Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Windows 8.1 Start-menynThe Windows 8.1 Start Menu

Tillkomsten av Windows 8.1 Start-menyn och Start-knappen

Den 26 juni meddelade Microsoft på sin Build Developers-konferens att man släppte Windows 8,1-konsumentförhandsgranskningen. Det har skett en betydande mängd förändringar som gjorts i 8,1 över Windows 8. Paul Thurrott, experten på alla saker relaterade till Microsoft, har en omfattande lista över alla dessa förändringar.

Den mest förväntade förändringen mellan experter och användare har att göra med det nedre vänstra hörnet på Windows-skrivbordet – Startmenyn. Ange Windows 8.1 Startmeny!

Det är inte en Start-meny, det är en knapp

De flesta anser att startmenyn och startknappen är en och samma. I en ny undersökning som vi utförde av slumpmässiga Windows-användare kände 76% av de svarande inte heller skillnaden, eller trodde att startmenyn och startknappen var samma sak. I Windows 8.1 är detta inte fallet. Microsoft introducerade startskärmen i Windows 8 för att ersätta den traditionella startmenyn. Den nya Start-knappen som introduceras i Windows 8.1 tar dig bara till startskärmen. Så här ser den nya knappen ut.

6-27-2013 4-40-32 PM

Som du kan se, det ser bara ut som en Windows 8-version av den välbekanta startknappen, som skulle ha öppnat startmenyn i Windows 7 och tidigare. Detta hjälper verkligen att göra skrivbordet mer bekant för användare av tidigare version av Windows. När du klickar på den nya startknappen inser du dock snabbt att du inte befinner dig i en tidigare version av Windows.

6-27-2013 4-44-33 PM

Microsoft har gjort ändringar i startskärmen för att göra det mindre chockerande när du tas här från skrivbordet. Hur de har gjort det här är att låta alternativet (inte en standardinställning) användas för att använda din skrivbordsbakgrund som bakgrund för startskärmen också. Detta ger intrycket att du fortfarande är i skrivbordsmiljön när du anger startskärmen, även om du inte är den. Jag måste erkänna, om du har skrivbordet öppet utan att öppna fönster, och du slår på Start-knappen, så känns det som om du fortfarande är på skrivbordet. Se nedan för en video av denna erfarenhet.

Problemet är i själva verket att människor sällan står på skrivbordet utan att ha några fönster öppna. Vanligtvis finns det minst en applikation öppen, till exempel en webbläsare eller Outlook eller någon annan applikation. När du är på skrivbordet med minst ett fönster öppet är upplevelsen att gå till startskärmen lite mer ojämn. Se den här erfarenheten nedan:

Detta är fortfarande samma ojämn erfarenhet som människor har kritiserat med den första versionen av Windows 8. Tänk på det här exemplet: Du arbetar på ett Excel-kalkylblad eller något annat jobb och sedan klickar du på Start-knappen för att öppna en annan applikation och boom , du kan inte längre se ditt Excel-kalkylblad eller vad det var du arbetade med. Var gick det, och hur kan du komma tillbaka dit?

Vad du inte kan göra från startskärmen

Startskärmen har införts för att ersätta den gamla startmenyn. Den gamla Start-menyn fungerade inte bra med pekskärmsenheter – det var bara för svårt att försöka välja allt i menyn med fingret eftersom alla objekt är för små. Den nya startskärmen fungerar väldigt bra med beröring, men det finns några saker som (särskilt med en mus och tangentbord) du inte alls kan eller kan inte enkelt, jämfört med att använda en Start-meny. Här är vad som saknas från startskärmen jämfört med startmenyn:

Visa senaste dokument

När du har arbetat på ett dokument under de senaste par dagarna, och du vill snabbt öppna den för att fortsätta arbetet, brukade du kunna gå till listan Recent Items i Start-menyn. Du skulle hitta en lista över alla dina senaste saker som du har nått, vilket gör det möjligt att hitta det senaste dokumentet snabbt och enkelt. I Windows 8 och 8.1 har du inte längre en lista över senaste dokument. Det enda alternativet du har nu är att öppna programmet där du använde dokumentet och titta på de nyligen öppnade dokumenten där, eller öppna filen direkt om du kommer ihåg var du sparade den.

Öppna kontrollpanelen

Kontrollpanelen är något som vissa människor inte använder ofta, men när de gör det är det vanligtvis av viktiga skäl. Windows Kontrollpanelen i Windows 8 finns inte på startskärmen. Den ligger i den högra handen Charms Bar under alternativet Inställningar (men bara om du är på skrivbordet när du öppnar Charms Bar) eller du kan högerklicka på den nya Start-knappen i Windows 8.1 och öppna kontrollpanelen från menyn som kommer upp där. Dessa är båda väldigt olika sätt att komma till kontrollpanelen jämfört med tidigare versioner, och kommer att ta lite vana vid.

Öppna ströminställningarna

Den som har använt tidigare versioner av Windows är van att öppna Start-menyn och sedan klicka på Shut Down- menyn för att antingen sova, starta om eller stänga av datorn. I Windows 8 har detta ändrats. Du kan inte komma åt strömalternativ genom att klicka på Start-knappen. För att stänga av datorn måste du komma åt den högra Charms Baren och klicka sedan på Inställningar och sedan Ström . Eller högerklicka på den nya startknappen i Windows 8 och klicka på Stäng av . Det skiljer sig från vad folk brukar göra och kommer att ta tid att hänga på.

Hitta vad du behöver snabbt

Startskärmen för Windows 8 är tänkt att vara enkelt anpassad, och det är, men det kräver en investering i din tid att göra det. Oavsett om du ställer upp det som du vill, eller lämnar det i standardläget (vilket jag föreställer mig många människor vill) finns det en sak som jag tycker mycket svårt med Startskärmen – det tar ett tag att hitta det jag söker för. Detta har att göra med att plattorna på startskärmen läggs ut horisontellt snarare än vertikalt. Du måste skanna varje vertikal lista med dina ögon och sedan flytta till höger och skanna nästa lista och så vidare tills du hittar det du söker eller slår slutet utan att hitta det alls. För att bevisa denna punkt, försök och hitta ordet Lime i listan nedan.

Äpple
Banan
Blåbär
Druva
Guava
Kiwi
Citron
Kalk
Mango
Melon
Nektarin
Orange
Persika
Ananas
Strawberry
Tomat

Jag sa inte ens att den här listan sorterades alfabetiskt, och jag är säker på att du hittat ordet verkligen snabbt. Försök nu hitta samma ord Lime i den här tabellen som är sorterad som Windows 8 Startskärm.

Rad 1 Rad 2 Rad 3 Rad 4
Orange Äpple Ananas Tomat
Strawberry Melon Persika Citron
Mango Nektarin Kiwi Kalk
Guava Banan Druva Blåbär

Har du lite mer problem med att hitta ordet denna gång? Så här är det som varje gång du vill öppna en applikation i Windows 8 från startskärmen, har startskärmen bara många fler objekt att skanna igenom och du behöver bläddra horisontellt för att visa dem alla.

Öppna Mina Dokument

Mina dokument har varit ett menyalternativ på Start-menyn under en längre tid, men den finns inte på startskärmen för Windows 8. För att komma åt Mina dokument i Windows 8 måste du gå igenom Utforskaren (som du kanske behöver öppna från startskärmen).

Om du vill ha en Startmeny tillbaka kan du ha en

Så det finns några stora förändringar i hur du öppnar dina program, inställningar och dokument i Windows 8 och 8.1. Vissa människor kommer att tycka om förändringen och andra kommer verkligen att kämpa för att anpassa sig. Den goda nyheten är att om du inte gillar ändringarna med Windows 8 Start-upplevelse kan du installera en mer välkänd Startmeny, som Start Menu Reviver.
Starta menyn Reviver

Starta menyn Reviver

Vi utvecklade Start Menu Reviver eftersom vi visste att folk skulle ha problem med eller helt enkelt inte skulle vilja använda startskärmen för Windows 8. Men vi trodde inte att lägga till en Windows 7-stil Startmeny tillbaka till Windows 8 var det bästa svaret för att återställa Start-menyn. För det första eftersom det inte kan användas med pekskärmar, och också för att vi trodde att startmenyn skulle bero på förbättringar. Du kan ladda ner Start Menu Reviver själv för att försöka. Det är helt gratis, och om du inte gillar det kan du enkelt avsluta det eller avinstallera det för att gå tillbaka till standardinställningarna för Windows 8. Du kan ladda ner Start Menu Reviver och kolla in videon för produkten nedan.

Vad tycker du om ändringarna till Windows 8 och den nya startskärmen / startknappen? Vänligen meddela oss i kommentarerna och tack för att du läste!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt