Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Den 5 p står for innkjøp av en ny ‘puter!The 5 P’s of purchasing a new ‘puter!

Jeg var nylig på markedet for en ny datamaskin, og jeg brukte mye tid på å diskutere hva jeg skulle få. Med alle de forskjellige typer enhetene som er tilgjengelige, kan det ofte være veldig forvirrende og litt lamme å ta en beslutning, og jeg trodde jeg ville dele min erfaring, mening og enda viktigere, trinnene jeg fulgte da jeg bestemte meg for å kjøpe min nye datamaskin.

 1. Hensikt

  Først må du begynne med hovedformålet med enheten. Hvis du bare leter etter å surfe på nettet, sjekker e-post eller sosiale medier, som Facebook eller Twitter, eller utfører svært grunnleggende aktiviteter, kan en nettbrett som en iPad eller Galaxy Tab bare være din billett. Hvis du foretrekker en tradisjonell type enhet, var netbooks ganske populære for en stund, og det kan være riktig for deg. Hvis du er en hardcore gamer eller trenger en god bit av grunt til å kjøre grafisk eller prosessor-intensiv programvare, vil du sannsynligvis ønske å bygge ditt eget dyr på en stasjonær datamaskin. Sjansene er imidlertid at du sannsynligvis kommer til å være et sted i mellom – akkurat som meg. Min nye datamaskin skulle bli arbeidshest, og så måtte jeg absolutt være på den gruntierte siden av ytelsesspekteret.


  Berøringsskjermen er viktig for å utnytte Windows 8.

 2. Plattform

  Platformen, eller operativsystemet (OS) kriger blir diskutert og de fører ofte til en formfaktor debatt også. Som bruker av både Windows og Mac-operativsystemer, lener jeg meg definitivt mye mer mot Windows. Det er ikke å si at Apple ikke produserer gode produkter. Jeg elsker MacBook og MacBook Air. Men kjennskap til operativsystemet mitt og produkter som Microsoft Office er mye viktigere for meg, og så vet jeg sikkert hvilken vei jeg trenger for å begynne å gå ned. Hvis du er ambivalent med operativsystemet, bør du vurdere om du planlegger å dele programvare eller andre gjenstander med venner og familie. Noen ganger kan det føre til kompatibilitetsproblemer hvis du ikke velger operativsystemet ditt klokt.

  Merk: Du kan også sette opp de fleste datamaskiner til dual boot – det vil si kjøre to operativsystemer. Det er en diskusjon for en annen gang, og jeg tror jeg bare ga meg en ide for et fremtidig innlegg. :-)

 3. portabilitet

  Nå som du har bestemt deg for din plattform, er det på tide å ta en avgjørelse mellom skrivebord eller bærbar PC. Igjen kommer dette hovedsakelig ned til hvordan du har tenkt å bruke datamaskinen. For meg var mobilitet nøkkelen. Jeg reiser ganske, ofte med fly, og så har størrelse og vekt spilt en stor del – selv om du ikke ville vite det fra min nåværende bærbare. Da jeg begynte å lete etter min nye datamaskin, handlet det om å finne den perfekte balansen mellom kraft, størrelse og vekt.

 4. Pris

  Det er så stort utvalg i priser når det gjelder ditt valg av datamaskin. Visst, prisen er ofte i forhold til ytelses- og kvalitetsdeler, men vær ikke lurt: de klare markedsførerne og noen av produsentene vil føre deg til å tro at et shinier casing eller whiz-bang-produktnavn kan ende opp med å legge til et par av ekstra dollar til prislappen også. Når du bestemmer deg for å kjøpe din nye datamaskin, prøv å holde et prisklasse i tankene, og se etter den best mulige dataspesifikasjonen som passer inn i den. De fleste produsenter produserer i disse dager kvalitetsmaskiner og tilbyr også solide garantier, så du er sikker på at du ikke går galt.

 5. Preference

  Sist men ikke minst, vil din personlige preferanse sannsynligvis trenge å veie inn. Hvis du finner flere enheter som krysser i boksene dine, er det nå den tiden du får til å utøve din personlige preferanse. For mange begynner først med personlig preferanse, og deretter vurderer alle de andre elementene, for eksempel prosessorkraft, harddiskplassering, skjermstørrelse, etc. Dette kan gi deg det slickest utseende systemet, men å måtte jobbe tre jobber bare for å betale det , eller enda verre, et system som er mer sizzle enn biff. Start med hodet og slutt med hjertet ditt – du vil bli mye lykkeligere for det i det lange løp.

Så, hvilken enhet fikk jeg en gang med? Jeg valgte en Samsung Series 5 Ultra Touch . Interessant nok var det ikke den bærbare datamaskinen jeg absolutt ville ha, men det var den bærbare som best matchet min 5 Ps:

 • Hensikt

  Jeg trengte en grunnleggende datamaskin til jobb som kan kjøre grunnleggende tekstbehandling og regneark, men kraftig nok til å kjøre programvare som Adobe Photoshop og Dreamweaver.

 • Plattform

  Jeg er en PC mann. Det var Windows hele veien for meg. Spesielt, men jeg trengte Windows 8 å bli kjent med det nye operativsystemet.

 • portabilitet

  Som nevnt tidligere var størrelse og vekt veldig viktig for meg. Bærbare enheter blir slankere og lettere, uten å miste prosessorkraften. Det er ganske mange enheter tilgjengelig, og så ble de siste 2 Psene ganske viktige når det gjaldt valgene mine.

 • Pris

  Heldigvis ble jeg ikke hamstrung for mye på pris; Men jeg liker også å tro at jeg er ganske rimelig og rasjonell person. Jeg var definitivt ute under en $ 1000 prislapp, og jo lavere jo bedre.

 • Preference

  Når jeg jobbet gjennom min første 4 Ps, ble jeg fremdeles igjen med et ganske utvalg av enheter å velge mellom. Jeg ville virkelig ha en bærbar datamaskin med minst en 15-tommers skjerm, og jeg var veldig opptatt av Samsung-serien 9. Men et av mine må-ha-kriterier var at enheten måtte ha en berøringsskjerm, slik at jeg kunne dra full nytte av Windows 8.

  Etter mye overveielse stakk jeg fast på mine 5 P prinsipper og spredde mine valg ned til Samsung Series 5, Acer Aspire S7 og Lenovo Yoga-enhetene. Derfra var det ned til min preferanse basert på følelse, utseende og hva andre følelsesmessige akkorder ble trukket av de respektive produsentene. Jeg har en Samsung-telefon som jeg elsker og så gikk jeg med det jeg kjenner og stoler på.

  Så der har du det, noen kjøper råd som støttes av et ekte verdens eksempel på prinsippene i aksjon. Jeg håper du har funnet det nyttig, og vær så snill å dele erfaringene med oss, eller spør oss om ditt innkjøpskonrum. Vi er her for å hjelpe!

  Was this post helpful?
  Yes
  No

  Gratis Oppdatering av drivere

  Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt