Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Help! Hoe kan ik dit oplossen een computer crash?Help! How do I Fix a Computer Crash?

Illustratie: Gordon McAlpin

Zit het vast met een computercrash? Het kan een frustrerende situatie zijn om te verdragen. (Wacht, hoe lees je dit? Laten we aannemen dat je een secundaire machine hebt of dat je bij een vriend thuis bent.)

Hier zijn enkele belangrijke stappen die moeten worden genomen om, misschien misschien, uw machine weer up-and-running te krijgen en zo niet, herstelt u al uw gegevens en brengt u deze over naar een glimmende nieuwe machine.

HOE IS HET VERPLETTEREND?

Krijgt u het gevreesde Blue Screen of Death, het scherm vol met foutmeldingen dat is het laatste dat u ziet voordat uw machine vastloopt? Maak een digitale camerafoto van dit scherm en google enkele van de foutmeldingen die u ziet voor sommige mogelijke oplossingen.

Gaat uw computer een tijdje mee en sluit dan op? Het is mogelijk een probleem van oververhitting. Controleer de ventilatoren aan de achterkant van de machine en aan de binnenkant. Draaien ze nog steeds? Zijn ze verstopt met stof? Maak het schoon en controleer de ventilatoraansluitingen. Als je ventilator is overleden, zal je systeem snel over de kop gaan en bevriezen. U moet een vervangende ventilator aanschaffen en aansluiten.

Als uw apparaat loopt en vastloopt, kan een slecht geheugen ook de boosdoener zijn. Op uw pc is een geheugentest ingebouwd. Wanneer u de pc opnieuw opstart, voert u het BIOS in (meestal F10 of F12) en voert u de geheugentest uit om te zien wat er staat. Het zal u vertellen of het slecht is gegaan, en als dat zo is, moet u het vervangen. Ga naar crucial.com voor het juiste geheugen voor uw machine, evenals enkele goed geschreven instructies voor het verwijderen van uw geheugenmodules en het plaatsen van nieuwe.

Als uw machine opstart, maar u krijgt een fout met betrekking tot een ontbrekende harde schijf, dan is uw harde schijf gecrasht. Je zult een nieuwe moeten kopen, inladen en opstarten vanaf je Windows-dvd of -cd (zoek naar opstartopties wanneer je de computer voor het eerst opstart en op die toets drukt). Vervolgens moet u proberen de gegevens van uw gecrashte schijf te herstellen. Doen is wat gecompliceerd en kan het best aan experts worden overgelaten.

Als uw machine opstart, maar opnieuw opstart tijdens het opstartproces, telkens opnieuw, dan is een programma dat u hebt geïnstalleerd mogelijk de boosdoener. Er is een eenvoudige oplossing: start op vanaf de Windows-dvd of -cd (controleer nogmaals op Opstartopties wanneer uw machine voor het eerst wordt opgestart) en klik op Reparatie van uw pc en vervolgens op Bootreparatie. Windows herstelt automatisch het opstartproces zodat het probleemloos verloopt.

Als het bovenstaande niet werkt, start u in de veilige modus (controleer die opstartopties opnieuw om die optie te zien) en ga naar uw configuratiescherm en keer terug naar het meest recente herstelpunt. Hiermee wordt uw machine teruggebracht naar de staat waarin deze zich bevond voordat een recente toepassing was geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u een virusscanner en spyware-scanner uitvoert wanneer deze terugkomt.

Als uw apparaat niet bij ALL start, controleert u de lampjes aan de voorzijde. Gaan ze over, of is alles dood? Als het de eerste is, is het misschien uw monitor. Controleer de monitoraansluiting op kapotte pins en kijk of de monitorlampjes überhaupt gaan branden. Mogelijk moet u de monitor volledig vervangen en functioneert de pc mogelijk goed.

Als de lampjes aan de voorkant van de pc niet eens gaan branden, maar de monitor lijkt te werken, controleert u of alle netsnoeren correct zijn aangesloten op de pc en het stopcontact. Als alles in orde lijkt, lijkt het erop dat een stroomstoot of een andere oorzaak uw pc heeft gedood.

WAT MOET IK NU DOEN?

Als uw pc helemaal leeg is en helemaal niet kan worden gebruikt, is de kans groot dat uw harde schijf intact is. Als u een secundaire of een nieuwe machine heeft, open dan de behuizing en verplaats de oude harde schijf naar de nieuwe machine. Als u een nieuwe schijf in de nieuwe machine hebt, moet u ervoor zorgen dat deze opstart vanaf de oude (tenzij u een nieuw, nieuw exemplaar van Windows bij uw nieuwe machine hebt en vervolgens op alle mogelijke manieren uw nieuwere versie gebruikt rijd als de primaire). Hoe dan ook, al uw bestanden moeten aanwezig zijn wanneer uw nieuwe computer opstart. Hopelijk!

Illustratie: Gordon McAlpin

VOORZORGSMAATREGELEN

Hier zijn enkele tips om een ​​crash in de toekomst te voorkomen.

1. GEBRUIK EEN GOEDE SURGE-PROTECTOR
Stroomstoten zijn de oorzaak van veel pc-crashes. Zorg ervoor dat uw overspanningsbeveiliging of stekkerdoos nieuwer is en niet de goedkoopste is die u kunt kopen. Zorg ervoor dat alles is aangesloten en niet op de muur.

2. HOUD UW PC SCHOON
Bekijk onze volledige reeks tips voor het reinigen van de lente om de hardware en software van je machine schoon te houden. Zelfs als het geen lente is meer.

3. VOER DE SCANNERS VAN VIRUS EN SPYWARE UIT
We hebben onlangs onze favoriete spyware- en virusscanners besproken. Bekijk onze aanbevelingen en voer regelmatig scans uit. Virussen, Trojaanse paarden en spyware crashen en vertragen uw machine. Laat ze niet.

4. RUN REGISTRY REVIVER & DRIVER REVIVER
Registerproblemen en verouderde stuurprogramma’s kunnen leiden tot veel software-crashes en Blue Screens of Death. Regelmatig scannen en repareren met Registry Reviver en driverupdates met Driver Reviver zullen crashes verminderen en uw machine beter laten werken.

Succes!

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer