Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till VIDEO_TDR_FAILURE Blåskärm felA Guide to the VIDEO_TDR_FAILURE Blue Screen of Death Error

VIDEO_TDR_FAILURE

Det finns många Blue Screen of Death-fel som kan uppstå av många anledningar. Vad som händer med en blå skärm av död är att datorn stannar all operation, och istället för att stänga av helt kommer en blå felskärm att dyka upp och visa felet som uppstod. Det är genom detta specifika fel att du kan bestämma vad som gick fel. Tyvärr kommer många av dessa fel inte att betyda mycket för dem som inte är mest tekniskt medvetna.

Vad betyder VIDEO_TDR_FAILURE-felet?

Ett sådant fel som kan dyka upp på en blå skärm kommer att vara en som läser “VIDEO_TDR_FAILURE”. Detta ses normalt bara med användare som kör Windows 7 eller senare. Det finns flera orsaker till det här felet, så om du anlitar en datorreparationsprofessor för att diagnostisera och behandla problemet inte är i ditt bästa intresse finns det steg du kan ta för att hitta och både eliminera och förebygga problemet.

Det första du behöver veta är att det här felet avser ett problem med grafikkortet och att din bildskärmsdrivrutin misslyckades. Skärmdrivrutinen i ditt grafikkort kan vara problemet, vilket indikerar att du måste uppdatera drivrutinen. Beroende på vilken typ av grafikkort du har (populära märken inkluderar ATI och NVIDIA) kan du behöva hitta och besöka företagets hemsida för att ladda ner den senaste drivrutinen. Tillverkarens webbplatser ger dig ofta en guidad blankett som du behöver fylla ut baserat på ditt system för att hitta den förare som fungerar bäst för dig.


VIDEO_TDR_FAILURE
Se NVIDIA: s guidade uppdateringswebbplats för nedladdningar.

Andra orsaker och möjliga lösningar för VIDEO_TDR_FAILURE-felet

Överhettning av kort och damm kan också vara en annan källa till problemet. Se till att kortet i det här fallet är fria från damm med burkstoft eller kyls ordentligt med en fläkt kan bidra till att eliminera VIDEO_TDR_FAILURE-fel.

En annan orsak kan vara felet på hårdvaran själv, vilket innebär att du kanske behöver köpa ett nytt grafikkort eller eventuellt andra komponenter som är relaterade till det. Ett bra sätt att bestämma problemet är genom ett gratis videostresstest som utförs på ditt system. Du kan få gratis stresstest från olika webbplatser och programvaror, inklusive GIMPS och FurMark, som finns online. En MemTest, som utförs på ett system omstart eller hämtat, kan testa minnet på din dator för att visa hur bra din dator körs på alla områden och kan indikera att datorn behöver mer RAM eller minne.

Några korta instruktioner för att köra en MemTest:

  • Vid systemstart kan du kringgå Windows-startskärmen (tangenterna för att göra det visas vanligen högst upp på skärmen) och välja alternativet för ett minnetest.
  • Alternativt klickar du på Start
  • Klicka på Kontrollpanelen
  • Skriv minne i sökrutan och tryck på Enter
  • Klicka på Diagnosera datorns minnesproblem
  • Välj att starta om nu och utföra testet, eller kör det nästa gång du startar om
  • Slutligen erbjuder webbplatser som www.memtest.org eller www.memtest86.com gratis nedladdningsbara minnetester som kan sparas på en CD eller en flash-enhet och köras på din dator.


VIDEO_TDR_FAILURE
Det här är FurMark-videostresstestprogramvaran, som kan optimeras för ditt system.

Att spänna på videokortet (med video eller spel som driver kortets kapacitet till eller över gränserna) kan orsaka många problem, och detta kan vara en av dessa som ett resultat. Se till att kortet är ordentligt avkylt (testning av komponenttemperaturer med programvara som SpeedFan kan hjälpa till) och kör de senaste drivrutinerna som är optimerade för att hårdvaran kan förhindra att det här felet uppstår.

Det finns få saker som är mer frustrerande än ett fel i Blue Screen of Death, vilket kan förstöra dina framsteg med en systemkrasch och indikera allvarliga problem. Att veta hur man fixar dessa och se till att de aldrig uppstår igen kommer att förlänga datorns liv och om problemet är korrekt identifierat, sänka kostnaden för onödiga komponenter eller en hel dator helt och hållet.

Om du har en annan Blå Dödsskärm, här är vår mästarlista över BSoDs och hur du fixar var och en.

Steve Horton

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt