Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Velge mellom kablede og trådløse tilkoblingerChoosing Between Wired and Wireless Connections

Når du bestemmer internettforbindelse til deg selv eller din husstand, vil du sannsynligvis vite hva som er bedre: kjører en Ethernet-kabel gjennom huset eller bruker et Wi-Fi-signal fra hvor som helst inni det?

Hvorfor ikke begge?

Wired vs. Wireless: What kind of connection do I need?
Kablede tilkoblinger bruker Ethernet-kabler som disse.

Kablede tilkoblinger gir overlegen hastighet og stabilitet, og er mindre sannsynlig å bli avbrutt av, for eksempel, for mange mennesker som koble samtidig. En ethernetkabel opererer vanligvis fra 100 mebabits til 1 gigabit per sekund – men de fleste internettforbindelser er ikke så høye. Hvis du opererer på oppringt, DSL eller lavt nivå kabel bredbånd, ikke engang bry deg med å bruke kablet for hastighetsfordeler.

Kablede nettverk kan sikres med en enkel brannmur på datamaskiner som bruker den – trådløse nettverk kan være litt vanskeligere. Hvis ruteren ikke har en innebygd brannmur, må du sørge for at de tilkoblede enhetene har en installert – og at noen ikke får uautorisert tilgang til ruteren din.

Rutersikkerhet er best med WPA-PSK og andre slike standarder. WEP-standarden er imidlertid ekstremt lett å knekke, og hvis ruteren din er helt ubeskyttet med et passord, kan folk leech din Wi-Fi, bruke den til ulovlige aktiviteter (som du vil bli skylden for, siden det er din IP-adresse ) eller til og med stjele informasjonen din. Det er sikkerhetsproblemer med trådløs kommunikasjon, men så lenge du ikke legger bekvemmelighet over sikkerhet, blir du helt fint.

Wired vs. Wireless: What kind of connection do I need?
Trådløse tilkoblinger kobles i stedet for i luften.

Flytter tilbake til fart – Hvis du har en tilkobling raskere enn 20 Mbps (megabits per sekund), går du glipp av å holde deg til Wi-Fi. En Ethernet-kabel maksimerer din potensielle hastighet og båndbredde, og du trenger ikke å være sikker på at folk får uautorisert tilgang til nettverket ditt. I tillegg er forbindelsen ganske enkelt stabilere – den beveger seg gjennom en ledning i stedet for luftbølgene. En trådløs tilkobling kan føre til inkonsekvent datahastighet og til og med tilkoblingsproblemer på eldre rutere.

En annen faktor å vurdere er kostnaden. En trådløs trådløs router kan koste ganske mye penger – forholdsvis er ethernetkabler billige. En 100 ft Ethernet-kabel kan koste mindre enn tjue dollar.

For mobilenheter og bærbare datamaskiner, bruk et godt sikret Wi-Fi-nettverk. For spillkonsoller og stasjonære datamaskiner, bruk ethernet-kabler. Det er ingen grunn til å velge en over den andre når du kan få det beste fra begge verdener.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt