Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

De Windows 8.1 Start MenuThe Windows 8.1 Start Menu

De komst van het startmenu van Windows 8.1 en de startknop

Op 26 juni kondigde Microsoft tijdens de Build Developers-conferentie de release van de Windows 8. 1 consumentenpreview aan. Er zijn een groot aantal wijzigingen aangebracht in 8.1 ten opzichte van Windows 8. Paul Thurrott, de expert op het gebied van alles wat Microsoft te maken heeft, heeft een uitgebreide lijst van al deze wijzigingen.

De meest verwachte verandering tussen experts en gebruikers heeft te maken met de linkerbenedenhoek van het Windows-bureaublad: het startmenu. Open het Windows 8.1 Start Menu!

Het is geen Start Menu, het is een knop

De meeste mensen beschouwen het Start-menu en de Start-knop als één. In een recent onderzoek dat we van willekeurige Windows-gebruikers hebben uitgevoerd, wist 76% van de respondenten het verschil niet, of ze dachten dat het Start-menu en de Start-knop hetzelfde waren. In Windows 8.1 is dit niet het geval. Microsoft introduceerde het startscherm in Windows 8 om het traditionele startmenu te vervangen. De nieuwe Start-knop die in Windows 8.1 wordt geïntroduceerd, brengt u gewoon naar het startscherm. Hier ziet u hoe de nieuwe knop eruitziet.

6-27-2013 4-40-32 PM

Zoals u ziet, lijkt het gewoon een Windows 8-versie van de vertrouwde Start-knop, die het Start-menu in Windows 7 en eerder zou hebben geopend. Dit helpt echt om het bureaublad beter bekend te maken bij gebruikers van eerdere versies van Windows. Wanneer u echter op de nieuwe Start-knop klikt, merkt u al snel dat u zich niet in een eerdere versie van Windows bevindt.

6-27-2013 4-44-33 PM

Microsoft heeft wijzigingen aangebracht in het startscherm om het minder schokkend te maken wanneer u hier vanaf het bureaublad wordt genomen. De manier waarop ze dit hebben gedaan is door de optie (geen standaardinstelling) toe te staan ​​om uw bureaubladachtergrond ook als achtergrond voor het startscherm te gebruiken. Dit wekt de indruk dat u zich nog steeds in de bureaubladomgeving bevindt wanneer u het startscherm opent, ook al bent u dat niet. Ik moet toegeven dat, als je het bureaublad open hebt zonder open ramen, en je op de Start-knop drukt, het voelt alsof je nog steeds op het bureaublad zit. Zie hieronder voor een video van deze ervaring.

Het probleem is dat mensen in werkelijkheid zelden op het bureaublad staan ​​zonder vensters te openen. Meestal is er ten minste één applicatie open, zoals een browser of Outlook of een andere applicatie. Wanneer u op het bureaublad bent met ten minste één venster geopend, is de ervaring om naar het startscherm te gaan iets meer onsamenhangend. Zie deze ervaring hieronder:

Dit is nog steeds dezelfde onsamenhangende ervaring die mensen hebben bekritiseerd met de eerste release van Windows 8. Beschouw dit voorbeeld: je werkt aan een Excel-spreadsheet of een ander stuk werk en dan klik je op de Start-knop om een ​​andere applicatie te openen, en, boem , je kunt je Excel-spreadsheet of wat je ook aan het werken was niet meer zien. Waar is het gebleven, en hoe kun je daar terug komen?

Wat u niet kunt doen vanuit het startscherm

Het startscherm is geïntroduceerd om het oude startmenu te vervangen. Het oude Start-menu werkte niet erg goed op touchscreen-apparaten – het was gewoon te moeilijk om iets in het menu met je vinger te proberen, omdat alle items te klein waren. Het nieuwe startscherm werkt uitstekend met touch, maar sommige dingen (vooral met een muis en toetsenbord) kun je helemaal niet of niet gemakkelijk doen, vergeleken met het gebruik van een startmenu. Dit is wat er ontbreekt in het startscherm in vergelijking met het startmenu:

Bekijk recente documenten

Als je de afgelopen dagen aan een document hebt gewerkt en je het snel wilt openen om je werk voort te zetten, kon je vroeger naar de lijst met recente items in het menu Start gaan. Je zou een lijst vinden van al je meest recente items die je hebt bekeken, waardoor het vinden van dat recente document snel en eenvoudig gaat. In Windows 8 en 8.1 hebt u niet langer een lijst met recente documenten. De enige optie die u nu hebt is om de toepassing te openen waarin u het document gebruikte, en daar naar de recent geopende documenten te kijken, of om het bestand direct te openen, als u onthoudt waar u het hebt opgeslagen.

Open het Configuratiescherm

Het Configuratiescherm is iets dat sommige mensen niet vaak gebruiken, maar wanneer ze dit doen, is dit meestal om belangrijke redenen. Het Windows Configuratiescherm in Windows 8 staat niet op het startscherm. Het bevindt zich in de Charms-balk aan de rechterkant onder de optie Instellingen (maar alleen als u zich op het bureaublad bevindt wanneer u de Charms-balk opent) of u kunt met de rechtermuisknop klikken op de nieuwe Start-knop in Windows 8.1 en het Configuratiescherm openen vanuit het menu dat komt daarboven. Dit zijn beide zeer verschillende manieren om naar het configuratiescherm te gaan in vergelijking met eerdere versies, en het zal even wennen zijn.

Toegang tot de energie-instellingen

Iedereen die eerdere versies van Windows heeft gebruikt, is gewend het Startmenu te openen en vervolgens op het menu Afsluiten te klikken om te kunnen Slapen, Opnieuw opstarten of Uitschakelen van hun computer. In Windows 8 is dit veranderd. U hebt geen toegang tot energiebeheer door op de Start-knop te klikken. Om uit te schakelen uw computer, moet u toegang tot de rechterhand Charms Bar en klik op Instellingen, vervolgens Vermogen. Of klik met de rechtermuisknop op de nieuwe Start-knop in Windows 8 en klik op Afsluiten . Dit is anders dan wat mensen gewend zijn te doen en zal de tijd nemen om onder de knie te krijgen.

Vind snel wat u nodig heeft

Het startscherm van Windows 8 is bedoeld om gemakkelijk te personaliseren en dat is het ook, maar het vergt een investering in uw tijd om dit te doen. Of je het nu instelt zoals je wilt, of het in zijn standaardstatus laat (wat ik denk dat veel mensen zullen doen), er is een ding dat ik heel moeilijk vind met het startscherm – het duurt een tijdje om te vinden wat ik zoek voor. Dit heeft te maken met het feit dat de tegels op het startscherm horizontaal worden gelegd in plaats van verticaal. U moet elke verticale lijst met uw ogen scannen en vervolgens naar rechts gaan en de volgende lijst scannen, enzovoort, totdat u vindt wat u zoekt of het einde bereikt zonder het helemaal te vinden. Om dit te bewijzen, probeer het woord Limoen te vinden in de onderstaande lijst.

appel
Banaan
Bosbes
Druif
guava
Kiwi
Citroen
Limoen
Mango
Meloen
Nectarine
Oranje
Perzik
Ananas
Aardbei
Tomaat

Ik heb je niet eens verteld dat deze lijst alfabetisch was gesorteerd, en ik weet zeker dat je het woord heel snel hebt gevonden. Zoek nu hetzelfde woord Lime in deze onderstaande tabel die is gesorteerd als het Windows 8 Startscherm.

Rij 1 Rij 2 Rij 3 Rij 4
Oranje appel Ananas Tomaat
Aardbei Meloen Perzik Citroen
Mango Nectarine Kiwi Limoen
guava Banaan Druif Bosbes

Heb je deze keer wat meer problemen met het vinden van het woord? Dit is hoe het is elke keer dat u een toepassing in Windows 8 wilt openen vanuit het startscherm, alleen het startscherm heeft nog veel meer objecten om doorheen te scannen en u moet horizontaal schuiven om ze allemaal te bekijken.

Toegang tot mijn documenten

Mijn documenten is al lange tijd een menu-item in het menu Start, maar bevindt zich niet op het startscherm van Windows 8. Om toegang te krijgen tot Mijn Documenten in Windows 8, moet je Windows Verkenner gebruiken (die je mogelijk moet openen vanuit het Startscherm).

Als u een Startmenu terug wilt, kunt u er een hebben

Er zijn dus enkele grote veranderingen in de manier waarop u toegang hebt tot uw applicaties, instellingen en documenten in Windows 8 en 8.1. Sommige mensen zullen de verandering leuk vinden en anderen zullen het moeilijk hebben om zich aan te passen. Het goede nieuws is dat als je de veranderingen met de Windows 8 Start-ervaring niet leuk vindt, je een bekender Start-menu kunt installeren, zoals Start Menu Reviver.
Start Menu Reviver

Start Menu Reviver

We hebben Start Menu Reviver ontwikkeld omdat we wisten dat mensen problemen zouden ondervinden met het Windows 8 Startscherm of het simpelweg niet zouden willen. We dachten echter niet dat het toevoegen van een Windows 7-stijl Start Menu weer in Windows 8 het beste antwoord was om het Startmenu terug te brengen. Vooral omdat het niet kan worden gebruikt met touchscreens, en ook omdat we geloofden dat het startmenu verbeterd moest worden. Je kunt Start Menu Reviver zelf downloaden om te proberen. Het is helemaal gratis en als je het niet leuk vindt, kun je het gemakkelijk afsluiten of verwijderen om terug te gaan naar de standaardinstellingen van Windows 8. Je kunt Start Menu Reviver downloaden en de video bekijken voor het onderstaande product.

Wat vindt u van de wijzigingen in Windows 8 en het nieuwe startscherm / startknop? Laat het ons weten in de comments, en bedankt voor het lezen!

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer