Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Verschillen tussen processen en services in WindowsDifferences Between Processes and Services in Windows

Telkens wanneer u Taakbeheer opent, ziet u het tabblad Processen, met de geopende programma’s en het tabblad Services met de … wat, precies?

Om die vraag te beantwoorden, moeten we naar de processor kijken.

What's the Difference between Windows Processes and Services?
Een diagram van hoe een processor werkt.

Oh jongen, verwerkers.

Processors hebben, zoals u weet, cores. Typisch meerdere kernen – AMD-processors hebben graag 4 tot 8 en Intel-processors willen ongeveer hetzelfde aantal.

Een kern is het deel van de processor dat het werk doet. Threads zijn daarentegen opdrachten waaraan elke kern wordt gegeven – in het verleden zou één kern overeenkomen met één thread, maar Intel’s hyperthreading maakt het mogelijk dat één kern tegelijk aan meerdere processen werkt. Hyperthreading zorgt ervoor dat een enkele kern werkt als twee of meer virtuele kernen – dus op je computer ga je ervan uit dat je een extra kern hebt.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het meeste van wat je op een computer doet, niet multitasken. De meeste gebruikers werken met dual-to-quad-core-processors en als je twee tot vier processen hebt doorstaan ​​(hint: je bent er al lang over), ben je niet meer aan het multitasken. Dit is echter geen slechte zaak, en er is een reden waarom je het niet opmerkt – deze kernen jongleren zo snel met je processen dat het verschil voor de menselijke zintuigen onmerkbaar is – en, natuurlijk, wanneer je het doet kennisgeving vertraging, deze processen gaan duidelijk een beetje langzamer dan normaal.

Processen en services worden echter hetzelfde behandeld door uw processor, maar niet door uw besturingssysteem. Het verschil tussen een proces is dat het zichzelf manifesteert in een toepassing waarmee u rechtstreeks communiceert, zoals uw webbrowser of uw IM-client. Een service houdt zich niet aan dezelfde regels, en het werkt over het algemeen buiten uw directe interactie – altijd-op antivirussen, uw systeemklok, dat soort dingen.

Het verschil tussen een proces en een service is dus dat je de hele tijd met de hele boel knoeit, maar meestal niet zo vaak de andere belt. U kunt uw services beheren door te zoeken naar Services in uw configuratiescherm en te kiezen welke services worden gestart en wanneer ze worden gestart. Zorg ervoor dat u niet in de problemen raakt met een service, tenzij het een probleem veroorzaakt, of u weet wat u doet – het afdanken van vitale services kan uw besturingssysteem doen crashen, en niemand wil dat.

What's the Difference between Windows Processes and Services?
De processen in Windows Taakbeheer.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer