Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Hur kan man vara säker på att ditt exemplar av Windows är äktaHow to be sure your copy of Windows is genuine

Det viktigaste att göra när du får ett fryktat meddelande “Denna kopia av Windows i inte äkta” är att sluta panikera. Det betyder inte att en hackare bröt i din dator och stal din licensnyckel. Det betyder inte att du kommer behöva köpa en ny dator, såvida inte du självklart redan behövde en. Att hantera problemet innebär att du följer några enkla steg för att låta Microsoft veta att din kopia av Windows betalades korrekt.

Vad hände just med datorn?

I grund och botten finns det två koder som lagras i Windows. En är produktnyckeln som följer med varje kopia av Windows. Den andra tillhandahålls av Microsoft som berättar för Windows att den första koden är äkta och registrerad hos dem. Detta fel innebär att en eller båda dessa koder saknas eller skadas. Kort sagt, det är vad som löser problemet att skriva in dessa koder igen.

Det finns några anledningar till varför detta kan ha hänt med din maskin. Först, med Windows XP Service Pack 3 och senare, krävde Microsoft inte längre en produktnyckel som en del av installationsprocessen. Det betyder att när du får din nya dator kanske du fortfarande behöver aktivera den. Om du inte får du det här felmeddelandet efter 30 dagar. Du kan också få det här meddelandet när som helst, om någon av de två koderna som nämns tidigare blir skadade. Slutligen får du vanligtvis det här meddelandet vid någon tidpunkt om du faktiskt har en piratkopierad kopia av Windows.

Registrera din kopia av Windows

Leta efter klistermärket som innehåller din licensnyckel på utsidan av datorns väska. På de flesta bärbara datorer kommer det att vara på botten, för skrivbord, är det vanligtvis på en av sidopanelerna. Om din kopia var digital nedladdning eller din kopia inte är äkta, har du inte någon av dessa klistermärken.

How to be sure your copy of Windows is genuine
Vilken Windows License-klistermärke ser ut.

Om du har en licensnyckel, följ dessa instruktioner för att aktivera en kopia av Windows.

  • Gå till Startmeny eller Startskärm och sök efter “Aktivera Windows”. Om du känner dig bekväm med kortkommandon kan du slå Windows + R och skriva slui.exe 4 och trycka på Enter .
  • Du kan välja att aktivera Windows online eller via telefon. Om du har tillgång till internet är den här metoden mycket enklare, men du kan ringa om du måste. För vissa problem kommer du att vara skyldig att ringa.

    How to be sure your copy of Windows is genuine
    Ange din licensnyckel för att fortsätta.

  • Om din produktnyckel inte låter dig aktivera via telefonen kan du fortsätta med följande alternativ som om du inte har en giltig nyckel.

Om du inte har en giltig nyckel har du några alternativ kvar.

  • Du kan försöka få en ersättningsnyckel. Om din kopia av Windows kom förinstallerad på din dator måste du kontakta tillverkaren. Du kommer troligen att behöva ge dem grundläggande information som ditt serienummer. Deras tekniska support kommer att kunna hjälpa dig att hitta det på din dator.
  • Om du har en giltig Windows-skiva kan du kontakta Microsoft direkt för att försöka få en nyckelnyckel. De kan ställa flera frågor för att verifiera att din skiva är äkta, men med lite prata kan du få din ersättningsnyckel.
  • Om det visar sig att du har en piratkopia, eller om du inte vill hantera teknisk support, får du inget annat val än att köpa en ny kopia av Windows. När du har en ny disk kan du följa ovanstående instruktioner för att aktivera din kopia. Se till att du får rätt version för att göra övergången sömlös.

Aktivera Windows är väldigt enkelt. Allt du behöver är en telefon eller internetanslutning och en äkta licensnyckel. Även om du behöver en ny nyckel, kan du enkelt skaffa en, och datorn fortsätter att fungera när du utarbetar dina alternativ.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt