Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Har din dators skärm påverka prestanda?Does Your PC’s Monitor Affect Performance?

Does Your PC's Monitor Affect Performance?
Illustration: Gordon McAlpin

Så du tänker på en ny widescreen LCD-skärm, eller till och med flera bildskärmar, och du vill veta om ett sådant köp kommer att leda till att datorns prestanda gör en träff. Det korta svaret är nej, inte riktigt.

ENKEL MONITOR UPGRADE

En LCD-uppgradering med en enda bildskärm från din gamla, tunga bildrörsskärm kommer att ha liten eller ingen effekt på datorns prestanda, såvida du inte också upp din skärmupplösning i Windows för att dra nytta av den extra skärmfastigheten. Högre upplösningar beskattar din dator och grafikkort lite mer än lägre upplösningar. Men med samma upplösning kommer din nya bildskärm inte att påverka saker. Och det är troligt att du använder mycket mindre kraft, vilket miljön (och din elräkning) kommer att uppskatta, och också vara lättare i ögonen.

DUAL MONITOR UPGRADE

Att byta ut en monitor med två eller lägga till på en andra bildskärm kan påverka datorns prestanda, speciellt om du har tung 3D-grafik på båda skärmarna samtidigt. Du gör effektivt ditt grafikkort dubbelt så svårt att visa grafik på två skärmar samtidigt.

Men för den vanligaste Windows-användningen kommer en andra bildskärm inte att göra stor skillnad. Om du ser trög prestanda efter att du har lagt till en andra bildskärm, är det troligt att din prestanda var dålig före uppgraderingen. I det här fallet kan uppgradering av ett grafikkort vara mycket billigt och kommer att göra en stor skillnad. Eftersom nyare kort stöder två skärmar i första hand, kan du behöva uppgradera ändå för att kunna använda dubbla bildskärmar.

Lägga till en övervakare till en bärbar dator

Att till och med lägga till en extern bildskärm till en bärbar dator påverkar inte datorns prestanda, eftersom den inbyggda skärmen naturligtvis inte kommer att användas till den tiden, så avvägningen är ungefär lika stor. Det kan dock hända att den externa bildskärmen kan tömma batteriet snabbare än den inbyggda, mindre skärmen, så kom ihåg det.

Jag bör också notera att ha mer skärm fastigheter kan förbättra ditt produktivitetsarbete och spelvisa, så att någon liten förlust för PC-prestanda kommer att kompenseras av hur mycket mer du får gjort med två skärmar (eller bara en bredare skärm än innan)!

Så uppgradera bort, eftersom LCD-priserna är på heltidsläget, utan bekymmer!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt