Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Tips om Fysisk Vedlikehold av datamaskinenTips on Physical Maintenance of your Computer

Reggie's-How-To's

Når man ser etter måter å øke ytelsen på datamaskinen din , er det mest oversete aspektet det fysiske vedlikeholdet. Over tid, hvis en datamaskin ofte brukes, men sjelden opprettholdes, vil systemet avta, og i ekstreme tilfeller vil det mislykkes alt sammen. Grunnleggende fysisk vedlikehold vil gjøre at datamaskinen kjører lenger og raskere. Akkurat som vi trenger å utføre vedlikehold ved å gå til tannlegen, bytte olje i våre biler, vanne blomster og mer, må vi utføre vedlikehold på våre datamaskiner for å holde dem i toppform.

Det mest oversett prestasjonsproblemet, langt, er plasseringen og fysisk renslighet av datamaskinen og dens omgivelser. Støv kan (og vil) komme inn i datamaskiner, og når det gjør det, kan det redusere ytelsen, overopphete komponenter, forårsake systemkrasj og i ekstreme tilfeller kan det oppstå fysisk skade på maskinvaren på datamaskinen din, inkludert branner! Men før du tar tak i den duster og begynner å åpne datamaskinen, er det viktig å vite at komponentene inne er delikate og krever litt spesiell forsiktighet. Nedenfor er en liste over komponenter og ordentlig rengjøringsanvisning.

Skjerm – En skjerm vil samle noen flekker og fingeravtrykk i levetiden. Hvis du leser denne bloggen, er det en god sjanse at du må rengjøre skjermen minst en gang. Selv om dette høres veldig grunnleggende, er det viktig å bruke de riktige rengjøringsmateriellene på skjermer. Vanlige kommersielle glassrengjøringsmidler vil ødelegge anti-refleksbelegget som kommer på mange skjermer. Bruk en glassrenser som er konstruert for å være sikker på skjermer og en myk klut. Husk alltid å trekke ut skjermen før du sprøyter væske på den.

Tastatur – La oss innse det, tastaturet er ofte den mest skitne delen av et datasystem. Den beste måten å rengjøre et tastatur på er å bruke trykkluft for å blåse ut rusk fra under tastene. Du kan finne trykkluft i de fleste butikker hvor datamaskiner selges. Gravity hjelper også med denne jobben hvis du holder tastaturet med tastene som vender mot bakken mens du spruter luktluften.

Mus – Selv om den nyere optiske musen ikke krever hyppig vedlikehold, vil sporbarnssortimentet. For en museknapp med stilk, bare åpne bunnen av musen, fjern styrekulen og skrap av eventuelle lint eller rusk som samler på rullene inne i musen. Vær forsiktig når du fjerner lint og overflødig smuss fra musen ruller, ikke å legge mye press på dem. For en optisk eller laser variant mus, en bomullspinne fuktet med destillert, denaturert isopropylalkohol vil gjøre kunsten.

Koblinger, kontakter og ledninger – Hvis du har en kontakt eller kabel som trenger rengjøring, er det viktig at du ikke bruker vann. Rengjøring av elektroniske komponenter med vann kan føre til rust, korrosjon eller annen skade på kontakten eller utstyret du kobler den til. For å rengjøre en elektronisk kontakt, bruk en bomullspinne som er fuktet i destillert, denaturert isopropylalkohol. Dette er det du vanligvis ser merket som “elektronikkrenser” i de fleste butikker. Dette vil fjerne oksidasjon fra kontaktene.

Inne i datasettet – Utenfor synet, ute av tankene! Dette er det mest oversett (og farlige) stedet hvor støv og smuss kan samle seg. For mye støv vil ofte føre til langsom ytelse, maskinvarefeil, eller til og med en elektrisk brann! Det er viktig å rengjøre innsiden av datamaskinhuset ditt for å opprettholde god datamaskinytelse. For å rengjøre innsiden av datamaskinen, bruk trykkluft. Vær advart, kanskje du vil fullføre denne tangen utenfor, avhengig av hvor lang tid det har vært siden siste støv! Vær forsiktig så du ikke berører noen eksponerte komponenter eller kretser mens datamaskinhuset ditt er åpent, da du kan gi datamaskinen litt sjokk. Statisk elektrisitet kan enkelt ødelegge de delikate elektriske komponentene inne i datamaskinen. Når det er sagt, må du ikke røre noen av komponentene inne i det å rengjøre innsiden av datamaskinen din.

Når datamaskinen er ren innvendig og utvendig, vil den ikke bare virke mer effektiv, men det kan også hende du ser en god økning i datamaskinens ytelse også!

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt