Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till det allvarliga systemfelet Blåskärm felA Guide to the FATAL SYSTEM ERROR Blue Screen of Death Error

Felet “FATAL SYSTEM ERROR” BSOD (Blue Screen of Death) kan uppstå under initialiseringsprocessen för Windows XP. Det här felet uppträder normalt när operativsystemet inte kan hitta en drivrutin (SYS-fil) eller om den befintliga filen är skadad eller skadad. Detta fel hänvisas till i många fall som en systemkrasch, där systemet stannar på grund av osäkra driftsförhållanden. Det innebär att installera den nödvändiga drivrutinen eller ersätta den skadade filen kan lösa detta BSOD-fel.

I vissa situationer kan detta BSOD-fel orsakas av en skadad eller saknad User32.dll-fil, vilket är kärnprocessen i operativsystemet Windows XP som bygger användargränssnittet med installerade enheter. Funktionerna i denna DLL-fil inkluderar kontroller för fönsterhantering för standardprocesser, bearbetning av användarinmatningar från mus och tangentbord, visning och hantering av muspekaremarkören och andra processer som relaterar till användarinmatningar och standardkontroller.

Detta BSOD-fel är också känt som “FATAL SYSTEM ERROR” och “Windows STOP0xC000026C” eller “Windows STOP0xc0000221 [Kan inte ladda enhetsdrivrutin] Driver_Name”, där Driver_Name är enhetsdrivrutinsfilen som orsakade felmeddelandet. Vissa användare av Windows XP har rapporterat detta BSOD-fel som normalt visas på skärmen under initialiseringen av systemet som:

FATAL SYSTEM ERROR

För att fixa BSOD-felet “FATAL SYSTEM ERROR”, identifiera vilken av de två sannolika situationer som kan ha orsakat felet. Om felet beror på en saknad eller skadad drivrutinsfil, installerar eller ersätter filen genom att öppna Windows XP Recovery Console. Du kan göra det genom att sätta in Windows XP-CD-ROM-skivan i CD- eller DVD-ROM-enheten för att starta om datorn och sedan trycka på R efter att skärmen “Välkommen till inställning” visas. När kommandotolken visas skriver du in cd-skivor \ system32 \ drivers och följer sedan anvisningarna för att byta namn på den skadade drivrutinsfilen. Om det saknas en drivrutinsfil följer du anvisningarna för att kopiera enhetsdrivrutinen från Windows XP-cd-skivan till mappen för drivrutiner.

Om felet orsakas av skadad eller saknad User32.dll-fil, följ procedurerna för att öppna Windows XP Recovery Console och skriv sedan in cd-fönster \ system32 när kommandotolken visas, tryck på ENTER och skriv sedan in ren user32.dll user32.bak och tryck på ENTER för att byta namn på DLL-filen.

När du har utfört något av de två procedurerna skriver du av och trycker sedan på ENTER. Ta bort cd-skivan från Windows XP från enheten och starta om datorn. Om proceduren inte åtgärdar felet kan du behöva utföra en reparationsinstallation eller en inbyggd uppgradering av systemet.

Om dessa två lösningar inte löser problemet kan du också försöka slå F8-tangenten medan din dator börjar och välj Avancerade alternativ och sedan Senast kända bra konfiguration . Detta startar din dator med den senaste kända konfigurationen (det här är en systemåterställning, men den ska inte påverka dina filer).

Vänligen lämna några kommentarer eller frågor nedan i kommentarfältet eller fråga oss på ReviverSoft Answers .

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt