en dårligere, substandard harddisk. Vær oppmerksom på følgende faktorer for å vite om du har noe som kan håndtere alt du kaster på det.

1. Solid state versus harddisker
Solid state-teknologi er en nyere utvikling i datalagring. Denne form for lagring eliminerer tallerken, spindel og hode som har vært en del av harddisker i mange år. Dette øker påliteligheten og reduserer risikoen for krasj. Avviket er at solid state-teknologien fortsatt er veldig dyr per gigabyte sammenlignet med den tradisjonelle tilsvarende harddisken.

Solid state-stasjoner er oftest representert som USB-minnepinner, men dette er ikke alltid tilfelle: Mange nettbøker, bærbare datamaskiner, Apple-datamaskiner, mobiltelefoner og tabletter bruker 2 GB eller mer av solid state-lagring. Bare de tidligste iPodene hadde tradisjonelle harddisker klemt inn i dem; disse enhetene har brukt solid tilstand i mange år.

Hvis du har råd til det, er solid state definitivt veien å gå, spesielt hvis du reiser mye, fordi disse stasjonene ikke har bevegelige deler som vanligvis er utsatt for skade fra å slippe eller banke. En tradisjonell harddisk i en flybuss, eller verre, på baksiden av en bevegelige varebil, er en oppskrift på katastrofe. En solid state-stasjon gjør slike stormer lett. Også harddisker er noen ganger utsatt for sterke magneter, mens solid state-stasjoner er upåvirket. Det er en grunn til at romfergen har brukt solid state-lagring i mange år.

Solid state-stasjoner har en annen stor fordel i forhold til tradisjonelle harddisker som har en direkte innvirkning på PC-en, og det er hastigheten som informasjon leses fra og skrives til stasjonen. Tradisjonelle harddisker må spinnes for at informasjon skal skrives til eller leses fra dem. Solid state-stasjoner gjør det ikke, og informasjon kan skrives til eller leses fra dem umiddelbart. Denne forskjellen kan få en merkbar innvirkning på PC-en din ytelse, da filer og programmer vil lastes mye raskere (selv om denne hastigheten bare kan utsette en flaskehals andre steder, som i RAM eller CPU).

La oss si at du vil ha de fleste terabyte (TB) for pengene. Harddisker er fortsatt veien å gå, da, og du har lykke: de har gått ned i pris de siste årene. Med denne skrivingen er det enkelt å finne 1,5 TB eller til og med 2 TB for rundt hundre dollar, internt eller eksternt. De største single-drive forbrukerne kan kjøpe er 3 GB, og det vil kjøre deg rundt $ 150.

2. Rotasjoner per minutt (RPM) og dataoverføringshastighet
Generelt, jo mindre harddisken, desto høyere blir dataoverføringshastigheten og RPM. Dette betyr pålitelighet og hastighetsøkning for de mindre stasjonene. De massive stasjonene gir deg god plass, men noen ganger ofrer hastighet og kvalitet for å gjøre det. I tillegg er bærbare stasjoner generelt langsommere enn sine desktop motstykker, bare fordi tallerkenen eller platen er mye tynnere. Se etter en harddisk med minst 5400 RPM, men velg en 7200 RPM-stasjon hvis du kan for å få best mulig ytelse fra stasjonen din.

3. Lagringsforbindelsesgrensesnitt
Å ha en rask harddisk er en ting, men hvis måten den er koblet til datamaskinen bruker en tregere port, så vil det senke alt tilbake ned igjen. Moderne harddisker koble til datamaskiner via Serial ATA (SATA) hvis intern eller ekstern seriell ATA (e-SATA) eller USB hvis ekstern. SATA er den mest moderne og tilbyr den største overføringshastigheten. Hvis du er som meg, har du imidlertid båret rundt gamle harddisker gjennom flere generasjoner av PCer og har ikke plaget å overføre alle dataene over. I så fall vil du sannsynligvis forbinde via parallell ATA (samme type grensesnitt som DVD-stasjonen bruker, for eksempel) og hastigheten din vil lide.

Koble til en ekstern stasjon via USB kan også forårsake problemer, spesielt hvis du har en langsommere USB 1.0-port og ikke en høyhastighets USB 2.0-port (eller 3.0). Å gjøre ting som å flytte store mengder data eller streaming video vil føre til problemer over USB, derav behovet for et e-SATA (eller til og med FireWire) grensesnitt, som begge er designet for å flytte store mengder data raskt (med andre ord deres båndbredden er mye større).

Hvis du kjøper en ny PC og overfører data til eksterne harddisker ofte, må du kontrollere at datamaskinen har en USB 2.0-port (eller flere). Hvis du har litt ekstra penger å bruke, velger du USB 3.0, da det snart blir den nye standarden og gir mye raskere dataoverføringshastigheter enn USB 2.0, som kan sammenlignes med e-SATA eller FireWire.

4. Programvareproblemer
Harddisken din kan fortsatt være chugging sammen på grunn av programvare problemer som er lett å fikse uten å måtte kjøpe ny maskinvare. Over tid blir en harddisks data fragmentert i for mange stykker på tvers av for mye av harddiskens lagringsplass. Disken din trenger defragmentering, og de fleste operativsystemer, inkludert Windows, inkluderer en innebygd defragmenter. I Windows 7 er det under Start-menyen -> Alle programmer -> Tilbehør -> Verktøy -> Systemdefragmentering.

5. For lite RAM
De fleste operativsystemer, når de står overfor en minneskort, vil sette opp virtuelt minne på gjenværende harddiskplass. Siden harddisker søker data mye langsommere enn RAM, vil dette føre til alle slags systemforsinkelsesproblemer. Heldigvis har RAM falt i pris like mye som masselagring. RAM er også designet for å kunne byttes ut, så maksimal ut hva systemet ditt kan håndtere (husk at 32-biters versjoner av Windows ikke kan se mer enn 3 GB for hver prosess, vi snakker om det i en fremtid kolonne.) Inntil da lukker ubrukt programmer og dreper unødvendige systemprosesser, og det vil frigjøre RAM-en din for å behandle oppgavene du trenger til på det tidspunktet.

RAM er også tilgjengelig i varierende hastigheter. Dette vises i MHz når du kjøper datamaskinen. Det er svært vanlig for en dataprodusent å annonsere store mengder RAM, men dette RAM er 333 MHz eller 667 MHz RAM, noe som er langsommere enn de høyere slutthastighetene som er tilgjengelige. Velg DDR 3 1066 MHz RAM hvis du kan.

6. Alder
Harddisken kan ha lese / skrive problemer bare på grunn av sin alder. Ikke stole på en stasjon som er mer enn noen få år gammel. Det kan være på tide å sikkerhetskopiere alt du kan til en skinnende, ny billig stasjon, og bli kvitt Old Upålitelig. Sjekk disken din for feil; Dette gjøres i Windows 7 ved å høyreklikke på stasjonen og gå til Egenskaper -> Verktøy -> Feilsøking -> Sjekk nå. Noen ganger vil PCen be deg om å sjekke det ved oppstart for å fikse visse feil. Regelmessig å fikse feil på en eldre stasjon vil forlenge levetiden til stasjonen betydelig, og det vil redusere sjansene for at du har en harddisk, og du mister alt!

Konklusjon
Selv om typiske harddiskproblemer kan kreve en ny harddisk med et mer moderne grensesnitt eller raskere dataoverføringshastighet, er det like viktig mellom å samle levetid ut av den gamle stasjonen. Defragmentering, unngå virtuell minnebruk og regelmessig feilkontroll er alle viktige. Like viktig er sikkerhetskopiering! Harddiskene er skjøre, så sikkerhetskopier til ekstern media, skyen eller en profesjonell sikkerhetskopieringstjeneste med jevne mellomrom.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt