Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Wat is het verschil tussen vrij en vrij fysiek geheugen?What is the difference between available and free physical memory?

Wanneer uw computer begint te vertragen, kan dit verschillende oorzaken hebben en met een beetje probleemoplossing kunt u vaak de boosdoener bepalen. We bieden een aantal gratis bronnen binnen het ReviverSoft-blog als u het zelf wilt doen en we hebben ook een aantal producten op onze website die veel van het werk voor u zullen doen. Als u dit probleemoplossingsproces doorloopt, kunt u zien of u het probleem kunt oplossen met wat onderhoud en optimalisatie, een goedkope upgrade kunt doorstaan ​​of dat het tijd is om te investeren in een geheel nieuw computersysteem.

Een vaak verkeerd begrepen concept is hoeveel geheugen u op uw systeem hebt en hoe dit de prestaties van uw computer kan beïnvloeden. Om erachter te komen, uw taakmanager is een goede plaats om te beginnen. Het geeft onder andere een overzicht van uw geheugen en processorgebruik. Aangezien deze waarden 100% naderen, zal uw systeem langzamer werken of stoppen met werken. Helaas kunnen de berichten die Windows geeft enigszins cryptisch zijn. Met zoveel opties, laten we eens kijken hoeveel geheugen je echt gebruikt.

Windows 7 Task Manager (memory)
“Druk op” Ctrl “+” Alt “+” Del “om toegang te krijgen tot de Taakmanager om verschillende systeemfeiten te controleren, inclusief geheugengebruik”

Door de verschillende opties op te splitsen kan het veel gemakkelijker worden om te begrijpen wat er aan de hand is.

Totaal geheugen. Dit is het aantal dat op uw computer is geïnstalleerd. Tegenwoordig wordt het geheugen verkocht in gigabytes (GB) en als uw scherm megabytes (MB) weergeeft, gebruikt u de getallen in de kolom met duizenden om te zien hoeveel u hebt. Als je geheugen moet kopen, is dit een van de belangrijkste nummers die je bij de hand hebt.

In cache. Dit is waar dingen verwarrend kunnen worden. Het doel van het geheugen is om dingen sneller toegankelijk te maken. Daartoe laadt Windows items in het geheugen die nog niet nodig zijn, maar mogelijk later. Dit is het geheugen in de cache. Het bevat dingen, maar het kan worden geleegd als het nodig is voor een van je programma’s.

Gratis. Dit is geheugen dat eigenlijk leeg is. Zoals je zou denken, is deze ruimte beschikbaar voor gebruik, als extra cache of rechtstreeks in een programma. Maak je geen zorgen als dit aantal kleiner is dan je zou verwachten. Het is niet al het geheugen dat u daadwerkelijk beschikbaar hebt om programma’s uit te voeren.

Beschikbaar. Dit is het nummer dat u zoekt. Als dit naar nul gaat, zal je systeem erg ongelukkig zijn. Bij nadere inspectie zou je moeten zien dat dit aantal gelijk is aan het geheugen in de cache plus vrij geheugen (minus een klein beetje). Dit komt omdat niet al het geheugen in de cache direct kan worden verwijderd (of vrijgegeven). Het is waarschijnlijk dat op zijn minst een klein beetje ervan daadwerkelijk in actie wordt gebracht.

Commit / Page File. Windows gebruikt eigenlijk een klein beetje van je harde schijf om je geheugen beter te beheren. Het plaatst items die hier niet meteen nodig zijn, zodat actieve items het snellere, fysieke geheugen kunnen gebruiken. Programma’s vragen vaak om grote hoeveelheden toegewijd geheugen, zelfs als ze het niet echt zullen gebruiken, dus dit is niet iets om je zorgen over te maken.

Windows 8 Task Manager (Memory)
“Widows 8 Task Manager heeft vergelijkbare informatie over systeemgeheugen”

Nu u weet wat elk van deze cijfers betekent, kunt u snel zien waar uw systeem is met betrekking tot geheugen en gebruik. Als u veel programma’s uitvoert, kunt u er altijd een paar sluiten om gemakkelijk minder geheugen te gebruiken. Aan de andere kant, als het uitvoeren van zelfs de eenvoudigste programma’s bijna al uw bronnen in beslag neemt, is het misschien wel tijd om een ​​upgrade van het geheugen of zelfs een heel nieuw systeem in te checken.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer