Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Tio Användbara Kommandotolken Instruktioner i WindowsTen Useful Command Prompt Instructions in Windows

Tio användbara kommandoradinstruktioner

Kör inte bort bara för att “Command Line” finns i titeln. Dessa instruktioner, som är inmatade i ett speciellt fönster som heter Kommandotolken, är lätta att utföra, lätt att förstå och hjälper till mycket när du hanterar din dator. Först av, låt oss börja med att låta dig veta hur man kommer in i kommandotolken, så du kan ange en kommandoradsinstruktion.

Nå Kommandotolken

  • Klicka på Start ( Windows-tangent + X i Windows 8)
  • Klicka på Sök
  • Skriv CMD och tryck på Enter


Ten Useful Command Prompt Instructions
Så här ser kommandotolken ut utan adminåtkomst. Ditt användarnamn kommer att vara där, självklart.

Observera att många av dessa kommandon kräver att du öppnar Kommandotolken som administratör, vilket innebär att du måste vara inloggad som administratör eller känna till lösenordet. För att öppna en kommandotolk som administratör håller du ned Ctrl + Shift + Enter efter att du har skrivit CMD i det tredje steget ovan. Du måste ange lösenordet eller verifiera detta med användarkontokontroll .


Ten Useful Command Prompt Instructions
Och här är det hur det ser ut med adminåtkomst.

När du har kommandotolken öppen, kolla in dessa kommandon:

sfc / scannow

Detta kommando tjänar funktionen att skanna, reparera, ersätta och återställa eventuella skadade, saknade eller ändrade operativsystemfiler. Med hjälp av det här kommandot kan du hjälpa till med återställning från ett virus eller något annat som kan orsaka prestandafrågor.

ipconfig

Med det här kommandot kan du kontrollera dina anslutningar. Relativt enkelt – gör det om du tror att det finns några problem med någon av dina anslutningar.

ping

Pinging är ett enkelt sätt att kontrollera om du är ansluten till internet och också ett bra sätt att se kvaliteten på din anslutning till en viss webbplats eller server. Skriv in “ping reviversoft.com” och se vilka resultat du får!

msconfig

Det här öppnar en meny med startalternativ – inklusive vilka tjänster som startar när du slår på datorn – vilket kan vara mycket användbart om du plågas med långsam starttider eller allmän lag medan du använder datorn.

cleanmgr.exe

Detta kommer att köra ett program för diskrening på datorn, vilket frigör utrymme på hårddisken och kan också öka prestanda.

chkdsk

Det här kommer att köra en diskkontroll, vilket löser eventuella problem med hårddisken. Varning: Det här tar en riktigt, riktigt lång tid och det kommer att lagra datorn. Det är en bra sak att göra om och om igen.

desk.cpl

Detta öppnar en skärm som låter dig ändra din bildskärm, visningsorientering och skärmupplösning.

Start

Vet namnet på en programfil men tycker inte om att söka efter det? Skriv bara in namnet på rätt körbar efter start, så är det bra att gå. Om du använder Google Chrome, skulle ett bra exempel vara:
starta chrome.exe

perfmon / res

Detta öppnar din resursövervakning och visar din nuvarande systemprestanda. Medan resursövervakaren liknar uppgiftshanteraren är resursmonitorn mycket specifik om vad de aktiva processerna och tjänsterna gör och vilken effekt de har på din prestation – hitta vad som har bromsat ner dig genom att använda detta.

dxdiag

Sist men inte minst, vad händer om du har grafikproblem när du tittar på en film eller spelar ett spel? DirectX är den programvara som handlar om hur ditt grafikkort visar vad som finns på din bildskärm, och när du skriver in dxdiag öppnas några användbara diagnostik som kan hjälpa dig att få ditt problem fixat.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt