Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till fysisk PC UnderhållA Guide to Physical PC Maintenance

För icke-tekniker kan det hända att datorn hålls som en skrämmande uppgift. Ingen vill oavsiktligt skada hårdvaran eller fumla runt när de inte vet vad de gör – men lyckligtvis, efter att en dator har byggts, är det inte så svårt att hålla det underhållet. Det här är en guide för att hålla skrivbordet rent. När det gäller bärbara datorer behöver du bara hålla skärmen snygg och polerad och dina nycklar och ventiler dammas för att förhindra överhettning.

Låt oss gå över aspekterna av fysiskt PC-underhåll.

Rengöring av tangentbordet

Detta borde vara enkelt.

För att bli av med damm mellan nycklarna, använd en damm eller en burk tryckluft. Det finns inget behov av popnycklar för detta enkla underhåll – men om du bestämmer dig för att rengöra under dina nycklar, måste du försiktigt popa ut dem så att du inte bryter plasten och klippen som utgör mekanismen och använder penslar och tryckluftsburken för att få ut all den muck som samlas under dina nycklar. Om du använder en ultrabook eller annan bärbar dator med nycklarna separerade, ta inte bort dina nycklar.

För andra kringutrustning kommer en enkel polis att fungera bra. Kom ihåg att du inte använder vatten eller stora mängder vätska när du rengör din elektronik.

A Guide to Physical PC Maintenance
Ett exempel på en mikrofiberduk – använd inte de som ser ut som badhanddukar.

Rengöring av bildskärmen

Köp en rengöringsspray av ditt val och köp en mikrofiberduk. Det är viktigt att du använder mikrofiberdukar för att rengöra alla slags skärmar, eftersom andra typer av tyg kan skada din skärm på mikroskopiska nivåer, speciellt tissuepapper, som repor det med de små bitarna av trä som gör det lättare.

Var försiktig när du rengör skärmen. För mycket tryck kan skada glaset eller komponenterna bakom det.

A Guide to Physical PC Maintenance

Rengör datorn

Fallrengöring kommer ner till vad du förväntar dig – håll dig borta från hamnarna, och torka / skrubba datorn till vilken nivå som än råkar uppfylla. Var noga med att inte använda för mycket rengöringsspray eller för mycket kraft när du är på jobbet, och när du är redo att öppna upp ditt fall och ta den allvarliga delen av den här handledningen, stäng av datorn, koppla loss allt, inklusive strömförsörjningen , och håll ner strömbrytaren i tre sekunder för att rensa datorn av strunt elektricitet.

För att öppna ditt fall måste du antingen använda en skruvmejsel eller ett befintligt handtag – kontakta tillverkarens webbplats för att avgöra vad som behövs för att öppna ditt fall.

En gång inuti, använd din tryckluftskåpa för att rengöra var och en av dina komponenter. Oroa dig inte – eftersom tryckluft inte innehåller något vatten kommer inget att skadas. Var noga med att få varje nook och cranny för damm, och inte röra någon del av din dator med dina bara händer. För att rengöra specifika komponenter, se till att du har en antistatisk armband innan du tar bort dem från sina luckor och använder tryckluften för att damma dem. Ta bara detta ytterligare steg i underhåll om du vet vad dessa komponenter är och hur man monterar dem igen – annars, hoppa över det.

RAM-pinnar, hårddiskhöljen och grafikkort är säkra att ta bort och damm. Processorer, nätaggregat och andra komponenter är inte.

Var särskilt uppmärksam på avgaserna och fläktarna – damm fläktarna med tryckluften och använd en torr trasa eller en damm för att avlägsna tätningsstoft från avgasen.

Därefter stänger du datorn och sätter ihop allt tillbaka.

Du är tillbaka i affärer!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt