Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Om Dock och Launchpad i OS X Mountain LionAbout the Dock and Launchpad in OS X Mountain Lion

Hamnen

Docken är stapeln av ikoner som sitter längst ner på skärmen på din Mac, uppdelad i två sektioner av en rad. Tänk på det som en genvägsfält – den vänstra sidan är ett genvägsområde för applikationer (eller “apps” för korta), medan -höger sida är för filer och mappar, tillsammans med papperskorgen.

Launchpad

Varje applikation på din Mac kan hittas i ett område som heter Launchpad – du kan komma dit genom att klicka på raketikonen i din dockningsstation. Här ser du ett skärmgrid som innehåller alla program som är installerade på din Mac. Men du vill inte verkligen söka igenom alla dessa applikationsikoner varje gång du vill starta din favoritapp, och det är här dockan kommer till hands. Klicka bara och dra ikonen på varje ofta använd app ner till vänster på dockan, och en genväg till den kommer att stanna där för din bekvämlighet. Du kan också flytta ikonerna i både dockan och startfältet i vilken ordning du vill, genom att dra dem runt.

About the Dock in OS X
Launchpad

När en appikon i dockan klickar, börjar den studsa och appen öppnas. Ett litet ljus visas under ikonen för att indikera att det körs. Om du vill avsluta en app kan du göra det genom att klicka och hålla (eller högerklicka) ikonen och klicka på Avsluta . Ibland kan dock en app sluta svara och inte kunna sluta. Om så är fallet, vänta en minut eller så. Ofta är appen helt enkelt upptagen med att göra något, och kommer snart att bli responsivt igen. Om appen fortfarande inte svarar efter att du har väntat kan du dock tvinga den att sluta genom att hålla Alternativ när du klickar på Avsluta , ändra den till Force Quit . Det här bör stänga appen omedelbart.

Dockets högra sida kan hålla filer och mappar. Mappar som dras till höger om dockan blir “stackar” – helt enkelt en användbar metod för att snabbt visa filer och mappar i dockan.

Två staplar finns som standard i dockningen: dokument och nedladdningar. Dra helt enkelt fler filer och mappar till bryggan för att skapa fler staplar. Högerklickning på en stapel ger dig möjligheter att visa det och hur du sorterar det. Det kan hända att fläktvisningen är bra för mappar med några få saker i dem, medan rutnätet är bättre för mappar med många objekt.

About the Dock in OS X
Hamnen

Dockets högra sida har ett annat syfte. Om du har ett fönster öppet, men behöver inte det just nu och vill ha en plats för att uttrycka den så att den är ur vägen kan du krympa ner den till en ikon i dockan. Du kan göra detta med hjälp av kontrollerna längst upp till vänster i varje fönster. Den röda knappen stänger fönstret, den gula knappen minimerar den till dockan och den gröna knappen ändrar fönstret för att passa innehållet som visas i det.

Inställningar för dockan själv finns i Systeminställningar , men vissa är också tillgängliga genom att högerklicka på linjen som skiljer dockans vänstra och högra sida. Du kan också justera dockningsstorleken genom att dra denna linje upp eller ner för att göra dockningsikonerna större eller mindre.

Was this post helpful?
Yes
No

Rekommenderas av ReviverSoft

MacReviver

MacReviver innehåller alla de viktiga verktyg som hjälper dig ren, optimera och underhålla din Mac och återställa dess prestanda och stabilitet.

ladda ner nu

Har du problem med din Mac?

Ta en gratis genomsökning för att ta reda på hur du kan städa upp och återuppliva din Mac.

ladda ner nu

Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt