Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Alt om Harddisker og dine data – Tips fra Rantz HoseleyAll About Hard Drives and Your Data – Tips from Rantz Hoseley


Rantz Hoseley

Jeg brukte mer tid på dette spillet enn noe annet: SSX3. Jeg har beklaget mangelen på SSX-franchisen på 360, og venter faktisk spent på at det nye spillet kommer som om jeg ikke har gjort det i løpet av et tiår.

Har jeg noen gang ønsket å kaste PCen min ut av vinduet? Ofte. Ofte. Det verste var da vi hadde en presentasjon for hodene til Sony for godkjenning av Star Trek-spillet vi gjorde for PSP. Vi hadde brukt 38 timer på å få de nye Romulan-skipsmodellene bygget, strukturert og i spillet … Og fått et enormt strømbrudd som gikk lenger enn UPS-ene våre. Jeg har kanskje grått litt.

Rantz Hoseley har jobbet i verden med å fortelle historier, gjennom tegneserier, prosa og videospill, i over 25 år og jobbet med merker som Star Trek og Disneys Aladdin. Han smitter for tiden nye territorier i en verden av digitale fortellinger med selskapet LongBox, Inc.

Jeg har jobbet i videospillindustrien og for mange et programvareutviklingsfirma i 17 år nå, og har jobbet med “high-end” datamaskiner i layout og grafikkproduksjon i 5 år før det. Dette, i et nøtteskall, gjør meg til personen som venner, svigerforeldre, barnas lærere og tilfeldige mennesker spør om “Hvordan fikse datamaskinen deres.” Dette bønnen om hjelp er nesten alltid forordet med “Jeg vet ikke så mye om datamaskiner” eller følgesvendets uttalelse, “Jeg er ikke interessert i å spille de Warcrafty-spillene, jeg vil bare at systemet mitt ikke skal være så tregt hele tiden. ” Jeg har forklart dem, og nå kjære leser, mange ganger til deg at det er noen viktige trinn som “spillere” bruker når de skal kjøre et jevnt operativsystem som vil sikre at selv den mest beskatte av Excel-regneark ikke mister deres system.

Russ Pitts har allerede dekket litt viktig informasjon om hvordan du holder PCen din “ren”, som du finner her (sett inn lenke), og hvis du ikke allerede har lest dem, vil jeg oppfordre deg til å gjøre det. Gå foran, jeg vil være her når du kommer tilbake.

La oss snakke om harddisker, det viktige innholdet og deg.

Russ dekket allerede de tekniske fordelene med SSD vs. diskstasjoner, og viktigheten av å lage en kopi av alle viktige filer og preferanser før du setter inn en ny harddisk eller formaterer den eksisterende, men (og jeg kan ikke understreke dette nok) å ha en konstant, multi-datamaskin tilgjengelig sted for kritiske filer som IKKE befinner seg på datamaskinens HD, kan bety forskjellen mellom produktivitet og å la ut et voldsomt kvalm når du ser etter det nærmeste tunge objektet du kan smadre datamaskinen din med. Den hyppige responsen på dette er: “Vel, jeg har bare en datamaskin, så jeg trenger ikke å ha tilgang til filene mine ved å bruke en annen maskin.” Nøkkelen til dette er forståelse og forberedelse til det faktum at datamaskiner (og deres relaterte komponenter) går i stykker. Alle. De. Tid. Den TRS-37 årsavslutningsrapporten du har slavet på i to måneder i strekk? Den du har jobbet på den datamaskinen du har? Hva skjer hvis datamaskinens HD mislykkes? Eller det blir ødelagt, og du må omformatere (i beste fall) hele greia? Heldigvis er det en rekke gode (og enda viktigere, rimelige alternativer) for å forhindre at dette skjer med deg.

(Og ja, jeg snakker av erfaring her. Smertefull, sekkedyr og askeopplevelse. Lær av mine smerter.)

Da jeg først begynte å jobbe i programvarebransjen, oppdaget jeg “glede” med sikkerhetskopier. Dette var tilbake i 1994, og på den tiden gjorde ekstern sikkerhetskopi av filene og innholdet ditt at du hadde en sentral server som fikk tilgang til veldig kostbar programvare på datamaskinen din til et bestemt tidspunkt, og overtok maskinen for å kopiere alt innholdet og gjengi datamaskinen er ikke i stand til å gjøre noe annet de neste timene mens sikkerhetskopiene skjedde. Heldigvis har vi flyttet forbi det. Et hvilket som helst PC OS senere enn Windows XP har et “backup” -verktøy som er innebygd i det, som lar deg konfigurere en ekstern sikkerhetskopi av utpekte filer og kataloger på et bestemt tidspunkt, til en ekstern HD. Ting du må huske på når du gjør sikkerhetskopier:

  • Sikkerhetskopier ikke alle filene dine. Dette vil ikke bare bremse sikkerhetskopieringsprosessen, men du vil ende opp med et digitalt metrisk tonn med “cruft,” temp-filer og materiale som oppstår i den normale daglige prosessen med tilgang til nettsteder, e-post og nedlasting av materiale. Sikkerhetskopier bare ditt prosjekt / må ha mapper, så vel som “brukerne” -katalogene (som vanligvis har dine preferanser, og elementer som e-postfiler, bokmerker og vedlegg som finnes i det). Delmengden av dette er:
  • Når du bruker datamaskinen din daglig, må du ikke lagre filer og dokumenter i katalogen “Mine dokumenter”. Dette gjør ikke bare sikkerhetskopiering av filer og dokumenter vanskeligere, ettersom du må jakte på gjenstander blant brukerkatalogene, det resulterer også i en rotete blanding av filer og dokumenter du vil ha, og filer som har kommet som vedlegg eller temp-filer du nettopp har sett på, men ikke har noen interesse i å holde deg rundt. Katalogstrukturen min på alle PCene mine er: D: / Docs / Business (eller “Writing” eller “School”, etc. på andre nivå.) Ja, det er “D”, ikke “C”; vi kommer til “hvorfor” det øyeblikk.

Ved å ha filene dine satt i kriterieorienterte kataloger, gjør det materialet ikke bare lettere å finne når du arbeider med det, men gir deg også muligheten til å enkelt kopiere strukturen på den eksterne sikkerhetskopien. Mine eksterne sikkerhetskopier ser identiske ut som min “D” -stasjon, med kataloger for “Dokumenter”, “Bilder”, “Underholdning” og lignende. Dette lar meg veldig enkelt sette opp en automatisk sikkerhetskopi (ved hjelp av systemverktøyene) eller å ganske enkelt dra og slippe hele strukturen videre til en ekstern USB-festet HD.

  • Det er mange alternativer i tillegg til å bruke en ekstern HD nå tilgjengelig. Det er mye skravling og hype om “skyen” når det kommer til datamaskiner og mobile enheter, og med god grunn. Å lagre materiale på en ekstern server og kunne få tilgang til det via datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen er utrolig nyttig og kan øke produktiviteten din enormt. Det er også en veldig effektiv måte å gjøre kritiske sikkerhetskopier av viktig materiale på, slik at du uansett hva som skjer med datamaskinen din, har klar tilgang til disse filene og dokumentene. De to nåværende ledende tjenestene er Dropbox og iCloud. Dropbox har fordelen av å jobbe på flere enheter og datamaskiner (du trenger Windows 7 for å bruke iCloud, og den støtter ikke Android-smarttelefoner), og du kan selektivt ‘dele’ tilgang til kataloger, noe som er utrolig nyttig hvis du vil dele ut en stor fil til en kollega eller familiemedlem som vil drepe e-postprogrammet ditt, mens du fremdeles holder resten av filene og dokumentene dine tilslørt. Den store fordelen med iCloud er plass. Hvis du har flere gigabyte materiale, og du ikke vil betale for å lagre det, er iCloud den mest kostnadseffektive løsningen.
Hard Drives, Your Important Content and You
Illustrasjon: Gordon McAlpin

Kommer tilbake til “D”. Som nevnt tidligere, er alle filene, arbeidsmaterialet og innholdet mitt på “D”, ikke “C”. Dette er ikke en sekundær HD som jeg har på datamaskinen min. I stedet er det en en terabyte HD som ble delt inn i to seksjoner da jeg installerte Windows 7 Pro (selv om du også kan gjøre det samme med Windows XP, Vista og Windows 7 Home også under installasjonen). “C” er 200 spillejobber, og inneholder KUN applikasjoner. D-partisjonen, de resterende 800 spillejobber, inneholder alle filene, dokumentene og alt jeg jobber med. Nå, jeg vet at det er veldig fristende når du får den nye 1 terabyte-stasjonen til å se på den som “Én terabyte! Det er så MANGE LOLCat-bilder jeg kan lagre!”, Men motstå. Hvis du vil at systemet skal fungere bra, må du huske at du ikke har 1 terabyte plass.

De 200 spillejobbene som er dedikert til OS og applikasjoner, er ikke bare for å gjøre det lettere å sikkerhetskopiere materiale jeg ikke vil ha tapt i tilfelle HW-feil. Det sikrer også at jeg har “skrapedisk” -plass (åpent, ikke tildelt minne på disk) for å la de forskjellige applikasjonene utføre oppgavene de trenger, skrive og slette midlertidige data, uten noen gang å løpe opp mot de begrensningene som er pålagt ved å ha 100 Gigs av LOLCat-bilder på samme partisjon eller stasjon. I tillegg foretrekker noen applikasjoner som Photoshop å ha en “sekundær skrapedisk” og vil klage (i tillegg til å operere på en mindre enn stellar måte) hvis du bare har en stasjon eller partisjon. Dette fordi Photoshop (og mange grafikk- og filmapplikasjoner) trenger åpen HD for å kunne løpe fri og danse blant blomstene. (Eller lag de store midlertidige bildefilene, som veldig raskt kan ta opp flere gigabyte)

Selv med to partisjoner (eller separate HD-er) er det avgjørende for PCenes helse og drift å ikke fylle den opp til toppen. En god generell tommelfingerregel er å a.) Holde 25% av “innholdet” HD eller Partisjonen åpen til enhver tid. Og b.) “Defragere” din HD minst hver tredje måned ved å bruke enten systemdefragmenteringsverktøyet eller et tredjepartsprogram som Disk Keeper. Den beste analogien for dette er at du kan tenke på datamaskinen din som en rastløs sovende, som kaster og snur ofte. Jo “strammere” laken, jo mer innsnevret er sovende, og jo mer flokete blir de. Ved å administrere innholdet og HD-ene dine, vil PC-en din mye mer sannsynlig “få en god natts søvn.” Noe som betyr at det ikke holder deg oppe om natten.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt