Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Fäst Laptop Laddning ProblemFixing Laptop Charging Issues

Ingenting är mer tilltalande för internetkunnare än att surfa på webben. Men om deras bärbara dator misslyckas, kan deras nöje lätt vända sig till smärta. Var inte panik, ibland är energiproblem lika effektiva som att återställa BIOS. Tyvärr kan lösningen bokstavligen känna sig som “letar efter en nål i en höstack!”

För användare av Windows XP, 7 och 8 kan felsökning av ett strömproblem variera, men protokollen för varje programvara är i stort sett desamma. Det bästa sättet att begränsa ditt problem är emellertid att eliminera de enklaste frågorna från ekvationen. Din bärbara datorns nätadapter och eluttag bör vara de första sakerna som kontrolleras. Analysera din nätkabel för skador som utsatta ledningar och krympningar. Om det inte finns någon skada, koppla ur nätadaptern, sätt tillbaka strömkabeln och sätt på den. Om strömindikatorlampan för din nätadapter inte lyser kan du behöva en annan kabel.

Fixing Laptop Charging Issues
En typisk strömbrytare för en bärbar dator, med en mängd olika kontakter.

En annan teknik för att hitta strömproblem är att göra en hård återställning. Om din bärbara dator fortfarande inte slår på, koppla loss externa enheter, inklusive nätadaptern och batteriet. Håll därefter strömbrytaren i 10 till 15 sekunder för att återställa ström och standardinställningar. Om din bärbara dator har ett icke-flyttbart batteri, gör en tvungen återställning och anslut sedan nätadaptern igen. Därefter slår du på den bärbara datorn och observerar tangentbordets LED-indikatorlampor och lyssnar på komponenter som slår på. Självklart, om det fungerar normalt, har du lyckats återställa din dator.

Om strömindikatorlampan på din nätadapter lyser men inte är kvar kan du ha en elektrisk brist. Brister kan uppstå där din nätadapter ansluts till den bärbara datorn eller från böjda / trasiga stift. Om du ser skador på kabelnålen kanske du behöver en annan nätadapter. Om skadorna finns på din bärbara stifts kontakt, kan du tyvärr behöva ett annat strömkort. Om inget av de diskuterade protokollen finns närvarande, inkluderar andra idéer omformatering, kontroll av felmeddelanden och program från tredje part.

Fixing Laptop Charging Issues
En typisk intern strömkontakt för en dator.

En annan felsökningsteknik är att testa en bärbar dator batterilivslängd och slitage procent. Även om det låter komplicerat är livs- och slitageprocenten helt enkelt ett kalibreringstest som avgör om bärbara datorer har en verklig (faktisk) eller falsk (felaktig) batteriproblem. I lekman är detta test en barometer (mätning) av laddningen (ström) som ditt bärbara batteri håller.

Testet för livs- och slitageprocent är beroende av om ditt kritiska larm är aktiverat. Det kritiska larmet är det pipande ljudet som varnar dig när batteriet är lågt. Det fungerar tillsammans med Windows-batteriladdaren, batterispänningen på skrivbordet. Vid felsökning av livs- och slitageprocenten observeras:

  • Om den bärbara datorn visar en ovanlig effektnivåprocent
  • Om batteriet (miser) håller mycket låga effektnivåvärden
  • Om det kritiska larmet inte varnar (pip) när batteriet är mycket lågt
  • Om allt ovan inträffar trots en vanlig bärbar dator

I allmänhet, när bärbara datorer fungerar korrekt trots låga batteriprocenter, är problemet ofta en mjukvarubelaterad fråga i ACPI. Konfigurations- och strömgränssnittet ACPI eller Advance övervakar datorns ströminställningar, genom att ansluta till program som Windows-batterilarm, program från tredje part och BIOS (Basic Input / Output System) som faktiskt validerar batteriprocenten.

ACPI-kalibreringstestet kräver åtkomst till strömhanteringen inom systeminställningarna. I strömhantering anger du energisparfunktionen för att inte göra något när nivåerna når kritiska för att tömma batteriet så att din laptop automatiskt stängs av. Låt batteriet ladda till 100% innan du startar om datorn. Om din bärbara dator inte fungerar normalt efter återstart, försök omkalibrering.

Normalt, om ACPI-batteriet och batteriljudet visar extremt låga effektnivåer, tvingar kritiska larm bärbara datorer till viloläge. Så om din ACPI fungerar fel kan ditt batteri visa ovanliga strömprocenter. Om så är fallet kommer ditt BIOS förmodligen inte att validera batteriets livscykel. Så om kalibrering inte bestämmer ett felaktigt ACPI, kan problemet vara ett fel i din bärbara BIOS.

Även om ACPI är effektivt för att lösa strömproblem, är alternativet att inaktivera ditt kritiska larm för att testa batteriet korrekt. Detta åstadkoms genom att öppna Kontrollpanelen och klicka på ljudikonen. På menyn Ljud klickar du på Program och du får se listan över kritiska batterilarm . Klicka på Kritiskt larm och fortsätt till botten av det här fönstret där det står Ljud . Klicka på menyn Ljud , vilket öppnar en omfattande lista med alternativ. Överst på den menyn klickar du på ingen – det kommer så småningom att visas i ljudfönstret . Klicka sedan på Apply knappen i det nedre högra hörnet, som stänger av ljudet fönstret.

Felsökning av strömproblem via ACPI skapar möjligheter att förlora data, eftersom batteriladdaren måste vara oförmögen. Det betyder att batteriet är helt osynligt. I slutändan, om din bärbara dator är repairable, är chansen en av lösningarna vi diskuterade kommer att lösa ditt dilemma.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt