Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Velge riktig maskinvare når du kjøper en ny PCPick the right Hardware when Buying a new PC

Hvordan CPU, RAM, grafikk og harddisk er viktig når du kjøper en ny PC eller oppgraderer en eksisterende, og hvorfor det avhenger av hva du bruker PCen din til

Illustrasjon: Gordon McAlpin

Det er fire hovedkomponenter til en PC, og det er fire ting de fleste bruker en ny PC for. Det gjør seksten kombinasjoner, så vi har laget dette praktiske diagrammet. Uansett om du vil bruke PCen din til Internett, spill, kontorapplikasjoner eller musikkapper, blir ulike komponenter på PCen mer eller mindre viktige. Følg med kartet mens vi diskuterer!

Noen definisjoner

prosessor

Den sentrale behandlingsenheten, eller CPU, er hjernen i datamaskinen. Den består av en eller flere kjerner (vanligvis to eller fire) som kan multitask, eller kjøre mer enn én prosess samtidig. Bedre CPUer er raskere og har flere kjerner, men er også dyrere.

RAM

Tilfeldig tilgangshukommelse, RAM, eller bare minne, refererer til sjetongene i PCen som midlertidig lagrer data i fly. Jo mer RAM, jo bedre, så det er nesten alltid det riktige valget å maksimere RAM, og denne typen oppgradering er billig og relativt lett å utføre.

GRAPHICS

PCens grafikk er enten integrert i hovedkortet (hovedkortet) på PCen, eller styres av et kort som plugger inn i dette hovedkortet. Vanligvis er kortbasert grafikk sterkere, raskere og bedre enn integrert grafikk.

HARD DRIVE

Mer riktig lagret masselagring, som dekker både harddisker (med en plate eller tallerken som inneholder dataene dine) og solid state-stasjoner (som lagrer data på sjetonger, ligner minne), masselagring er der alle dine ting ligger, fra musikk til film, til Windows til familiebilder. Selv om naturkatastrofer i utlandet har midlertidig spikede priser, er masselagring fortsatt veldig billig. Mye er bra, da du vil fylle det raskt.

DIN PCENS PRIMAR BRUK

NETTET

Hvis du primært bruker PCen til nettsurfing, inkludert Flash-baserte spill, Google Dokumenter, web-e-post og Pandora-musikk, så er en dual-core eller bedre CPU et must. Du vil ha så mye RAM som du kan bære, da Flash-baserte nettsteder spiser opp tilgjengelig minne. Gjennomsnittlig grafikk vil bli bra, da nettspill er på den enkle siden. Og du trenger ikke en stor harddisk i det hele tatt, da nesten alt er lagret i skyen.

GAMING

Hvis du spiller de nyeste og beste spillene, vil du ha en quad-core CPU, mye RAM (og 64-biters Windows for å omgå RAM-begrensningen i 32-biters Windows), et godt grafikkort og en stor harddisk kjøre. Spill tar opp plass. Nå, hvis du spiller retrospill, eller til og med et spill laget for tre eller fire år siden, trenger du ikke det siste av noen av disse tingene.

KONTOR APPS

Microsoft Office eller dets konkurrenter krever ikke mye i veien for PC-teknologi, med mindre du gjør galte 3D-grafer eller massive regneark. Noen få hundre dollar PC vil klare oppgaven helt fint. Bare husk at Microsoft Office koster penger, og de gratis Google Dokumenter kan gjøre jobben helt fint.

MUSIC APPS

Hvis du kjører en frittstående musikkapp som Spotify eller iTunes, kan den bruke en urimelig mengde CPU og RAM, fordi de ikke er veldig effektive programmer. Derfor er en dual-core CPU med minst 3 GB RAM viktig. Spotify spiller musikk fra skyen, så en stor harddisk er ikke nødvendig. iTunes spiller MP3-filer, og hvis du har en stor samling, trenger du lagringsplassen. Verken app trenger mye i veien for grafikk, som lyden er tingen. Når det gjelder lyd, har de fleste PCer innebygde lydfunksjoner som enkelt kan håndtere et stereoanlegg med fem høyttalere.

Nå som du vet hva hver komponent på PCen gjør, og du har det i tankene dine, hva du bruker den PCen for, blir du bedre informert neste gang du kjøper en ny eller oppgraderer!

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt