Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR BlåskärmA Guide to the KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR Blue Screen of Death

Felnamn: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR

STOP-kod: 0x0000007a

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR Blue Screen of Death inträffar när Windows har problem med att läsa något som hålls i minnet korrekt. Detta kan gälla för båda typerna av minne: lagrat minne på hårddisken, men också dynamiskt minne i din RAM, vilket vanligtvis kallas för tekniker som “minne”.

Lyckligtvis har den här två väldigt enkla lösningar, och om de inte fungerar har du helt enkelt defekt maskinvara. Lösningarna är nedan, men först kommer jag att ge dig några skärmdumpar av vad det här felet ska se ut.

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
Det här felet ses i Windows 8.

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
Det här felet ses i äldre versioner av Windows.

Den första möjliga lösningen är att din hårddisk är den som orsakar problemet. För att kontrollera om hårddisken orsakar problemet i Windows XP, Vista eller 7, öppna en Windows Search ( Windows Key + F ) och skriv in “chkdsk”. Utför det – du kan inte köra en diskkontroll medan du aktivt använder Windows, men du kan schemalägga det för att starta automatiskt nästa gång datorn är påslagen. Omslut vad du behöver och starta om – diskkontrollprocessen kan ta mycket lång tid, särskilt på stora och / eller långsamma hårddiskar. Titta på någon TV, spela ett spel, ta en tupplur … oavsett vad du vill passera tiden.

För att göra detta i Windows 8, öppna Windows-sökning ( Windows Key + F ) och skriv sedan ‘cmd’. Högerklicka på kommandotolken och välj “Kör som administratör” från fältet längst ner på skärmen. Du måste tillhandahålla administratörsautentisering och sedan Kommandotolken kommer att komma upp. Skriv kommandot “chkdsk C: / f / r / x” där ‘C:’ är bokstaven för den enhet du vill undersöka eller reparera. Det här brukar driva “C:” men det kan vara annorlunda i ditt fall.

När diskkontrollen är klar startar datorn automatiskt om. Skivkontrollen löser eventuella problem som det stöter på hårddisken – och det kommer sannolikt att stöta på vissa, även om de inte är orsaken till det här felet.

Den andra möjliga lösningen är att din RAM orsakar problemet. RAM står för Random Access Memory, och Windows använder konstant användningen av det för att hålla flera program kör och hålla flikar på viktiga systemdata. För att kontrollera om en av dina RAM-pinnar orsakar problemet, öppna en annan Windows-sökning och skriv in Memory Diagnostics Tool . Det som följer liknar diskkontrollprocessen – du kan omstart omedelbart för att kontrollera ditt minne eller du kan schemalägga det för nästa gång datorn är på. Spara det du behöver och kör Memory Diagnostic.

När båda processerna är färdiga bör du kunna avgöra vad som orsakar problemet. Om minnesdiagnostiken inte flaggar några problem med din RAM, är din hårddisk den skyldige. Om det emellertid finns problem, betyder det att du har defekt RAM som behöver tas bort eller ersättas.

Om du använder en bärbar dator – eller om du helt enkelt inte vet hur du byter ut RAM – ring din tillverkare eller en tekniker för att hjälpa dig härifrån. Du har gjort din del.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt