Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till CRYPTO_SELF_TEST_FAILURE Blåskärm felA Guide to the CRYPTO_SELF_TEST_FAILURE Blue Screen of Death Error

Felet CRYPTO_SELF_TEST_FAILURE BSOD (Blue Screen of Death) kan uppstå under initialiseringsprocessen för Windows Vista, Windows 2008 och Windows 7 och 8. Denna fel uppstår när drivrutinen som hanterar kryptering inte fungerar korrekt eller är skadad. Detta fel resulterar i att datorn plötsligt stängs av för att förhindra skador och undviker eventuell förlust av data från olagrat arbete.

BSOD

Detta fel uppstår på grund av ett fel i det obligatoriska algoritmets självtest i det kryptografiska delsystemet. De kryptografiska självtesten är före operationella tester som utförs efter att datorn är påslagen och körs utan operatörsintervention.

Detta BSOD-fel är också känt som CRYPTO_SELF_TEST_FAILURE och “STOP 0x00000123”. Vissa användare av Windows har rapporterat det här felet, som normalt visas på skärmen under systemets initialisering.

Du kan lösa problemet med CRYPTO_SELF_TEST_FAILURE BSOD genom att installera de senaste Windows-programuppdateringarna. För att installera uppdateringar manuellt, öppna Internet Explorer (IE), klicka på Säkerhet och Windows Update och följ sedan anvisningarna och anvisningarna som visas på skärmen. När du använder IE 7 eller dess äldre versioner, öppna webbläsaren, klicka på Verktyg och sedan Windows Update. Du bör installera både kritiska och icke-kritiska programuppdateringar

Du kan också lösa detta fel genom att ta bort den senaste installerade applikationen, hårdvaran eller drivrutinen. För att avinstallera hårdvaran eller drivrutinen som orsakar felet i Windows 8, tryck på Windows-tangenten och X tillsammans, klicka på Kontrollpanelen och välj sedan Program och funktioner. Markera programmet för avinstallation med piltangenten och klicka sedan på Avinstallera. I Windows XP, Vista och Windows 7 kan avinstallationsprocessen göras genom att successivt klicka på Start, Kontrollpanelen, Lägg till eller ta bort program för Windows XP och Program och funktioner för Windows 7 och Vista och sedan välja programvaran för avinstallation och klicka på Ta bort / Avinstallera.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.