Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Wat is het verschil tussen VGA, HDMI en DVI?What’s the Difference Between VGA, HDMI and DVI?

The Difference Between VGA, HDMI and DVIThe Difference Between VGA, HDMI and DVIThe Difference Between VGA, HDMI and DVI
Illustratie: Gordon McAlpin

Het is bijna zeker dat de verbinding tussen uw monitor en uw pc een van de drie soorten kabels is: VGA, HDMI en DVI. Dus wat is het verschil?

VGA is de oudste standaard van de drie, die in 1987 werd geïntroduceerd. VGA verwerkt alleen video en niet geluid, bevat geen beveiliging of beheer van digitale rechten en is een analoog signaal, dat wil zeggen de kwaliteit van de kabel, de kwaliteit van de pins, en de afstand van de pc tot de monitor kan allemaal van invloed zijn op de videokwaliteit. Als uw connector kleine duimschroeven heeft naast de kabel en eruit ziet als de linkerafbeelding, is dit VGA.

HDMI, dat voor het eerst in 2003 verscheen, is vaak te vinden op moderne televisies, maar staat ook op de meeste nieuwere pc-monitors en wordt op de meeste laptops snel vereiste hardware. HDMI is een digitale standaard, wat betekent dat de verbinding op (1) of uit (0) staat. De kwaliteit van de kabel, de afstand van de machine tot de monitor en het type metaal in de connector zijn allemaal praktisch irrelevant (dus betaal niet veel voor uw HDMI-kabel!) HDMI kan ook de beveiliging aan, wat betekent dat bepaalde soorten signalen, zoals betaal-tv, kunnen worden geblokkeerd voor reizen via een HDMI-kabel. HDMI zorgt voor zowel geluid als video, zodat een monitor met een hoofdtelefoonaansluiting en een HDMI-kabel geluid van uw laptop kan weergeven. HDMI lijkt op de middelste afbeelding.

DVI is uitgevonden in 1999 en is vergelijkbaar met zowel VGA als HDMI. Het kan worden geconfigureerd voor digitaal, analoog of beide; het kan omgaan met digitaal rechtenbeheer; en het kan worden geconverteerd naar zowel HDMI als VGA via een convertorkabel of dongle (klein omzetterapparaat). Meer dan waarschijnlijk heeft uw videokaart een HDMI- en een DVI-connector of een van de andere en wordt deze vaak geleverd met de vereiste dongle. Het ondersteunt geen geluid zoals HDMI, en ziet eruit als de juiste foto hierboven.

Nu kent u de verschillen tussen elk van deze soorten kabels en de plussen en minnen van elk. Beschouw uzelf als opgeleid op video-aansluitingen!

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer