Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Konfigurera Windows-brandväggen för dina applikationerConfiguring Windows Firewall for your Applications

Så när du hämtar en cool ny webbläsare eller börjar använda en ny snabbmeddelandeklient börjar du ha problem. Webbläsaren kommer sannolikt att skicka ett meddelande som säger att du ska fixa din brandvägg, men … hur gör du det?

Oroa dig inte, vi är här för att hjälpa.


Brandväggar kan låta skrämmande, men de är faktiskt ingenting som detta och ganska lätt att hantera.

En brandvägg är något inbyggd i ditt operativsystem för att förhindra eller tillåta vissa program och webbplatser tillträde till datorn via din nätverksanslutning. Brandväggar i sig skyddar inte mot skadlig programvara och virus, men de hjälper vanligtvis att avvärja mindre, skämsamare motståndare och kan stoppa skadlig programvara från att skada din intet ont anande dator innan du kan göra något åt ​​det. En del av Windows-säkerhet kräver tillgång till administratören när en applikation vill komma åt dina filer – acceptera bara om du litar på det här programmet. Om någon verktygsfält eller gratis spel du laddar ner vill ha administratörsbehörighet till din dator kan du mycket väl vara inställd på ett virus.

I det här scenariot vill du låta något genom din brandvägg, vanligtvis en webbläsare. Att göra det är enkelt: öppna din startmeny / skärm och sök efter Windows-brandväggen. När du har gjort det klickar du helt enkelt på Tillåt ett program genom brandvägg och väljer det program du vill ge tillgång till från listan som du får.


Windows-brandväggen är väldigt lätt att konfigurera, även om du måste öppna en port manuellt.

I vissa fall kan ditt program inte hittas i den listan. Vad du behöver göra är att klicka på Lägg till port och skriv sedan det portnummer som programmet gav dig. Om du inte kan bestämma om porttypen är UDP eller TCP, försök att skapa två profiler för varje protokoll. Omfattning bestämmer datorns uppsättning än vad den kan använda – väljer enligt din situation.

Du kan också styra skyddsnivåer som din brandvägg använder automatiskt – när något begär högre behörigheter kan du höra av ditt operativsystem, eller själva programmet om du vill ha tillgång till det. Annars, om du märker att ett program inte fungerar korrekt, är det troligt att brandväggen blockerar det.

Brandväggar ger också lokalt skydd – de flesta routrar är installerade med dem, och om du använder ett trådbundet nätverk, måste varje dator ha en korrekt konfigurerad brandvägg för att matcha, annars kan du vara sårbar för hack och filer går förlorade eller skadad.

Om det finns skydd för dig eller din maskin, använd den.

För mer om datorskydd, kolla in vår artikel om gratis antivirus jämförelse och trådbundna vs trådlösa artiklar.

Was this post helpful?
Yes
NoHittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt