Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Välja mellan fasta och trådlösa anslutningarChoosing Between Wired and Wireless Connections

När du bestämmer internetanslutning för dig själv eller ditt hushåll, vill du säkert veta vad som är bättre: kör en Ethernet-kabel genom huset eller använd en Wi-Fi-signal från var som helst inuti den?

Varför inte båda?

Wired vs. Wireless: What kind of connection do I need?
Kabelanslutna anslutningar använder Ethernet-kablar som dessa.

Kabelanslutna förbindelser erbjuder överlägsen hastighet och stabilitet, och är mindre benägna att bli avbrutna, t.ex. En Ethernet-kabel fungerar vanligtvis var som helst från 100 mebabit till 1 Gigabit per sekund – dock är de flesta Internetanslutningar inte så höga. Om du arbetar med uppringning, DSL eller lågbandsledning, bryr du inte ens att använda trådbundna för hastighetsfördelar.

Trådbundna nätverk kan säkras med en enkel brandvägg på datorerna med den – trådlösa nätverk kan vara lite svårare. Om din router inte har en inbyggd brandvägg måste du se till att de anslutna enheterna har en installerad – och att någon inte får obehörig åtkomst till din router.

Routersäkerhet är bäst med WPA-PSK och andra sådana standarder. WEP-standarden är dock extremt lätt att knäcka, och om din router är helt obeskyddad med ett lösenord, kan folk leech din Wi-Fi, använda den för olagliga aktiviteter (som du kommer att klandras för, eftersom det är din IP-adress ) eller ens stjäla din information. Det finns säkerhetsproblem med trådlös kommunikation, men så länge du inte lägger bekvämligheten över säkerhet, blir du helt bra.

Wired vs. Wireless: What kind of connection do I need?
Trådlösa anslutningar ansluts istället i luften.

Flytta tillbaka till hastighet – om du har en anslutning som är snabbare än 20 Mbps (megabits per sekund) saknar du ut med Wi-Fi. En Ethernet-kabel maximerar din potentiella hastighet och bandbredd, och du behöver inte vara säker på att människor får obehörig åtkomst till ditt nätverk. Dessutom är anslutningen helt enkelt stabilare – den färdas genom en tråd istället för luftvågorna. En trådlös anslutning kan leda till inkonsekventa datahastigheter och jämn anslutningsproblem på äldre routrar.

En annan faktor att överväga är kostnaden. En trådlös trådlös router kan kosta lite pengar – jämfört med Ethernet-kablar är det billigt. En 100 ft Ethernet-kabel kan kosta mindre än tjugo dollar.

Använd ditt välutrustade Wi-Fi-nätverk för dina mobila enheter och bärbara datorer. För din spelkonsol och stationära datorer, använd Ethernet-kablar. Det finns ingen anledning att välja över varandra när du kan få det bästa av båda världarna.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt