Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hvordan erstatte en harddisk med SSD på din PCHow to Replace a Hard Drive with SSD on your PC

Illustrasjon: Gordon McAlpin

Så du vil gjerne gå på Solid State Drive (SSD) ruten. Kanskje du har hørt at disse typene stasjoner er mye raskere enn harddisker og er ideelle for Windows og programmer, mens harddisker er bra for filmer og andre store filer.

Guiden nedenfor forklarer hvordan du bytter ut en harddisk med SSD på din PC:

Trinn 1: Sikkerhetskopier dataene dine

Når du flytter fra en HDD til en SSD, vil du sannsynligvis gå fra en stor stasjon til en mindre stasjon, og du må sikkerhetskopiere noen av dataene dine til en ekstern kilde. Denne veiledningen gir detaljer om de beste backup-metodene. Du må enten klone stasjonen, Windows og alt, eller installere Windows på den nye stasjonen og flytte dokumenter over selektivt.

  • En klone eller et bilde
      Du kan også klone eller bilde den gamle stasjonen og gjenopprette bildet til den nye stasjonen. (Du trenger en annen stasjon for å lagre dette store bildet i mellomtiden.) Dette har fordelen av å holde alle innstillingene dine for programmer med digital rettighetsadministrasjon, som for eksempel Windows. Ingen ønsker å sette inn koden sin igjen. For å gjøre dette, må det brukte rommet på den gamle stasjonen din være mindre enn eller lik størrelsen på den nye stasjonen. Jeg anbefaler å flytte alle dine store mediefiler, for eksempel filmer, til et annet sted for å få størrelsen nede før kloning. De fleste av de stasjonsbaserte løsningene på lenken ovenfor, inkludert den innebygde Windows-sikkerhetskopien og gjenoppretting, støtter å skape et bilde av den gamle stasjonen.
  • En backup etterfulgt av en ny Windows-installasjon


Det tredje alternativet her er å sikkerhetskopiere bestemte filer til et nytt sted, så gjør en helt ny installasjon av Windows på SSD og flytte filer over selektivt fra sikkerhetskopien. Rene Windows-installasjoner har færre feil, og en helt ny stasjon liker den når det er færre feil. Dette har ulempen med at du må angi installasjonskoder for mange applikasjoner.

Trinn 2: Ta ut harddisken og installer solid state-stasjonen

Dette vil vanligvis være like enkelt som å åpne PCen og bytte stasjoner og holde de samme kablene, og sørg for å koble PCen fra strømmen først. Noen ganger vil den nye stasjonen din være en annen formfaktor enn den gamle stasjonen (det betyr at den er for liten til plassen), og du trenger en separat caddy eller kabinett i det tilfellet.

Merk at hvis det er mer enn en åpen diskplass på skrivebordet, er det ingen grunn til ikke å installere solid state-stasjonen ved siden av, heller enn i stedet for, harddisken din. I dette tilfellet,

Trinn 3: Gjenopprett fra sikkerhetskopiering

Uansett hvilken backupmetode du valgte, etter installasjon av den nye stasjonen, er det en god tid å gjenopprette fra den sikkerhetskopien, hvis du bare har Windows tilbake på stasjonen slik at du kan gjøre andre ting. Du må kanskje formatere stasjonen (slette innholdet) før du kan gjenopprette; Windows tar deg gjennom dette trinnet automatisk.

Et eksempel på et firmwareoppdateringsprogram for en solid state-stasjon.

Trinn 4: Oppdater fastvaren på solid state-stasjonen

Fastvaren er koden på harddisken din selv som hjelper den til å fungere med PCen på riktig måte. Nyere firmware holder disken fri for feil, hjelper den med nyere maskinvare, og holder hastigheten og påliteligheten høyere.

Google modellnummeret til stasjonen din for spesifikke instruksjoner; Dette innebærer vanligvis å kjøre et verktøy fra Windows. Husk å la PCen kjøre hele tiden fastvaren oppdateres for å unngå skade på PCen.

Merk: Husk å ikke defragmentere solid state-stasjoner, ettersom disse stasjonene gjør det automatisk, og det vil ikke gi noen fordeler ved å defragmentere dem.

Et annet notat: Pass på og aktiver TRIM hvis du bruker en solid state-stasjon med Windows 7. Det er for avanserte brukere, men det hjelper med å opprettholde og forbedre ytelsen på stasjonen. Her er en veiledning for å gjøre det .

Nyt hastigheten og påliteligheten fordelene med SSD. Det er en av de høyeste hastighetene til kostnadsforholdene til enhver oppgradering du kan utføre.

Was this post helpful?
Yes
NoFant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt