Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Alles over harde schijven en uw gegevens – Tips van Rantz HoseleyAll About Hard Drives and Your Data – Tips from Rantz Hoseley


Rantz Hoseley

Ik heb meer tijd aan dit spel besteed dan welk ander dan ook: SSX3. Ik heb geklaagd over het ontbreken van de SSX-franchise op de 360, en ik wacht eigenlijk reikhalzend uit naar de komst van de nieuwe game, zoals ik al meer dan tien jaar niet heb gedaan voor een game.

Heb ik ooit mijn pc uit het raam willen gooien? Vaak. Vaak. Het ergste was toen we een presentatie hadden voor de hoofden van Sony ter goedkeuring van de Star Trek-game die we deden voor de PSP. We hadden 38 uur achter elkaar doorgebracht om de nieuwe Romulan-scheepsmodellen gebouwd, gestructureerd en in het spel te krijgen … En leden een enorme stroomstoring die langer duurde dan onze UPS’en. Ik heb misschien een beetje gehuild.

Rantz Hoseley werkt al meer dan 25 jaar in de wereld van het vertellen van verhalen, via strips, proza en videogames, aan merken als Star Trek en Disney’s Aladdin. Hij bouwt momenteel nieuwe gebieden in de wereld van digitale verhalen met zijn bedrijf LongBox, Inc.

Ik werk al 17 jaar in de videogame-industrie en voor velen een softwareontwikkelingsbedrijf en heb daarvoor 5 jaar met “high-end” computers in lay-out en grafische productie gewerkt. Dit, in een notendop, maakt mij de persoon die vrienden, schoonfamilie, de leraren van mijn kinderen en willekeurige mensen vragen over “Hoe hun computer te repareren”. Dit pleidooi voor hulp wordt bijna altijd voorafgegaan door “Ik weet niet veel van computers” of de bijbehorende verklaring: “Ik ben niet geïnteresseerd in het spelen van die Warcrafty-spellen, ik wil gewoon dat mijn systeem niet altijd zo traag is. ” Ik heb ze vele malen uitgelegd, en nu beste lezer, dat er enkele belangrijke stappen zijn die “gamers” gebruiken bij het runnen van een soepel besturingssysteem dat ervoor zorgt dat zelfs de meest belastende Excel-spreadsheets hun systeem.

Russ Pitts heeft al wat belangrijke informatie behandeld over het “schoon houden” van uw pc, die u hier kunt vinden (link invoegen), en als u ze nog niet hebt gelezen, zou ik u willen aansporen dit te doen. Ga je gang, ik ben hier als je terugkomt.

Laten we het nu hebben over harde schijven, uw belangrijke inhoud en u.

Russ behandelde al de technische voordelen van SSD versus schijfstations, en het belang van het maken van een kopie van al uw belangrijke bestanden en voorkeuren voordat u een nieuwe harde schijf plaatst of uw bestaande opnieuw formatteert, maar (en ik kan dit niet genoeg benadrukken) met een constante, multi-computer toegankelijke locatie voor uw kritieke bestanden die zich NIET op de HD van uw computer bevinden, kan het verschil betekenen tussen productiviteit en het uitlaten van een onbehaaglijk gejammer van pijn op zoek naar het dichtstbijzijnde zware object om uw computer mee te verpletteren. Het antwoord hierop is vaak: “Wel, ik heb maar één computer, dus ik heb geen toegang tot mijn bestanden nodig met een andere machine.” De sleutel hiervoor is het begrijpen en voorbereiden op het feit dat computers (en hun gerelateerde componenten) kapot gaan. Allemaal. De. Tijd. Dat TRS-37 eindejaarsrapport waar je al 2 maanden achter elkaar op zit te wachten? Degene die je hebt gewerkt op de enige computer die je hebt? Wat gebeurt er als de HD van die computer faalt? Of wordt het beschadigd en moet u het geheel (op zijn best) opnieuw formatteren? Gelukkig zijn er een aantal geweldige (en, nog belangrijker, zeer betaalbare opties) om te voorkomen dat dit jou overkomt.

(En ja, ik spreek hier uit ervaring. Pijnlijke, jute en as verdrietige ervaring. Leer van mijn pijn.)

Toen ik voor het eerst in de softwarebusiness begon, ontdekte ik het “plezier” van back-ups. Dit was in 1994 en toen maakte een externe back-up van uw bestanden en inhoud een centrale server die op een bepaald tijdstip toegang had tot zeer dure software op uw computer, de machine overnam om alle inhoud te kopiëren en te renderen de computer kan de komende uren niets anders doen terwijl de back-ups zijn gemaakt. Gelukkig zijn we daar voorbij gekomen. Elk pc-besturingssysteem na Windows XP heeft een ingebouwde “back-up” -hulpprogramma, waarmee u op een bepaald tijdstip een externe back-up van aangewezen bestanden en mappen kunt instellen op een externe HD. Zaken om rekening mee te houden bij het maken van back-ups:

  • Maak geen back-up van al uw bestanden. Dit vertraagt niet alleen het back-upproces, maar u krijgt ook een metrische digitale ton “cruft”, tijdelijke bestanden en materiaal dat voorkomt in het normale dagelijkse proces van toegang tot websites, e-mails en het downloaden van materiaal. Maak alleen een back-up van uw project / moet mappen bevatten, evenals uw “gebruikers” -directory’s (die meestal uw voorkeuren hebben, en items zoals e-mailbestanden, bladwijzers en bijlagen daarin). De subset hiervan is:
  • Als u uw computer dagelijks gebruikt, sla dan geen bestanden en documenten op in uw “Mijn documenten” -directory. Dit maakt niet alleen het maken van back-ups van bestanden en documenten moeilijker, omdat u op zoek moet gaan naar items in de gebruikersmappen, het resulteert ook in een onoverzichtelijke mix van bestanden en documenten die u wilt hebben, en bestanden die als bijlagen of tijdelijke bestanden die u zojuist hebt bekeken, maar die u niet wilt bewaren. Mijn mappenstructuur op al mijn pc’s is: D: / Docs / Business (of “Schrijven” of “School”, enz. Op het tweede niveau.) Ja, het is “D”, niet “C”; we komen even bij het ‘waarom’ daarvan.

Door uw bestanden in criteria-georiënteerde mappen in te stellen, wordt het materiaal niet alleen gemakkelijker te vinden wanneer u eraan werkt, maar kunt u de structuur ook gemakkelijk repliceren op uw externe back-up. Mijn externe back-ups zien er identiek uit aan mijn “D” -station, met mappen voor “Documents”, “Pictures”, “Entertainment” en dergelijke. Hierdoor kan ik heel gemakkelijk een automatische back-up instellen (met behulp van de systeemtools) of gewoon de hele structuur slepen en neerzetten op een externe USB-aangesloten HD.

  • Er zijn veel opties naast het gebruik van een externe HD die nu beschikbaar is. Er is veel gepraat en hype over “de cloud” als het gaat om computers en mobiele apparaten, en terecht. Materiaal opslaan op een externe server en er toegang toe hebben via uw computer, tablet of smartphone is ongelooflijk handig en kan uw productiviteit enorm verhogen. Het is ook een zeer effectieve manier om cruciale back-ups te maken van belangrijk materiaal, zodat u altijd toegang hebt tot die bestanden en documenten, wat er ook met uw computer gebeurt. De twee huidige toonaangevende services zijn Dropbox en iCloud. Dropbox heeft het voordeel dat het op meer apparaten en computers werkt (je hebt Windows 7 nodig om iCloud te gebruiken, en het ondersteunt geen Android-smartphones) en je kunt selectief toegang tot mappen ‘delen’, wat ongelooflijk handig is als je een groot bestand naar een collega of familielid dat uw e-mailprogramma zou doden, terwijl de rest van uw bestanden en documenten verborgen blijven. Het grote voordeel van iCloud is ruimte. Als je meerdere gigabytes aan materiaal hebt en je wilt niet betalen om het op te slaan, dan is iCloud de meest kosteneffectieve oplossing.
Hard Drives, Your Important Content and You
Afbeelding: Gordon McAlpin

Terugkomend op “D”. Zoals eerder vermeld, staan al mijn bestanden, werkmateriaal en inhoud op “D”, niet op “C”. Dit is geen secundaire HD die ik op mijn computer heb. In plaats daarvan is het een HD van één terabyte die in twee secties was verdeeld toen ik mijn installatie van Windows 7 Pro deed (hoewel je tijdens de installatie hetzelfde kunt doen met Windows XP, Vista en Windows 7 Home). “C” is 200 optredens en bevat ALLEEN toepassingen. De “D” -partitie, de resterende 800 optredens, bevat al mijn bestanden, documenten en alles waar ik aan werk. Nu weet ik dat het erg verleidelijk is als je die nieuwe schijf van 1 terabyte krijgt om hem te beschouwen als “Eén terabyte! Dat zijn ZO VEEL LOLCat-foto’s die ik kan opslaan!”, Maar verzet je. Als je wilt dat je systeem goed werkt, moet je onthouden dat je niet 1 terabyte aan ruimte hebt.

Die 200 optredens gewijd aan het besturingssysteem en de applicaties zijn niet alleen bedoeld om het eenvoudiger te maken een back-up te maken van materiaal dat ik niet kwijt wil bij een HW-storing. Het zorgt er ook voor dat ik “scratch disk” -ruimte (open, niet-toegewezen geheugen op schijf) heb zodat de verschillende applicaties de taken kunnen uitvoeren die ze nodig hebben, het schrijven en verwijderen van tijdelijke gegevens, zonder ooit de beperkingen op te lopen die worden opgelegd door 100 Gigs van LOLCat-afbeeldingen op dezelfde partitie of schijf. Bovendien geven sommige toepassingen, zoals Photoshop, de voorkeur aan een “secundaire kladschijf” en zullen ze klagen (en minder goed werken) als je maar één schijf of partitie hebt. Dit komt omdat Photoshop (en veel grafische en filmtoepassingen) open HD nodig hebben om vrij te kunnen rennen en tussen de bloemen te kunnen dansen. (Of maak de grote tijdelijke afbeeldingsbestanden, die zeer snel meerdere gigabytes aan ruimte in beslag kunnen nemen)

Zelfs met twee partities (of afzonderlijke HD’s) is het van cruciaal belang voor de gezondheid en de werking van uw pc om deze niet helemaal te vullen. Een goede algemene vuistregel is om a.) 25% van je “content” HD of partitie te allen tijde open te houden. En b.) “Defragmenteer” uw HD ten minste elke drie maanden met behulp van het hulpprogramma voor systeemdefragmentatie of een toepassing van derden, zoals Disk Keeper. De beste analogie hiervoor is dat je je computer kunt zien als een onrustige slaper, die vaak gooit en draait. Hoe ‘strakker’ de lakens zijn, hoe nauwer de slaper is, en hoe meer ze in de war raken. Door uw inhoud en uw HD’s te beheren, zal uw pc veel vaker ‘een goede nachtrust’ krijgen. Wat betekent dat het je ‘s nachts niet wakker houdt.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer