Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Ni trinn til å gjøre at din gamle datamaskinen kjører som ny!Nine Steps to Making Your Old PC Run Like New!


PC Run Like New
Illustrasjon: Gordon McAlpin

Vedlikehold er det siste i tankene dine når du kjøper en ny datamaskin, med god grunn: Din nye datamaskin skal kunne håndtere alt du kaster på det!

Dessverre er det denne mentaliteten som fører til en felles situasjon med PC-brukere: en langsom og ubrukelig datamaskin, godt før datamaskinens salgsdato.

Mange tror dette er bare normalt, og at den normale livssyklusen for en datamaskin er under 2 år. Det er ikke slik det er! Vi ønsker å hjelpe folk å få mer liv ut av sine datamaskiner, så vi har utformet denne listen over trinn som ALLE kan følge for å bringe datamaskinen tilbake til topp ytelse. Utfør disse tipsene i rekkefølge, og PCen din vil kjøre som ny! Vi håper du finner disse trinnene verdifulle!

Her er en video som viser hver av trinnene på en interaktiv måte.

Her er listen over trinn for å få den gamle PCen til å løpe som ny; Les nedenfor for mer informasjon om hvordan du utfører hver enkelt.

ReviverSoft Nine-Step Plan

  1. Sikre PCen din
  2. Avinstaller Unødvendige programmer
  3. Stopp programmer fra kjører ved oppstart
  4. Kjør Windows Update
  5. Oppdater datamaskinens drivere
  6. Kjør diskopprydding
  7. Avinstaller Browser Add-ons
  8. Kjør en Windows Registry Scan
  9. Defragmentere harddisken din

Det som følger er hvert trinn i rekkefølge av utførelse, med detaljer om hvordan du utfører hver, uavhengig av hvilken versjon av Windows du har. Hvis du fortsatt har spørsmål om vår ni-trinns plan etter å ha lest dette, legg en kommentar her på bloggen, eller send oss ​​et svar på twitter , så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig.

Trinn 1: Sikre PCen

Før du begynner å prøve å fikse alle problemene på datamaskinen din og kjøre det nødvendige vedlikeholdet, må du først kontrollere at det ikke er noen sikkerhetsproblemer på datamaskinen, for eksempel virus eller skadelig programvare. Noen skadelige programvare og virus kan forårsake betydelige ytelsesproblemer. Du vil ikke kunne fjerne dem gjennom typiske programvarefjerningsmetoder, så det er alltid best å bruke et pålitelig og anerkjent sikkerhetsprogram.

ReviverSoft anbefaler to programmer; en bærer en kostnad og den andre er gratis.

Norton Internet Security har et tiår lang rykte for å oppblåse datamaskinen din og gjøre det sakte og vanskelig å bruke, men i de siste årene har det faktisk vært det motsatte av det. Norton bruker nå få ressurser og gir et nivå av sikkerhet som har gjort det til et redaktørvalg blant sikkerhetsprogramvare-korrekturlesere.

Vår gratis anbefaling er Malwarebytes Anti-Malware . Malwarebytes har lenge vært en favoritt sikkerhetsapplikasjon for tekniske personer (vi har til og med hørt historier der teknisk støtte folk fra annen sikkerhet anbefaler Mawarebytes til sine kunder). Søknaden er kjent for sin evne til å oppdage nesten all malware.

Last ned og kjør ett eller begge av disse programmene, og kjør deretter en systemskanning for hver for å sikre at PCen ikke er blitt kompromittert.

Trinn 2: Avinstaller Unødvendige programmer


PC Run Like New
Illustrasjon: Gordon McAlpin

Over tid bruker du datamaskinen til mange forskjellige formål. Du kan bruke den til å designe noe, spille spill og musikk, chatte med venner, brenne CDer, spille inn musikk eller for noen andre ting. Du trenger en søknad for hvert av disse formålene. Ofte kan du installere noe og bruke det bare en gang, eller du kan bruke den for kort tid og deretter slutte å bruke den. Hver applikasjon du installerer på datamaskinen, tar opp plass, kan kjøre i bakgrunnen mens du bruker datamaskinen, og mange gjør datamaskinen enda tregere. Det er derfor vi anbefaler at du avinstallerer et program du ikke bruker.

Windows gjør det veldig enkelt å avinstallere applikasjoner. Vi har en god artikkel om hvordan du avinstallerer programvare fra datamaskinen .

Det føles alltid bra å kaste bort ting du ikke trenger, og det samme gjelder for å fjerne programmer du ikke lenger bruker. Vær hensynsløs! Du kan alltid gå tilbake og laste ned programmet senere, og hvis det er lang tid mellom bruk for et bestemt program, er det sannsynligvis en oppdatering nødvendig før du kan bruke den igjen uansett, og oppdateringer kan ta like lenge som å laste ned hele greia.

Trinn 3: Stopp programmer fra kjøring ved oppstart

Når du installerer de fleste applikasjoner på datamaskinen din, mener programmet at det er en av de viktigste applikasjonene, og så setter den seg opp til å starte automatisk når datamaskinen gjør det. Dette er vanligvis OK, til du har installert et stort antall applikasjoner, og de prøver alle å starte når Windows starter. Disse programmene må kjempe for systemressurser og redusere Windows fra lasting. Svært få av disse programmene må løpe opp oppstart, og du kan alltid starte dem senere etter at PCen kjører. Nedenfor er en videoblogg som viser hvordan du kan deaktivere applikasjoner fra å kjøre ved oppstart. Pass på at du bare deaktiverer programmer når du vet hva de er. Gjør et websøk hvis du ikke er kjent med et program du vurderer å fjerne fra oppstart.

Langsom datamaskinens ladetid er vanligvis en av de viktigste faktorene som driver folk til en ny datamaskin, men det er ikke datamaskinens feil at Windows laster sakte. Det er alle programmene lastet samtidig som Windows.

Trinn 4: Kjør Windows Update

Selv om du kanskje bruker den nyeste versjonen av Windows (Windows 7 er den nyeste i øyeblikket), kan du ikke kjøre den nyeste versjonen av Windows. Microsoft jobber kontinuerlig med å forbedre Windows ved å fikse sikkerhetsproblemer, kjente feil og forbedre måten operativsystemet kjører på. Hvis du ikke kjører Windows Update-programmet regelmessig, kan du gå glipp av disse oppdateringene, hvorav noen kan fikse problemer du har med datamaskinen.

Det er enkelt å sjekke om Windows-oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å klikke på Start , deretter Alle programmer , deretter Windows Update , og følg instruksjonene for å se etter oppdateringer. Hvis du vil ha mer detaljerte instruksjoner for å sjekke oppdateringer, kan du besøke Microsofts nettsted .

Trinn 5: Oppdater datamaskinens drivere

Datamaskinen din består av mange forskjellige individuelle deler av maskinvare. Hver av disse maskinvarene trenger et stykke programvare (kalt en driver) som gjør det mulig for maskinvaren å jobbe med Windows. Når du kjøper datamaskinen kjøper du vanligvis den med alle de nyeste driverne installert, slik at maskinvaren fungerer perfekt med Windows. Over tid frigjør maskinvareprodusenter nye drivere når endringer gjøres i Windows, slik at maskinvaren alltid fungerer jevnt. Mens Windows har et oppdateringsprogram for driver, informerer det deg ikke om alle oppdateringer, og det er ikke en enkel måte å finne ut hvilke drivere som er utdaterte, som Windows ikke finner.

Driver Reviver tilbyr en gratis skanning for å vise hvilken av driverne som er utdatert. Nedre video viser deg hvordan programmet gjør dette. Etter skanningen kan du ta deg tid til å gå og finne driverne og installere dem eller for $ 30 Driver Reviver vil automatisk laste ned og installere dem for deg.

Trinn 6: Kjør diskopprydding

Diskopprydding er et gratis verktøy som tilbys av Windows, som hjelper deg med å fjerne midlertidige og unødvendige filer fra PCen. Dette hjelper deg med å frigjøre nyttig harddiskplass. Kjører dette verktøyet en gang i måneden, er en god ide for å eliminere filer du ikke lenger trenger, og redusere systemrut og diskfragmentering.

Diskopprydding er enkel å bruke og kan bli funnet ved å klikke på Start , deretter Alle programmer , deretter Tilbehør , deretter Systemverktøy og deretter Diskopprydding . Følg instruksjonene for å fjerne filene du ikke lenger vil ha på datamaskinen din. Generelt er det trygt å fjerne nedlastede programfiler, midlertidige Internett-filer, papirkurv, midlertidige filer og miniatyrbilder.

Trinn 7: Avinstaller Browser Add-ons

Vi bruker mye tid på å bruke en nettleser sammenlignet med PC-brukere fra fortiden. Vi bruker nettlesere til e-post, musikk, nyheter og så videre. Dessverre, fordi vi bruker så mye tid på å bruke nettlesere, oppretter mange selskaper nå nettlesertilbøyninger som tar opp verdifull eiendomsmegling og ofte endrer nettleserinnstillinger, for eksempel startside, søkeleverandør og andre innstillinger du normalt ikke vil ha endret. Ta litt tid på å vurdere tilleggene du har installert på hver nettleser, og fjern de du ikke bruker. Hvis du fjerner dem, gjenopprettes standardinnstillingene for nettleseren din og forbedrer du vanligvis nettleserytelsen din.

Her er vår veiledning om deaktivering av tilleggsprogrammer for nettlesere .

Trinn 8: Kjør en Windows Registry Scan

Windows-registret er som operativsystemets hjerne. Det er der Windows lagrer innstillinger som gjør at datamaskinen din utfører den måten den gjør. Hver gang du installerer eller avinstallerer et program, er det endringer gjort i Windows-registret. Noen ganger når du avinstallerer programmer, rydder disse programmene ikke etter seg selv, og de legger igjen oppføringer i Windows-registret som kan bremse prosessen med å finne riktige oppføringer. Registry Reviver er laget for å skanne Windows-registret for å finne ugyldige oppføringer (som peker på en fil som ikke finnes) og fjern disse oppføringene. Dette reduserer Windows-registerstørrelsen og roten. Nedenfor er en video som forklarer hvordan du bruker Registry Reviver.

Trinn 9: Defragmentere harddisken

Det siste skrittet! Når du har fullført alle trinnene ovenfor, er det siste trinnet å defragmentere harddisken din. Denne videoen fra PC Benchmark- nettstedet forklarer hvorfor en harddisk blir fragmentert og hvordan du defragmenterer den ved hjelp av verktøyet fra Windows.


PC Run Like New
Illustrasjon: Gordon McAlpin

Post-trinnsplanen

Nå som du har kjørt disse trinnene, bør PCen kjøre som ny! Så hva gjør du nå? Lett. Følg vårt Twitter-feed . Vi legger regelmessig oppdateringer fra vår ReviverSoft PC Maintenance Plan. Følg hvert trinn når det kommer opp på Twitter, og PCen din varer og varer.

Hvis du savner en oppdatering, ikke bekymre deg – bare ta den når den kommer igjen. Lykke til, og god databehandling!

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt