Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Hur skyddar jag min dator från virus och andra hot?How do I Protect my PC from Viruses and Other Threats?

Välkommen till en serie artiklar om din dator och varför det kanske inte går så snabbt som du vill. Även den nyaste datorn, särskilt en allt-i-ett-modell som en Dell eller en HP, kan ha de så kallade flaskhalsar, som kallas för en flasks smala nacke. Dessa nyckelområden på din dator är mest mottagliga för att orsaka prestandaproblem, och vi anser att du bör bli medveten om dem och hur man förhindrar dem från att sakta ner datorn. Dessa artiklar hjälper dig när du köper en ny dator och när du optimerar en som du redan äger.

PC Perfomance Bottleneck # 4:
Spyware, Adware, Virus och Trojan Hästar – Hur skyddar jag min dator?

Jag är säker på att du har hört talas om skadlig programvara (vilket betyder skadlig programvara), annars uppdelad som spionprogram, adware, virus och trojanska hästar. Malware omfattar alla dessa: program eller bitar av kod lagrad på din dator som gör att det gör saker du inte vill att den ska göra.

Låt oss säga att du har använt datorn av en vän av släkting och blivit förskräckt av malware, virus och spionprogram som smittar allt. Tja, din dator kan vara lika infekterad, och du skulle inte ens veta det! Och ju mer skadlig kod du har, och ju mer allvarlig skadlig programvara desto mer blir det en flaskhals, saktar datorn till en krypa eller stoppar det helt.

Först ska vi diskutera hur en dator blir smittad med skadlig kod – vad gör vi inte – och sedan diskuterar vi några av de bästa programvarorna där ute för att döda skadlig kod för att skydda din dator mot ytterligare infektion.

Hur det händer

Malware kommer in i din dator, vanligtvis via din webbläsare, till exempel Internet Explorer eller Firefox, eller ett e-postprogram, till exempel Outlook eller Yahoo! Post. Oftast händer det när du klickar på och kör en bilaga i ett e-postmeddelande om e-post, installerar oavsiktligt något från ett problemwebbplats eller genom trickery (kallat “phishing”) eller fakery (kallat “spoofing”). Malware kan sprida din personliga information till andra, skada eller korrumpera dina data, krascha din dator, sakta ner den till en krypning, tvinga den att sprida skadlig kod, eller ens stjäla din identitet.

Allt som ser ut som ett gratis erbjudande eller ber dig om personlig inloggning eller lösenordsinformation är troligt misstänkt. När du loggar in på din favoritplats eller anger kreditkort eller annan personlig information, leta efter https: // i webbplatsens adress; “s” betyder att det är säkert. Leta även efter det lilla hänglåset som vanligtvis ligger bredvid adressen, beroende på vilken webbläsare du använder. det betyder att webbplatsen använder en avancerad säkerhetsnivå.

Var försiktig med att öppna eller springa någon bilaga i ditt e-postmeddelande, även om det kommer från någon du känner till; Det är möjligt att personens konto har hackats och sprider skadlig kod. En bra säker övning när någon skickar dig ett mail med en bilaga är att svara på dem och fråga dem vad det är. Om de svarar på ditt svar visar det sig att de avsiktligt skickat det till dig. Också akta dig för webbplatser som hävdar att det finns ett omedelbart nödproblem med datorn och att installera något för att åtgärda det. tro dem inte.

Vad du kan göra om det

Det finns gratis och betalade allt-i-ett-lösningar för att ta bort skadlig programvara från din dator och installera klockprogram som hindrar att skadlig programvara kommer in i din dator.

FRI

Det finns två bra kostnadsfria lösningar: Microsoft Security Essentials , den officiella Microsoft-produkten och Malwarebytes , en industristandard. Installera båda om du vill ha maximal täckning, men jag skulle bara ha en av de två tittarna som körs för att inte sakta ner datorn. Istället, skanna med var och en med jämna mellanrum. Båda är virus- och malware-skannrar.

BETALAD

Norton 360 innehåller en virusskanner och en malware-skanner allt i ett. Norton har gått långt mot att kasta sin bild som bloatware, så kolla in dem om du vill ha en högklassig allt-i-ett-skyddstjänst.

Håll det från att hoppa

Tillsammans med att ha en bra scanner som kör och tittar hela tiden, kommer de goda Internet-metoderna ovan (undviker phishing, skadlig kod och spoofing) att hålla datorn fri från skadlig kod och köra mycket smidigare.

Ibland kan skadlig kod ta kontroll genom säkerhetshål i föråldrade drivrutiner. Varför inte prova Driver Reviver att hålla alla dina chaufförer uppdaterade på ett ställe?

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt