Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Vilken är den bästa Video Player för Windows?Which is the Best Video Player for Windows?

Vilken är den bästa videospelaren för Windows?

Illustration: Gordon McAlpin

Windows Media Player har mycket att göra för det. Den kommer förinstallerad med de flesta versioner av Windows. Det är vanligtvis det första som öppnas när du lägger en DVD-film i din enhet. Och det är standardspelaren för flera videoformat, vilket betyder att när du dubbelklickar på en filmfil på din dator är det Windows Media Player som försöker köra det.

Även om Windows Media Player 12 använder mindre CPU och minne än tidigare versioner saknas några viktiga funktioner som håller det från storhet. Vi ska jämföra Windows Media Player med en konkurrerande, gratis produkt, för att se hur den står upp.

Den produkten heter VLC Media Player . Det är en ovanligt populär eftersom det är gratis, körs på nästan alla operativsystem och har ett litet fotavtryck vilket betyder att det inte tar upp mycket av datorns hårddisk för att spela filmer. Även om Windows Media Player spelar en DVD exakt hur det verkar i din fristående DVD-spelare, omlastbara släpvagnar, reklamfilmer och FBI-varningar och allt, hoppar VLC Media Player över allt som standard och går direkt till filmen.

Det finns några ganska vanliga videofilformat där ute som Windows Media Player inte spelar, inklusive MKV. Om du föredrar dina filmer i något som inte är AVI, kommer du att vilja att VLC Media Player hanterar det.

Men låt oss göra ett test av CPU-användning och minnesanvändning när du spelar ett 1080p videoklipp. Beviset är i pudding, trots allt, rätt?

När du spelar ett 1080p-filmklipp tar Windows Media Player 12 upp 55.000 KB RAM och varierar mellan 10 och 35% av CPU. Samma videofil i VLC Media Player använder 82 000 kB RAM och mellan 25 och 40% av CPU.

VLC Media Player är mer datorintensiv, men kompromissen är möjligheten att spela upp fler filer snabbare och hoppa över onödiga menyer. Det är en kompromiss. När det är på en netbook där datorresurser är högsta, kan Windows Media Player vara bättre. Men om du vill spela en DVD och snabbt komma till filmen, eller om du har några udda filmformat, klistra du med VLC Media Player.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt