Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Sju Dolda Tips & Tricks i Windows 8Seven Hidden Tips & Tricks in Windows 8

Bara uppgraderad till Windows 8? Trevlig! Här är några coola funktioner du kanske inte vet om. De flesta av dessa tips är inte kända för många Windows 8-användare, och de kommer att vara mycket användbara för att maximera effektiviteten vid fingertopparna när du använder din dator. Det kan leda till att du kallas en strömanvändare, men vissa av dessa är helt enkelt användbar, oavsett hur ofta du använder din dator!

Gudaläge

Gillar du inte pawing via kontrollpanelen? Förutsatt att du redan vet vad i Kontrollpanelen du letar efter kanske du vill använda den här smutsiga lilla funktionen. Så här gör du: Gå till skrivbordet, högerklicka, klicka på Skapa ny mapp och namnge det GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} . Du kan ersätta “GodMode” med ett annat namn, men det är namnet den här dolda funktionen på Internet – den visar en lista över alla kontrollpanelalternativ på samma skärm så att du kan hitta det du letar efter med en enda klick! När du väl skapat kommer mappen GUD-läge att vara kvar på skrivbordet.

Seven Hidden Features of Windows 8
Gudaläge.

Snabbåtkomstmeny

Det här är enkelt. Högerklicka på det nedre vänstra hörnet på din skärm eller tryck på Windows Key + X , så får du något som ser ganska ut som den klassiska Windows Start-menyn. Det här fungerar bara i skrivbordsläge. Medan det skiljer sig från den klassiska startmenyn, rekommenderas det om du vill ha snabb tillgång till listor med program eller verktyg.

Seven Hidden Features of Windows 8
Snabbmenyn.

Skärmklippverktyget

Återgår från Windows Vista och 7, med det här verktyget kan du spara en del av din skärm. Öppna din startskärm, sök efter klippverktyg och viola – du har ett ögonblicks ögonblicksverktyg! Knappa den till din aktivitetsfält för snabb användning – det låter dig markera en del av din skärm och ta en snabb ögonblicksbild av den, som du kan spara till vilken del av dator du vill ha.

Instant Skärmdump

Tryck på Windows Key + Print Screen för att ta en omedelbar, full skärmdump! I tidigare versioner av Windows var du tvungen att trycka på Print Screen och sedan klistra in i Paint – inte mer! Varje ögonblicksbild sparas i en mapp i ditt Bilder-bibliotek i Utforskaren, som kan öppnas med en enkel tangentkombination av Windows- tangent + E.

Aero Snap / Shake

Medan Aero Glass och Aero Flip har fasats ut, kan du fortfarande fästa fönster sida vid sida i skrivbordsläge och ta också ett fönstrets bar och skaka det för att göra alla andra fönster på skärmen minimera! Aero Snap görs genom att antingen välja ditt fönster och trycka på Windows Key + Arrow , eller dra – snapping – ditt fönster till antingen halva skärmen. Glöm aldrig att du även kan använda Alt + Tab för att gå igenom dina öppna fönster!

Ändra sökinställningar

När du söker med Windows 8 kanske du vill söka igenom mer än bara dina filer. Öppna din Charms-fält – Windows-tangent + C eller dra musen till höger på skärmen – klicka sedan på Sök och sedan på pilen bredvid sökfältet. Du kan sedan välja vad Windows söker igenom varje gång du börjar skriva på startskärmen!

Appgrupper

Trött att shuffling via Apps i Metro-gränssnittet? Enkelt – dra och släpp dem till ett tomt utrymme på skärmen ,, och du kan skapa appgrupper! Du kan namnge och justera läget för dessa appgrupper är du snälla.

Med hjälp av dessa funktioner borde du hitta dig själv genom att navigera dig igenom Windows 8 snabbare än någonsin tidigare. Om du hittar en cool funktion nämnde vi inte här, var noga med att nämna det i kommentarerna så att andra kan använda dem också!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt