Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Harddisker vs Solid State DrivesHard Drives vs. Solid State Drives

Harddisk typen er en viktig ting å vurdere når du kjøper en ny PC eller oppgraderer, om ikke det viktigste. Tross alt, det kommer til å huske operativsystemet, dine personlige filer, filmene dine, musikk, bilder og spill … du kommer til å ønske en god en til en anstendig pris. Hva fungerer som “bra”, skjønt … vel, det avhenger av brukeren.

Noen mennesker kan til og med ha flere stasjoner i en maskin. Av bekvemmelighets skyld vil vi anta at du plukker bare en harddisk – men vi skal gå over fordelene med begge typer.

Det finnes to typer stasjoner: en harddisk (harddisk), den billigere, mer vanlige, og SDD (Solid State Drive), som er dyrere og mindre vanlig.

Hard Drives vs. Solid State Drives
Innsiden av en harddisk.

En HDD kommer inn med varierende hastigheter målt i omdr./min. (Rotasjoner per minutt), med det beste å være 10.000 rpm. Disse stasjonene er ganske dyre, skjønt, så folk har en tendens til å spenne seg mot 7200 rpm for harddiskene sine. Harddisker, mens de er raske, er ingenting i forhold til hastigheten på en SSD – men HDD er mye billigere og gir mye mer lagring. De fleste som kjøper for stasjoner, vil ikke ha noe imot kompromisset i fart til fordel for lagringsplass.

Hard Drives vs. Solid State Drives
Innsiden av en SSD.

En SDD-hastighet er ikke så lett målt, fordi den ikke har bevegelige deler. Derfor kalles det en Solid State Drive. SSD har typisk ekstremt liten lagringsplass. En 180 GB SSD kan koste like mye som en 700 GB HDD – men hastighetsforskjellen kan være over femti ganger raskere enn en 7200 rpm HDD. Mange bærbare datamaskiner bruker en SSD i bytte for en mer kompakt formfaktor – derfor har bærbare datamaskiner med høye priser og lav lagringsplass blitt så vanlig. Hastighetsforsterkningen har en merkbar forskjell, men OS-oppstartstid og programåpningstid kan reduseres til bare milisekunder. Forutsatt at prosessoren din kan fortsette, har du en ekstremt fin datamaskinopplevelse.

Hvis du er en bærbar PC-kjøper, bestem deg hva du trenger mer – lagring eller ytelse.

Hvis du er en prebuilt kjøper eller en byggherre, skjønner du ut for en liten SSD og en stor HDD, hvis du har råd til det. Den lille SSD-en kan brukes til operativsystem og programfiler, mens HDD-en din kan brukes til lagring av alt ditt favorittinnhold. Hvis du har råd til dem, er det ikke nødvendig å gå på kompromiss – ha det beste fra begge verdener.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt