Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hva er forskjellen mellom VGA, HDMI og DVI?What’s the Difference Between VGA, HDMI and DVI?

The Difference Between VGA, HDMI and DVIThe Difference Between VGA, HDMI and DVIThe Difference Between VGA, HDMI and DVI
Illustrasjon: Gordon McAlpin

Det er nesten sikkert at forbindelsen mellom skjermen og PCen din er en av tre typer kabler: VGA, HDMI og DVI. Så hva er forskjellen?

VGA er den eldste standarden på de tre, som ble introdusert i 1987. VGA håndterer bare video og ikke lyd, inneholder ingen sikkerhets- eller digital rettighetsadministrasjon, og er et analogt signal, noe som betyr kvaliteten på kabelen, kvaliteten på tappene, og avstanden fra PC til skjerm kan alle ha en effekt på videokvalitet. Hvis kontakten din har små tommelskruer ved siden av kabelen, og ser ut som den venstre grafikken, er det VGA.

HDMI, som først ble vist i 2003, finnes ofte på moderne TV, men er også på de fleste nyere PC-skjermer, og blir raskt nødvendig hardware på de fleste bærbare datamaskiner. HDMI er en digital standard, noe som betyr at tilkoblingen er enten på (1) eller av (0). Kvaliteten på kabelen, avstanden fra maskinen til skjermen og typen av metall i kontakten er nesten praktisk talt irrelevant (så ikke betale mye for HDMI-kabelen!) HDMI kan også håndtere sikkerhet, noe som betyr at visse typer signaler, for eksempel betal-TV, kan blokkeres fra å reise langs en HDMI-kabel. HDMI håndterer lyd og video, slik at en skjerm med hodetelefonkontakt og en HDMI-kabel kan sende lyd fra den bærbare datamaskinen. HDMI ser ut som den midtre grafikken.

DVI ble oppfunnet i 1999 og ligner både VGA og HDMI. Den kan konfigureres for digital, analog eller begge deler; den kan håndtere digital rettighetsadministrasjon; og den kan konverteres til både HDMI og VGA via en omformerskabel eller dongle (liten omformer). Mer enn sannsynlig har skjermkortet ditt en HDMI og en DVI-kontakt, eller den ene eller den andre, og vil ofte sendes med den nødvendige dongelen. Det støtter ikke lyd som HDMI gjør, og ser ut som det riktige bildet over.

Nå vet du forskjellene mellom hver av disse typer kabler, og plusser og minuser av hver. Vurder deg selv utdannet på videokontakter!

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt