Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till “Worker Ogiltig” Blue Screen of Death felA Guide to the “Worker Invalid” Blue Screen of Death Error

Felnamn: WORKER_INVALID (0x000000E4)


WORKER_INVALID
Arbetare ogiltig. Ibland visas upp som 0x000000E4.

Bra jobb med att dokumentera den felaktiga Blue Screen of Death (BSoD) som köpte dig här: WORKER_INVALID. Ibland visas den endast med sin felkod: 0x000000E4.

För det har jag goda nyheter: en, din dator är inte död än, och två, jag är här för att hjälpa dig att fixa den.

Låt oss börja med grunderna.

BSoDs händer när Windows ges en instruktion som den inte kan följa, så den vänder ut och stängs av eftersom den inte vill spränga. Ibland kan det hända slumpmässigt och det kommer inte att återupprepas – andra gånger kommer det att hända när du försöker göra en viss uppgift. Om du är särskilt olycklig kommer det att hända konstant, till den punkt där din dator blir oanvändbar. Medan BSoD inte betyder att din dator är död, bjuder de aldrig på goda nyheter till sina tittare – och på grund av sin abrupta natur tenderar de att skrämma de obehagliga användare som stöter på dem. I Windows 8 ersatte de BSoD med en mycket snyggare skärm.


WORKER_INVALID
Ett exempel på en Windows 8 BSoD

Vilket, medan det inte kommer att orsaka samma typ av panik som den klassiska BSoD skulle, det är fortfarande inte något du vill plåga dig när du bara försöker använda din dator. WORKER_INVALID-felet händer när ditt minne innehåller ett “verkställande objekt” som inte borde vara där, eller när en arbetstagareobjekt som redan fungerar är i kö igen.

Innan du börjar panikar, finns det en chans att WORKER_INVALID är en “falsk” BSoD orsakad av ett program du har installerat. “False” BSoD är oavsiktliga bieffekter av dåligt optimerade program, och för Windows 7 och 8 finns det några program som fungerade bra på den tidigare versionen som inte fungerar längre. Windows 8 har i synnerhet många kompatibilitetsproblem på grund av hur ung det är jämfört med sin äldre bror, Windows 7

Ett sådant program är AVG, och med hjälp av följande länk kan du få ett Remover Tool för att få bort det från ditt system. Det rekommenderas också att du använder ett annat antivirus – personligen föredrar jag Avast – att skanna efter virus och Malwarebytes för att söka efter skadlig kod. Virus och malware är två olika saker, och de kan båda orsaka “falska” BSoDs.

När du har gjort allt det borde du inte ha några fler problem om du har att göra med en “falsk” BSoD.

Därefter måste du ta en titt på dina drivrutiner och uppdateringar.

Drivrutiner är instruktioner för hur maskinvaran fungerar med din dator – musen har till exempel en drivrutin som låter dig använda den markören för att sväva över mina ord. Det finns också drivrutiner för grafikkort – som styr vad du ser på den här skärmen – och bara om alla andra viktiga aspekter av din dator. BSOD kan orsakas av felkonfigurerade eller föråldrade drivrutiner, så du måste uppdatera dem.

Först, slå F4 (eller en annan nyckel som kommer att synas på skärmen) när du startar upp i Windows för att välja Säkert läge med nätverk från dina startalternativ. Använd Säkert läge genom att gå till Enhetshanteraren:

  • Klicka på Start ( Windows-tangent + X i Windows 8)
  • Klicka på Sök
  • Skriv Enhetshanteraren
  • Klicka på sökresultatet och få Windows att uppdatera var och en av dina drivrutiner

För grafikkort och headset, som får drivrutinsuppdateringar mycket ofta, besök tillverkarens hemsida själv för att ladda ner och installera de nya drivrutinerna själv.

Du kan också använda Driver Reviver för att uppdatera alla dina drivrutiner i ett steg. Denna applikation gör ett bra jobb med att minska BSoDs.

När du har verifierat att alla drivrutiner uppdateras använder du Windows Update för eventuella systemuppdateringar som du har missat, och när datorn startas om igen, se om du kan gå utan att stöta på BSoD igen.

Om WORKER_INVALID-felet returnerar måste du ringa Microsoft eller din datorproducent för att få hjälp med din situation. Följ deras anvisningar exakt, och du borde ha det bra.

Steve Horton

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.