Kesäale!
Jopa 40%: n alennus

Premium Suite -paketissa plus saada Parallels Toolbox VAPAA!

Tallenna
40
%
Pyrimme paikallistaa sivuillamme niin monella kielellä kuin mahdollista, mutta tämä sivu on tällä hetkellä kone Google-kääntäjän avulla. lähellä

Integroitu näytönohjain vs. Dedicated Graphics: Mitä eroa?Integrated Graphics vs. Dedicated Graphics: What’s the Difference?


Integrated Graphics
Kuva: Gordon McAlpin

Olipa sinulla pöytätietokone tai kannettava tietokone, koneesi näytönohjain tulee kahteen hyvin erilliseen makuun. Integroitu grafiikkalaitteisto jakaa tietokoneesi muistin muun tietokoneen kanssa. Toisin sanoen sillä ei ole omaa RAM-muistia. Dedicated grafiikkalaitteilla on oma muisti ja niillä voi olla jopa oma aivot, joita kutsutaan GPU- tai grafiikkakäsittely-yksiköksi.

Mitä tämä tarkoittaa sinulle? Integroidun grafiikan sisältävä tietokone rajoittaa koko PC: n koko muistin määrä. Muistin jakaminen merkitsee sitä, että aiot huutaa paljon aikaa, varsinkin kun sinulla on paljon grafiikkaa näytöllä. Muuta kuin muisti, integroitu grafiikka (tunnistetaan yleensä Intelilta) on tavallisesti huonompi laitteisto omille serkulleen. Vaikka et pelaa pelejä, integroidut grafiikat ja Windows eivät pidä toisistaan. Windows Aero -käyttöliittymä todella kärsii. Ja katselet elokuvaa tietokoneellasi samalla kun teet jotain muuta samaan aikaan? Unohda!

Tietokone, jolla on oma grafiikka, on oma muisti, joka ulottuu 512 megatavusta aina useisiin gigatavuiin. Pöytätietokoneessa oma grafiikka on omalla kortillaan, joka liitetään emolevyyn. Kannettavassa tietokoneessa, se on yhä osa emolevyä, mutta sen omat muistipiirit ovat sen vieressä. Dedikoitu grafiikka voi silti vaihdella laaja-alaisesti, mutta yleensä se ylittää integroidun grafiikan. Omalla RAM-muistilla tarkoitetaan, että järjestelmäsi ei taistele muistista grafiikkalaitteistolla. Omalla GPU-laitteella varustettu omaperäinen grafiikkalaitteisto tarkoittaa sitä, että et taistele tietokoneellasi myös CPU- aikaa varten. Joillakin harrastajilla on jopa kaksi erillistä näytönohjainta, joiden silta on ylimääräinen graafinen teho, eikä tämä menetelmä ole niin kallis kuin luulet.

Jokainen, joka haluaa monta tehtävää tai katsella elokuvia tietokoneellasi tai tehdä mitä tahansa 3D-grafiikan (kuten pelien) kanssa, haluaa hyvän näytönohjaimen työpöydälleen tai kannettavan tietokoneen, jolla on nVidia tai ATI tarra sitä. Nämä ovat kaksi tärkeintä grafiikan valmistajaa, ja tällainen tarra kertoo, että kannettava tietokone on omistettu grafiikka laivalla ja toimii hyvin.

Muista, että näytönohjaimen päivitys voi usein vaatia uutta virtalähdettä. Tarkista tarra vähimmäisjännitevarauksille ja tarkista virransyöttösi yläosa, kun avaat ensin kotelosi ja tarkista, onko virtalähde tarpeeksi hyvä.

Viimeinen ajatus: Jos sinulla on hidas tietokone, uusi näytönohjain ei ehkä ole vastaus. Yritä käydä läpi yhdeksän askeleemme ja katso, voitko korjata ongelman ilman päivitystä. Onnea!

Was this post helpful?
Yes
No

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta PC:n suorituskyky - Vapaa.

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta

PC:n suorituskyky - Vapaa.

Asenna Driver Reviver


Etkö löytänyt vastausta?
Kysy kysymys yhteisöömme asiantuntijoita ympäri maailmaa ja saada vastauksen hetkessä.

Kiinnitä se Pinterestiin

Muokkaa käännös
Machine käännös (Google):
Ladataan...
Kopioi editor
or Peruuta