Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Är Windows 8 bättre än Windows 7?Is Windows 8 better than Windows 7?

 

Illustration: Gordon McAlpin

Kort svar: Nej.

Långt svar: Det finns en bra chans att Windows 8 kommer att ta dig till dina uppgifter vid ungefär samma hastighet som Windows 7 . Om Win 7 var trög på din dator, kommer den snabbare Win 8 inte att hjälpa dig mycket.

I starttidavdelningen har Windows 8 förmodligen en mycket snabbare starttid än Windows 7. Den startar också från viloläge om några sekunder, i stället för 10 + sekunder i tidigare versioner av Windows. I det avseendet är det säkert att din dator blir snabbare under Win 8. Men starttiden är inte ett bra mått på PC-hastighet, inte riktigt.

Tänk också på inlärningskurvan som du, den genomsnittliga PC-användaren, måste resa för att vänja sig åt det radikala nya Metro-användargränssnittet i Windows 8. Även Internet Explorer gör bort med traditionella menyer till förmån för ett Ribbon-gränssnitt liknande de senaste versionerna av Microsoft Office . I det avseendet kommer din datorupplevelse faktiskt att vara långsammare, åtminstone först.

Också överväga de fel som följer med varje nytt större operativsystems release, särskilt en som Windows 8, med en omedelbar installerad användargrund för miljontals människor. Vissa av dem har verkligen bisarra systemkonfigurationer och kommer att krascha, mycket. Många experter rekommenderar dig att vänta tills det första Service Pack (en stor Windows Update fylld med buggfixar och säkerhetsuppdateringar) innan du använder ett nytt operativsystem. Det kan också vara en bra idé i det här fallet också.

Så är Windows 8 bättre än Windows 7 och äldre operativsystem?

Inte riktigt. Olika, ja. Mer intuitivt, ja. Men inte snabbare. Kommer det att göra datorn mer pålitlig? Inte riktigt. Det kommer sannolikt att krascha mer först än din patched-to-the-gills Windows 7 gör. Och om din hårddisk har fel eller ditt minne är felaktigt, kommer inget nytt operativsystem att hjälpa dessa problem.

Anledningen till att människor ska gå ut och få Windows 8 är inte för snabbare eller mer stabila datorer … det är att dra nytta av ett operativsystem byggt i ett modernt sammanhang, utformat för onlineanvändare, pekskärmsanvändare och webb- centriska användare. Att gå snabbare är inte riktigt poängen.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt