Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Hur jag väljer rätt laptop?How do I Pick the Right Laptop?

Välkommen till en serie artiklar om din dator och varför det kanske inte går så snabbt som du vill. Även den nyaste datorn, särskilt en allt-i-ett-modell som en Dell eller en HP, kan ha de så kallade flaskhalsar, som kallas för en flasks smala nacke. Dessa nyckelområden på din dator är mest mottagliga för att orsaka prestandaproblem, och vi anser att du bör bli medveten om dem och hur man förhindrar dem från att sakta ner datorn. Dessa artiklar hjälper dig när du köper en ny dator och när du optimerar en som du redan äger.


PC Perfomance Bottleneck # 5:
Hur väljer jag rätt bärbar dator?

Så du är ute efter en ny bärbar dator! Även om det är möjligt, om du är lite teknisk kunnig, att sätta ihop din egen stationära dator, är bärbara datorer ett annat djur. Du köper dem alla på en gång, och du håller fast med vad tillverkaren ger dig. Här är några viktiga flaskhalsar att leta efter när du är på jakt, så du är inte fast i något som kommer att sakta ner i stället för att öka din produktivitet!

Låt oss först definiera några villkor: en netbook är en liten dator med en liten skärm. Den är konstruerad för lätthet, bärbarhet och lång batteritid. Det är bra för en första dator, för frekventa resenärer, och för människor som gör allt, till och med ordbehandling, inuti en webbläsare. En bärbar bärbar dator kallas en bärbar dator eller anteckningsbok.

Skärmen
Små skärmar, speciellt på netbooks, kan vara en allvarlig flaskhals, helt enkelt för att flytta fönster runt på en liten skärm med lägre upplösning kan kosta dig mycket tid och öka frustrationen. Ofta är webbplatser inte optimerade för en så liten skärm, så du gör en hel del rullning för att läsa allt. Uppsidan är att din lilla skärm kräver mindre batteri för att hålla den tänd. Jag föredrar 17 “skärmar för att göra mitt arbete, och det minsta möjliga är att jag får en hemsk batterilivslängd.

Batteriet
Netbooks är utformade för att köra länge på ett enda batteri. Även om de är undertryckta på många sätt inkluderar de kraftfulla batterier som inte behöver jobba för hårt – så att du ibland kan få 8 timmars liv eller mer utan att behöva plugga in. Det är en riktig lättnedgång när du har en fullstor laptop som har bara två timmar från ett vägguttag. Du kan inte jobba någonstans du vill, eftersom du alltid letar efter en plats som har makt. Även platser med gratis WiFi, som McDonalds, har inte ofta strömuttag.

Observera att batteriet som medföljer din bärbara dator inte alltid är det största du kan få. Leta efter ett batteri från tredje part som har fler celler i det och därmed mer liv. Ett sådant batteri kommer ofta att vara tyngre än din befintliga, vilket kommer att öka till din maskin. Se avsnittet om vikt för varför det kan vara en dålig sak.

Kolla in vårt Batteri Optimizer för att få mer batteritid mellan laddningarna. Det kan verkligen göra skillnaden när du är borta från ett uttag!

Bagge
Även om netbooks har vanligtvis 2 GB (gigabyte) RAM eller minne och har Windows XP på dem för hastighetsändamål, kan bärbara datorer i full storlek ha 4 GB eller mer och Windows 7. Kolla in den här artikeln för mer om RAM och din drift systemet. Bottom line: Om din maskin har ett 32-bitars operativsystem, leta efter en med 3 GB RAM; om det har 64-bitars, få en med så mycket RAM som du kan hitta. Du märker en stor prestandaförbättring på en bärbar dator.

CPU
Tidigare var bärbara processorer ( hjärnorna på din dator ) svagare och enkla kärnor, så de släpade bakom sina skrivbordsmotorer. Det här är inte längre fallet: även billiga bärbara datorer kan ha dubbla kärnor eller bättre CPU: er, vilket betyder att de kan bearbeta flera instruktioner åt gången. Bärbara datorer kan bli ganska snabba! Observera att om du går på nätboksleden, tillsammans med den mindre skärmen jag pratade om ovan, kommer din CPU att bli underpowered. Även om allt du använder det för är webbläsning, försöker du spela ett Flash-spel i Chrome eller Firefox kommer att sakta ner din maskin till en krypning. Din bästa satsning är att få en bärbar dator i full storlek för datorändamål och titta på en surfplatta för ren surfning. Även om flertalet tabletter inte stöder Flash. Det är en kompromiss.

Vikt
Många extrafunktioner kan lägga till en massa vikt på din maskin, vilket kan orsaka problem när du reser. Ibland är en lätt, tunn maskin vad du vill om du är en frekvent resenär, men du offrar funktioner i processen. Det är upp till dig att balansera maskinens ljushet med funktioner du absolut måste ha. Observera att ett batteri med längre livslängd (fler celler) kommer att bli tyngre än ett med kortare livslängd. Sammantaget är en maskin 10 pund eller mindre idealisk. 14 pund eller mer och du trycker på den.

Produktion
Du vill ha en maskin med HDMI ut. Det betyder att den kan producera i hög def med en universal kabel som är väldigt lätt att komma med, och att de flesta TV-apparater och projektorer har. Varför behöver du HDMI-ut? Att göra presentationer! Detta har hänt mig förut: Jag hade fel VGA-out-kabel för projektorn jag försökte använda. Prata om dina flaskhalsar! Varför annars behöver du det? Titta på shows som köpts från Amazon eller iTunes på din TV i high-def istället för på din lilla bärbara skärm. Att ha en maskin med HDMI ut löser så många problem.

Ovanstående är de viktigaste funktionerna du behöver öga när du går till en ny bärbar dator, för att minimera flaskhalsar och se till att du får max av din maskin. Och förvänta dig inte att bryta banken: Min laptop, köpt sen i fjol, har allt jag vill ha och var bara 650 dollar. Det är inte dåligt, är det?

Jag är inte redo!
OK, så du är inte redo att uppgradera din bärbara dator och vill optimera din befintliga. Driver Reviver är ett sätt att hålla reda på de senaste bärbara datorerna, för att se till att din befintliga maskin körs så smidigt som möjligt. Skanningen är gratis, så prova!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt