Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Integrated Graphics vs Dedikerade Grafik: Vad är skillnaden?Integrated Graphics vs. Dedicated Graphics: What’s the Difference?


Integrated Graphics
Illustration: Gordon McAlpin

Oavsett om du äger en stationär dator eller en bärbar dator, kommer grafikhårdvaran i din maskin i två mycket tydliga smaker. Integrerad grafikhårdvara delar datorns minne med resten av datorn. Det har med andra ord ingen egen RAM. Dedikerad grafikhårdvara har sitt eget minne och kan till och med ha sin egen hjärna, kallad en GPU eller grafikbehandlingsenhet.

Vad betyder detta för dig? En dator med integrerad grafik begränsas av hur mycket minne hela datorn har. Delning av minne betyder att du kommer att vara bogged ner mycket av tiden, speciellt när du har mycket grafik på skärmen. Annat än minnet, har integrerad grafik (identifierad av vanligtvis från Intel) vanligtvis sämre hårdvara till sina dedikerade kusiner. Även när du inte spelar spel, integrerad grafik och Windows inte gillar varandra. Windows Aero-användargränssnittet lider verkligen. Och tittar på en film på din dator medan du gör något annat på samma gång? Glöm det!

En dator med dedikerad grafik har sitt eget minne, allt från 512 megabyte upp till flera gigabyte. På en stationär dator kommer dedikerad grafik att vara på sitt eget kort som pluggar in i moderkortet. På en bärbar dator är det fortfarande en del av moderkortet, men kommer att ha sina egna minneskort bredvid det. Dedikerad grafik kan fortfarande variera mycket i kvalitet, men generellt överträffar integrerad grafik. Har egen RAM betyder att ditt system inte kämpar för minne med grafikhårdvaran. Dedikerad grafikhårdvara med egen GPU innebär att du inte kämpar din dator för CPU- tid heller. Vissa entusiaster har till och med två dedikerade grafikkort med en bro mellan dem för extra grafisk kraft, och den här metoden är inte lika dyr som du tror.

Den som vill multitaskera mycket eller titta på filmer på din dator eller göra något som har att göra med 3D-grafik (till exempel spel) kommer att vilja ha ett bra grafikkort för skrivbordet eller en bärbar dator som har en nVidia eller ATI klistermärke på den. Det här är de två största grafikproducenterna, och en sådan klistermärke berättar att den bärbara datorn har dedikerad grafik ombord och kommer att fungera bra.

Tänk på att en grafikkortuppgradering ofta kräver en ny strömförsörjning. Kontrollera etiketten för minsta spänningskrav och kontrollera överst på strömförsörjningen när du först öppnar ditt fodral för att se om strömförsörjningen är tillräckligt bra.

En sista tanke: Om du har en trög dator kan ett nytt grafikkort inte vara svaret. Prova att springa genom våra Nio steg och se om du kan lösa problemet utan att behöva uppgradera. Lycka till!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt