Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Den 5 P: s för att köpa en ny “dator!The 5 P’s of purchasing a new ‘puter!

Jag var nyligen på marknaden för en ny dator, och jag spenderade mycket tid på att diskutera vad jag skulle få. Med alla de olika typerna av enheter som är tillgängliga kan det ofta vara hemskt förvirrande och lite förlamande att fatta ett beslut, och jag trodde att jag skulle dela min erfarenhet, åsikt och ännu viktigare de steg jag följde när jag bestämde mig för att köpa min nya dator.

 1. Syfte

  Först måste du börja med din huvudsyfte. Om du bara tittar på att surfa på nätet, kolla e-postmeddelanden eller dina sociala medier, t.ex. Facebook eller Twitter, eller utföra mycket grundläggande aktiviteter, så kan en tablett som en iPad eller Galaxy Tab bara vara din biljett. Om du föredrar en traditionell typ av enhet, var netbooks ganska populära ett tag och kan vara rätt för dig. Om du är en hardcore gamer eller behöver en skön bit av grunt för att köra grafisk eller processorintensiv programvara, kommer du förmodligen att vilja bygga ditt eget djur på en stationär dator. Chansen är dock att du förmodligen kommer att ligga någonstans däremellan – precis som jag. Min nya dator skulle bli min arbetshäst, och så var jag verkligen tvungen att vara på den gruntierna av prestationsspektrumet.


  Pekskärmar är viktiga för att utnyttja Windows 8.

 2. Plattform

  Plattformen eller operativsystemet (OS) krig diskuteras varmt och de leder ofta också till en formfaktor debatt. Som användare av både Windows och Mac operativsystem, lutar jag definitivt mycket mer mot Windows. Det är inte att säga att Apple inte producerar bra produkter. Jag älskar MacBook och MacBook Air. Men bekantskap med mitt operativsystem och produkter som Microsoft Office är mycket viktigare för mig, och jag vet säkert vilken väg jag behöver för att börja gå ner. Om du är ambivalent med operativsystemet, överväg om du planerar att dela programvara eller andra objekt med dina vänner och familj. Ibland kan du stöta på kompatibilitetsproblem om du inte väljer ditt operativsystem klokt.

  Obs! Du kan också konfigurera de flesta datorer till dual boot – det vill säga köra två operativsystem. Det är en diskussion för en annan gång, och jag tror att jag bara gav mig en idé för ett framtida inlägg. :-)

 3. portabilitet

  Nu när du har bestämt dig för din plattform är det dags att fatta ett beslut mellan skrivbordet eller datorn. Återigen handlar det här huvudsakligen om hur du tänker använda din dator. För mig var rörlighet viktig. Jag reser ganska, ofta med flyg och så spelade storlek och vikt en stor del – även om du inte skulle veta det från min nuvarande bärbara dator. När jag började leta efter min nya dator handlade det om att hitta den perfekta balansen mellan kraft, storlek och vikt.

 4. Pris

  Det finns ett så stort utbud i priser när det gäller ditt val av dator. Visst, priset är ofta proportionellt med prestanda och kvalitetsdelar, men låt dig inte luras: de kloka marknadsförarna och några av tillverkarna leder dig att tro att ett shinier-hölje eller whiz-bang-produktnamn kan hamna med ett par av extra dollar till prislappen också. När du bestämmer dig för att köpa din nya dator, försök hålla en prisklass i åtanke och leta efter den bästa möjliga datorspecifikationen som passar in i den. De flesta tillverkare producerar idag kvalitetsmaskiner och erbjuder också solida garantier, så du är säker på att inte gå fel.

 5. Preferens

  Sist men inte minst kommer din personliga preferens sannolikt att väga in. Om du hittar flera enheter som tickar dina lådor, är det nu dags att utöva din personliga preferens. För många människor börjar med personliga preferenser först och sedan överväga alla andra saker som bearbetningseffekt, hårddisklagring, skärmstorlek etc. Det här får lämna dig med det smalaste utseendet, men måste jobba tre jobb bara för att betala det , eller ännu värre, ett system som är mer sizzle än biff. Börja med ditt huvud och sluta med ditt hjärta – du kommer bli mycket lyckligare för det på lång sikt.

Så, vilken enhet slutade jag med? Jag valde en Samsung Series 5 Ultra Touch . Intressant var det inte den bärbara datorn som jag absolut ville ha, men det var den bärbara datorn som bäst matchade min 5 Ps:

 • Syfte

  Jag behövde en grundläggande dator till för arbete som kan köra grundläggande ordbehandling och kalkylblad, men kraftfull nog att köra program som Adobe Photoshop och Dreamweaver.

 • Plattform

  Jag är en PC-man. Det var Windows hela vägen för mig. Specifikt, men jag behövde Windows 8 att bli bekant med det nya operativsystemet.

 • portabilitet

  Som tidigare nämnts var storlek och vikt väldigt viktigt för mig. Bärbara enheter blir snyggare och ljusare, utan att förlora processorkraften. Det finns en hel del enheter tillgängliga och så blev den sista 2 PS ganska viktig för att jag kunde välja mina val.

 • Pris

  Lyckligtvis blev jag inte hamstrung för mycket på pris; Men jag tycker också att jag är ganska rimlig och rationell person. Jag letade definitivt under en prissättning på $ 1000, och ju lägre desto bättre.

 • Preferens

  När jag arbetade genom min första 4 Ps var jag fortfarande kvar med ett stort antal enheter att välja mellan. Jag ville verkligen ha en bärbar dator med minst en 15-tums skärm och jag var verkligen angelägen om Samsung-serien 9. Men ett av mina måste-kriterier var att enheten skulle behöva ha en pekskärm så att jag skulle kunna dra full nytta av Windows 8.

  Efter mycket övervägande stod jag fast vid mina 5 P-principer och visade mina val ner till Samsung Series 5, Acer Aspire S7 och Lenovo Yoga-enheterna. Därifrån var det min preferens baserad på känsla, utseende och vad som helst annat emotionellt ackord drogs av respektive tillverkare. Jag har en Samsung-telefon som jag älskar och så gick jag med vad jag vet och litar på.

  Så där har du det, några köper råd som stöds av ett verkligt världsexempel på principerna i aktion. Jag hoppas att du har funnit det användbart, och gärna dela dina erfarenheter med oss, eller fråga oss om ditt inköpskonrum. Vi är här för att hjälpa!

  Was this post helpful?
  Yes
  NoHittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt