Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Klonen van een harde schijf van de Easy WayCloning a Hard Drive the Easy Way

Door een harde schijf te klonen, hoeft u alleen maar de hele inhoud van de ene harde schijf naar de andere te kopiëren – zoals kopiëren en plakken, behalve op een veel grotere schaal dan dat. Het is een handig proces als u een nieuwe harde schijf voor uw computer wilt kopen en u wilt uw besturingssysteem en alle bestanden kopiëren.

Waarom een ​​schijf klonen?

Waarom wil je een schijf klonen? De meest voorkomende reden is het overstappen van een traditionele harde schijf naar een SSD, omdat SSD’s veel sneller en betrouwbaarder zijn.

Het eerste dat u gaat doen, is het tweede station op uw computer plaatsen. Een externe USB-harde schijf (geen flashstation) of een normale SATA-harde schijf geïnstalleerd door uw apparaat te openen en te installeren. Het plaatsen van een tweede schijf kan enigszins gecompliceerd zijn. Bekijk dit artikel voor meer informatie over dit onderwerp.

Wat gebruik ik om een ​​schijf te klonen?

Vervolgens zul je een programma willen gebruiken dat je in staat stelt om dit te doen – omwille van de eenvoud zullen we DriveImage XML gebruiken voor deze tutorial.

Clone a Hard Drive
Dit is hoe het programma eruit ziet als je het opstart. Klik op het pictogram van drive-to-drive.

Voorwaarden harde schijf

Ten eerste zul je veel termen zien waar je niet bekend mee bent. Maak je geen zorgen.

Aspecten van harde schijven waarover je meer te weten moet komen zijn onder meer partitietabellen, partities, sectoren, tracks en bestandssystemen.

Partitietabellen – ook Master Boot Records genoemd – bevinden zich aan het begin van elk station en wijzen naar elke partitie op het station, waar de bestanden zich bevinden.

Partities zelf zijn wat het besturingssysteem als een schijf beschouwt – meerdere partities op een enkele harde schijf kunnen het mogelijk maken dat verschillende besturingssystemen en bestandssystemen op verschillende partities worden geïnstalleerd.

Nummers zijn cirkels die rond de schijf gaan, gegevens opslaan en sectoren zijn kleinere delen van sporen, die kleinere hoeveelheden gegevens opslaan.

Bestandssystemen zijn wat uw besturingssysteem gebruikt om de bestanden die u hebt te sorteren, met populaire bestandssystemen waaronder FAT32 (gebruikt door de meeste SD-kaarten) en NTFS, dat door Windows wordt gebruikt voor zijn partities.

De gemakkelijke stappen om een ​​schijf te klonen

Om een ​​schijf te klonen, moet je de nieuwe schijf hebben waarop al deze gegevens zich in de computer bevinden. De schijf die je op dit moment gebruikt, krijgt het label C: – in welke letter je computer je nieuwe station noemt, waar je de oude schijf naartoe wilt klonen. Zorg dat u op dit moment geen flash-drive of SD-kaart hebt aangesloten. Uw computer kan Windows niet vanaf deze computer opstarten en u wilt ze niet per ongeluk uit het menu kiezen als u de optie selecteert. nieuwe schijf voor uw gegevens waarnaar moet worden gemigreerd.

Clone a Hard Drive
Kopieer daarna je C: schijf naar je nieuwe harde schijf.
Zodra u de nieuwe schijf in het programma hebt geselecteerd en het kloonproces start, verheug u – u kunt rustig uitrusten terwijl het programma de rest van het benodigde werk voor u doet. Voorzichtigheid is echter geboden: maak geen dramatische wijzigingen aan uw computer tijdens het opstarten vanaf de nieuwe schijf en haal de oude schijf eruit wanneer u voor de eerste keer opstart vanaf de nieuwe schijf. Als om wat voor reden dan ook mijn instructies worden opgevolgd en Windows je identificatie nog steeds niet vertrouwt, roep dan Microsoft op en leg uit wat er is gebeurd. Ze zouden je een nieuwe sleutel moeten geven zonder kosten – of een kleine – en je zou goed moeten zijn om te gaan.

Vergeet ook niet dat u niet tegelijkertijd dezelfde Windows op de oude schijf en de nieuwe schijf kunt gebruiken. Microsoft staat slechts één licentie per pc toe.

Een laatste opmerking: als je nieuwe schijf kleiner is dan de oude, moet je eerst een back-up van bestanden maken en deze verwijderen van de eerste schijf om deze eerst in grootte te verkleinen voordat je een kloon maakt.

Geniet van je gekloonde schijf!

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer