Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Forskjeller mellom prosesser og tjenester i WindowsDifferences Between Processes and Services in Windows

Når du åpner oppgavebehandling, merker du kategorien Prosesser, som viser programmene du har åpnet, og kategorien Tjenester, som viser … hva, akkurat?

For å svare på det spørsmålet, må vi se på prosessoren.

What's the Difference between Windows Processes and Services?
Et diagram over hvordan en prosessor fungerer.

Oh gutt, prosessorer.

Prosessorer har, som du vet, kjerner. Typisk flere kjerner – AMD-prosessorer liker å ha 4 til 8, og Intel-prosessorer liker å ha omtrent samme mengde.

En kjerne er den delen av prosessoren som gjør arbeidet. Tråder, derimot, er oppgaver som hver kjerne er gitt – i det siste ville en kjerne stemme overens med en tråd, men Intels hyperthreading tillater en kjernen å jobbe på flere prosesser samtidig. Hyperthreading gjør en single core handling som to eller flere virtuelle kjerner – så på datamaskinen din, antar du at du har en ekstra kjerne.

I motsetning til popular tro er det meste av det du gjør på en datamaskin ikke multitasking. De fleste brukerne er på dual-to-quad-kjerneprosessorer, og når du passerer to-til-fire prosesser (hint: du er allerede lenge forbi det), er du ikke multitasking lenger. Dette er imidlertid ikke en dårlig ting, og det er en grunn du ikke legger merke til – disse kjernene er juggling dine prosesser så fort at, for de menneskelige sansene, forskjellen er unnoticeable – og selvfølgelig når du gjør det Legg merke til lag, disse prosessene går åpenbart litt langsommere enn vanlig.

Men prosesser og tjenester behandles det samme av prosessoren din, men ikke operativsystemet ditt. Forskjellen mellom en prosess er at den manifesterer seg i et program som du direkte samhandler med, som din nettleser eller din IM-klient. En tjeneste overholder ikke de samme reglene, og den går vanligvis utenfor din direkte interaksjon – alltid på antivirus, systemklokken din, ting som det.

Så, i utgangspunktet, forskjellen mellom en prosess og en tjeneste er at du roter med en hele tiden, men vanligvis ikke ring den andre som ofte. Du kan administrere tjenestene dine ved å søke etter Tjenester i kontrollpanelet og velge hvilke tjenester som starter, og når de starter. Pass på at du ikke snakkes med en tjeneste, med mindre det forårsaker et problem, eller du vet hva du gjør – skraping av viktige tjenester kan krasje operativsystemet ditt, og ingen vil ha det.

What's the Difference between Windows Processes and Services?
Prosessene i Windows Task Manager.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt