Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Joli OS – ett bra alternativ till WindowsJoli OS – A Great Alternative to Windows

Joli OS – Ett bra alternativ till Windows

Illustration: Gordon McAlpin

Om du har en dator som är tio år gammal eller mer, kommer Windows Vista eller 7 inte att köras på det, och Windows XP är bara inte ett modernt operativsystem. Lyckligtvis finns det ett alternativt OS där ute som är utformat för riktigt gamla datorer, netbooks, student-datorer och så vidare. Det heter Joli OS . Det är molnbaserat och mycket enkelt att använda – påminna om hur en iPad-skärm ser ut. Eftersom det är molnbaserat kräver det att Internet körs hela tiden, så du vill köra trådbundet eller trådlöst internet till maskinen.

INSTALLERAR JOLI OS

Installera Joli OS är super lätt. Du har två alternativ: du kan köra den tillsammans med vilken version av Windows som finns där, för att växla mellan dem, eller du kan bli av med Windows helt och bara köra Joli OS. Nästa vecka installerar jag Joli OS på min sons första dator.

Som alltid när du installerar ett nytt operativsystem, var säker och säkerhetskopiera alla dina filer först.

Längsgående fönster

För att installera tillsammans med Windows, gå hit och klicka på knappen för vänstra nedladdning. Kör installatören och följ bara instruktionerna.

I platsen för Windows

Att installera i stället för Windows är lite knepigare. Du behöver en dator med cd-bränningssoftware (Windows 7 har den inbyggd) och en tom skiva. Ladda ner ISO via den högsta nedladdningsknappen här och bränn den till skiva, och starta om din gamla dator. Tryck på F2 när det börjar skriva in BIOS, och ändra startordningen för att starta från CD först. Spara och avsluta, och installationsprogrammet körs från skivan.

Denna metod kan också utföras med en USB-tumdrivenhet på minst 1 GB eller större. Kolla på denna sida för instruktioner om hur du gör det.

EFTER DU INSTALLERAR JOLI OS

När Joli OS har installerats märker du att det är färgstarkt och ikonbaserat, precis som en iPad. Du har snabba länkar till saker som en webbläsare och DropBox. Och om du släpper filer till DropBox från någon annan dator visas de automatiskt här. Joli OS är en förenklad version av Linux som inte kräver någon teknisk know-how alls … och det går mycket snabbt på även de äldsta av datorer.

Lycka till!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt